Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 19.05.2024 06:07
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 6 апреля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 2098,56+0,04%

Польща готується передати Україні ще шість літаків МіГ-29 на додачу до восьми, які вже поставлено або які передають наразі, сказав на пресконференції у Варшаві в середу після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським президент Польщі Анджей Дуда.

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда під час переговорів у Варшаві домовилися про надання Україні нового потужного оборонного пакета.

***

Литва готує новий пакет військової допомоги для України на суму 41 мільйона євро.

Про це у Twitter повідомив міністр оборони Арвідас Анушаускас.

***

5 квітня, міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі $2,5 млрд. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Це другий грант Сполучених Штатів із запланованих на 2023 рік на загальну суму $9,9 млрд.

***

Сукупно на фондових біржах України у березні укладено 19,57 тис. угод на суму 38,3 млрд гривень (+54% до лютого 2023), з початку року – 47,05 тис. угод на суму 93,7 млрд гривень (-1% до січня-березня 2022).

***

В Україні у 2023 році обсяги виробництва валової продукції сільського господарства можуть зменшитись порівняно з 2022 роком на 2,1%.

Як передає УНІАН, про це повідомили у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки».

***

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким знайшли вихід проблеми експорту українського зерна до Польщі.

Раніше уряди Польщі та Румунії оголосили про намір попросити Європейську комісію розробити механізми, які допоможуть уникнути демпінгу цін на шкоду місцевим фермерам.

Названі банки, в яких українці тримають найбільше грошей.

Станом на 1 березня 2023 року в 65 банках зберігалося 940,8 млрд грн коштів фізичних осіб (з яких кошти на вимогу — 588,9 млрд грн). Найбільше вкладів у державному Приватбанку — 334,7 млрд грн. Про це свідчать дані Національного банку

На другому місці державний Ощадбанк — 169,4 млрд грн.

Далі йдуть банк іноземних банківських груп Райффайзен Банк — 58,5 млрд гривень та приватний Універсал Банк — 51,5 млрд грн. На п'ятому місці банк іноземних банківських груп Сенс Банк — 43,7 млрд грн.




Рис.1

***

Фінансовий комітет Ради схвалив законопроєкт, який дозволяє націоналізувати банки підсанкційних власників.

***

У 1-му кварталі 2023 року "Укрнафта" збільшила середньодобовий видобуток нафти на 4,6% до 3 926 тонн порівняно з 2022 роком.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

У 2022 році "Укрнафта" видобула 1,37 млн тонн нафти і 1,037 млрд куб м газу.

«На сьогодні план на 2023 рік – 1 447 тис. тонн нафти і 1 040 млн куб м газу. Але, дивлячись на хорошу роботу компанії, ми сповнені оптимізму і, швидше за все, переглянемо плани у бік збільшення», - розповів в інтерв'ю виданню Expro директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

Також в цьому інтерв'ю Корецький повідомив ПАТ «Укрнафта» може відновити видобуток нафти на близько 500 недіючих сьогодні свердловинах (10% непрацюючих на сьогодні) і "Укрнафта" відновлює функцію розвідки та пошуку родовищ, яка останні 10 років була у компанії відсутня.

.

***

За матеріалами Державного бюро розслідувань суд заарештував корпоративні права трьох підприємств, які протиправно привласнили надра Сахалінського нафтогазового родовища, повідомляє пресслужба ДБР.

За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

***

Індекс ділової активності у сфері послуг США інституту управління постачанням (ISM) (також відомий як ISM послуги, ISM Service PMI),що відображає ділову активність у сфері послуг за попередній місяць, знизився в березні 2023 до 51,2 проти очікувань 54,5 за той же період.

Значення вище 50 вказують на розширення ділової, а нижче 50 вказують на скорочення.

***

За даними ADP, минулого місяця кількість робочих місць у приватному секторі країни зросла лише на 145 тис. порівняно з 261 тис. у лютому. Фактичне значення також виявилося значно нижчим за очікування аналітиків у 210 тис.

У середньому щомісяця у першому кварталі 2023 року зростання робочих місць становило 175 тис., що є різким зниженням порівняно із середньомісячним показником у 397 тис. в аналогічному періоді минулого року.

Дані щодо ринку праці та зниження індексу ISM Service PMI — це сигнали про те, що економіка США почала швидко сповільнюватися.

Дані США, які свідчать про уповільнення економіки, домінують у настроях інвесторів, і ринки зараз оцінюють 59% ймовірність того, що Федеральна резервна система США утримає процентні ставки на стабільному рівні в травні, згідно з інструментом CME FedWatch.

Однак вчора в середу один з керівників Федеральної резервної системи США Лоретта Местер заявила, ФРС повинна підняти ключову ставку ще трохи вище і вище 5% і деякий час залишатися на обмежувальній території, щоб приборкати інфляцію. Хоча ринок облігацій продовжує вказувати на зниження ставок пізніше в 2023 році, центральні банки не розглядають цей сценарій і продовжують говорити про необхідність жорсткої політики, доки інфляція не буде знову контрольована.

Прибутковість американських і європейських облігацій знизилась на фоні нових макроекономічних даних. Падіння в Європі було більш значним і це вплинуло на курс євро. Дохідність 10-річних облігацій Німеччини впала з 2,28% до 2,18%, найнижчого значення з 27 березня. Дохідність 10-річних казначейських облігацій впала до 3,26%, найнижчого рівня з вересня 2022.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 6 апреля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду