Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 14:59
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 31 марта 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 2138,560%

Уряд Японії погодив виділення 400 млн доларів США на закупівлю обладнання та послуг, необхідних для відновлення критичної інфраструктури України.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Відповідні документи підписали віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

***

Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що влада розглядає можливість підвищити податки до того рівня, на якому вони знаходилися до початку повномасштабної війни, а також відновити перевірки бізнесу з липня.

"Ми вважаємо, що він (податок в 2%) відіграв свою роль, і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня", – сказав в ефірі телемарафону Данило Гетманцев.

Данило Гетманцев заявляє, що з 1 липня ставку податку на додану вартість (ПДВ) на пальне планується повернути до довоєнного рівня - 20% (з 7%).

Про це  він повідомив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

***

У січні-лютому 2023 року Україна експортувала 69,9 тис. тонн м’яса та їстівних субпродуктів птиці, що на 12% менше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Державної митної служби.

У грошовому еквіваленті експорт за перші два місяці 2023 року сягнув $118,3 млн. Це на 18,4% менше, ніж у січні-лютому 2022 році.

Головними покупцями вітчизняного м’яса та їстівних субпродуктів птиці у січні-лютому 2023 року були Нідерланди (33,5%), Саудівська Аравія (17,1%) та Словаччина (13,7%).

***

У лютому середнє значення індексу цін на м’ясо ФАО склало 112 пунктів, що лише на 0,1% нижче за його січневий рівень і на 1,7% – за аналогічний період 2022 року.

Про це повідомили у ФАО.

Світові ціни на м’ясо птиці знижуються восьмий місяць поспіль через значні обсяги пропозиції у світі, що перевищують імпортний попит, навіть незважаючи на спалахи грипу птиці у низці провідних країн-виробників.

Світові ціни на свинину, навпаки, зросли на тлі побоювань щодо низької чисельності поголів’я забійних тварин і підвищення внутрішнього попиту в Європі.

Ціни на яловичину, які з червня 2022 року неухильно знижувалися, у лютому практично не змінилися.

***

Урожай зернових і олійних культур в Україні 2023 року очікується на рівні 65 млн тонн порівняно з 70 млн тонн 2022 року, повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Як повідомлялося, Мінагрополітики минулого тижня спрогнозувало скорочення загального валового збору зернових і зернобобових культур у сезоні 2023 року до 44,3 млн тонн проти 53,1 млн тонн у попередньому сезоні.

***

Raiffeisen Bank виступив з заявою про свою діяльність в Росії.

Група RBI продовжить просувати потенційні угоди, які могли б призвести до продажу або відокремлення російського Райффайзенбанку і деконсолідації російського Райффайзенбанку з групи RBI.

«Ми зобов’язуємося й надалі зменшувати свою бізнес активність в Росії, в той час як ми продовжуємо просувати такі потенційні угоди», — зазначили в RBI.

Проте група RBI також заявила, що продовжить деякі банківські операції у РФ.

Raiffeisen Bank - найважливіший західний банк у Росії, на нього припадає близько чверті всіх переказів у євро в цю країну, писав Reuters. При цьому бізнес у Росії зберегли і кілька інших європейських кредитних організацій, наприклад, італійська UniCredit.

У 2022 році чистий прибуток Raiffeisen Bank на російському ринку зріс більш ніж у чотири рази — з €474 млн роком раніше до €2 млрд. Прибуток усієї групи після сплати податків за підсумками минулого року склав €3,8 млрд. Таким чином, російський бізнес приніс Raiffeisen Bank International (RBI) більше половини чистого прибутку (54%).

***

"Укрнафта" планує у 2023 році  збільшити видобуток нафти й конденсату на 6% до 1,45 млн тонн порівняно з 2022 роком та видобути 1,04 млрд куб. м газу; план може бути переглянутий у бік збільшення.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

У 2022 році "Укрнафта" скоротила видобуток нафти на 8,6% до 1,37 млн тонн порівняно з 2021 роком.

***

В Україні планується підвищення цін на паливо, повідомив ексголова "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

"Планується підвищення тарифів на пальне. Бензин до 58 грн., дизель до 53 грн", - написав Макогон у фейсбуці вранці в п'ятницю.

На його думку, це неминуче з огляду на необхідність наповнення бюджету і скорочення відтоку валюти.

"Зараз бензин/дизель/LPG - це 100% імпорт. Чому не надати можливість людям і бізнесам, які мають ГБО на метані, заправлятися метаном, який коштує 25 грн на АГНКС і не потребує валюти, тому що видобувається в Україні", - зазначив він.

***

Економічне відновлення Китаю продовжується; в березні відновлення активності в сфері послуг досягає 12-річного максимуму.

         Офіційний індекс менеджерів із закупівель (PMI) Китаю знизився до 51,9 у березні з 52,6 у лютому. Китайський постачальник даних Wind прогнозував падіння до 50,5.

         Невиробничий показник, який вимірює ділові настрої в секторах послуг і будівництва, зріс до 58,2 у березні з 56,3 у лютому

***

За попередніми даними Німеччини, інфляція склала 7,8%, що нижче, ніж у попередньому місяці, але вище консенсусної оцінки в 7,5%.

У п’ятницю також буде оперативна оцінка інфляції в Єврозоні та Франції.

Дані, опубліковані вранці, показали падіння роздрібних продажів у Німеччині; тоді як економіка Сполученого Королівства зафіксувала зростання на 0,1% у четвертому кварталі 2022 року, переглянутого в порівнянні з першою оцінкою, яка показує відсутність зростання.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 31 марта 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду