Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 19.05.2024 06:07
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 апреля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1481,55-0,81%

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про новий пакет військової допомоги для України, який включає 21 тис. штурмових гвинтівок, 38 кулеметів, понад 2,4 млн патронів. Про це повідомляє Урядовий портал.

***

Україна отримає від Світового банку грант у розмірі $200 мільйонів. Кошти буде направлено на відновлення енергетичної інфраструктури країни. Про це пише Bloomberg.

***

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 9105, який передбачає рекордне збільшення видатків державного бюджету на 537,2 млрд грн. на оборону. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

З них:

  • Міноборони — 372,4 млрд грн. З них оплата праці — 364 млрд грн;
  • Нацполіція, Держприкордонслужба, Нацгвардія, ДСНС — 98,3 млрд грн. З них оплата праці — 95,9 млрд грн.
  • ГУР — 4,6 млрд грн
  • СБУ — 9,3 млрд грн

***

Ухвалена Верховною Радою поправка про повернення доплат військовим (30 000 грн) за межами зони бойових дій не гарантує відновлення таких виплат, оскільки Для повернення доплат військовим необхідно 154 мільярди, а у державному бюджеті не передбачено на це коштів. Про це голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив в ефірі програми «Свобода.Ранок» (проєкт Радіо Свобода).

Компенсатори за рахунок скорочення заробітних плат держслужбовцям до 67 000 грн - це лише 2,5 млрд.

***

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вивчить ухвалену Верховною Радою України 10 квітня законодавчу поправку про повернення виплати 30 тис. грн для військовослужбовців та одночасне обмеження виплат у бюджетному секторі, на держпідприємствах, у НБУ, НАБУ та інших держорганах лімітом у 67 тис. грн й оцінить її вплив.

***

За 36-й тиждень роботи "зернового коридору" (з 3 по 9 квітня) через морські порти Одеської області було експортовано 655,9 тис. тонн агропромислової продукції, що на 23% менше, ніж тижнем раніше.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

***

Дохідність депозитів продовжує зростати. Індекс ставок за 3-місячними вкладами фізосіб (UIRD) становить 13,04% річних, на 12 місяців — 14,55% річних. За два тижні свої пропозиції переглянула третина банків з депозитним портфелем фізосіб від 2 млрд грн, що входять до огляду сайту «Мінфін».

Активність на депозитному ринку підігріває Нацбанк. Наприкінці минулого тижня — 7 квітня — відбувся перший аукціон НБУ із продажу банкам нових тримісячних депозитних сертифікатів із доходністю 25% річних. На першому аукціоні нові депосертифікати викупили 45 банків на суму 51,1 млрд. грн.


Рис.1

Рис.2  

Рис.3

***

Індекс споживчих цін (міра інфляції) в США (основний – всі ціни) зріс лише на 0,1% у березні та на 5,0% порівняно з минулим роком. Очікування були на рівні 5,1-5,2% річного росту.

Без урахування продуктів харчування та енергоносіїв зростання базового ІСЦ прискорилось до 0,4% у місячному і 5,6% у річному вимірі, як і очікувалося економістами.

Витрати на енергію та паливо знизились, а ціни на продукти харчування залишилися без змін. Ціни на вживані автомобілі також знизилися.

Спершу після публікації на початку дня в США ринки акцій відреагували на публікацію звіту позитивно з невеликим ростом. Та потім вдень настрої трейдерів змінилися на більше негативні після публікації протоколу березневого засідання Федерального комітету з відкритих ринків США. Зокрема, ФРС очікує, що нещодавня банківська криза спричинить рецесію в кінці цього року.



Рис.4





сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 13 апреля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду