Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 19.05.2024 01:00
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 20 апреля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1547,03+1,93%

До України вже прибули системи ППО Patriot від США, Нідерландів та Німеччини. Про це повідомив Олександр Павлюк, перший заступник міністра оборони України.

***

19 квітня CША оголосили про надання Україні нового озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги на суму $325 мільйонів. До пакету увійшли в основному боєприпаси.

***

Данія разом з Нідерландами передасть Україні 14 танків Leopard 2 німецького виробництва до вже анонсованих нами до 100 вживаних машин Leopard 1, повідомили міністри двох країн.

***

Міністерство розвитку Німеччини (BMZ) інвестує до України додаткові кошти у розмірі 111 мільйонів євро. Державний секретар Німеччини з питань розвитку Йохен Флясбарт погодив пакет допомоги у Києві з віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук та міністром фінансів України Сергієм Марченком, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на повідомлення німецького міністерства розвитку.

***

Ситуація з відшкодуванням ПДВ в Україні стабілізувалася і з початку року та станом на 19 квітня відшкодовано вже 45,5 млрд грн, що є найбільшою сумою за три останні роки. Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у Telegram.

***

Провідна американська юридична компанія Covington & Burling LLP представила Нафтогазу стратегію стягнення з Росії $5 млрд компенсації за захоплення активів Групи компаній у Криму, повідомив голова НАК Олексій Чернишов у перший день робочого візиту до Вашингтона.

***

Перевірки суден "зернової ініціативи" поновлюються, незважаючи на спроби РФ зірвати угоду, повідомив віцепрем'єр - глава Мінвідновлення Олександр Кубраков у середу за підсумками проведених напередодні переговорів із міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром у м. Кайсері.

***

Румунія не ставить під сумнів транзит української аграрної продукції до своїх портів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на онлайн-зустріч міністра аграрної політики Миколи Сольського з міністром сільського господарства та сільського розвитку Румунії Петре Дая.

За даними Мінагрополітики, сушею майже 80% української продукції транспортується транзитом саме через Румунію, на другому місці Польща — 10%.

***

Транзит аграрної продукції з України через територію Польщі відновиться в ніч із 20 на 21 квітня, контроль здійснюватиметься на кордоні та шляхом відстеження в електронній системі Польщі SENT, повідомив міністр агрополітики Микола Сольський.

***

Болгарія ввела тимчасову заборону на імпорт агропродукції з України.

Про це повідомляє Radio Bulgaria з посиланням на заяву виконувача обов'язків прем'єр-міністра Болгарії Галаба Донєва

***

Мінагрополітики найближчим часом підрахує збитки від заборони імпорту. «Але це очевидно — сотні мільйонів доларів», — сказав міністр агрополітики Микола Сольський.

За його словами, частка Польщі у загальному аграрному експорті України становила 10%, з яких половина транзит, половина імпорт. Частка Словаччини — 1,5%, Угорщини — 5−6%. На Румунію припадало «десятки відсотків», з яких транзит складав понад 90%, повідомив міністр.

***

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди п'яти європейських країн, які просили вирішити питання ввезення української агропродукції, виробити загальноєвропейський підхід у рамках принципу єдиних ринків та митного союзу, а також пообіцяла додаткову фінансову допомогу фермерам та на обмежувальні заходи проти української продукції.

Президент представила три пропозиції щодо врегулювання ситуації на цих ринках.

***

Десять невеликих банків підвищили дохідність гривневих депозитів.

Банки продовжують змінювати депозитні пропозиції, ставки потроху зростають. Яку дохідність наразі пропонують за вкладами приватних вкладників банки з депозитним портфелем до 2 млрд грн, — розповість «Мінфін».

Зокрема ставки підвищили Банк Піреус, Банк Глобус

Банк Піреус підвищив на 4 в.п. ставки на вклади на 12 місяців — до 16% річних. А крім цього, додав 3 в.п. до вкладів на 3 та 6 міс. Дохідність за ними після підвищення становить 14% і 15% річних відповідно.



Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3

Рис. 4


Рис. 5

***

Велика Палата Верховного суду (ВП ВС) України на своєму засіданні в середу підтримала компанію Ferrexpo AG і скасувала постанову Північного апеляційного господарського суду про визнання недійсним договору 2002 року про купівлю-продаж 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК) Ferrexpo і передачу їх чотирьом компаніям - колишнім акціонерам підприємства.

***

Європейська мережа системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E, учасниками мережі є 42 системних оператори з 35 країн) погодила збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну з 850 МВт до 1050 МВт.

Про це йдеться у повідомленні національної енергетичної компанії "Укренерго" у Telegram-каналі.

***

Словаччина з 21 квітня 2023 року припиняє імпортувати електроенергію з України. Розподілена пропускна спроможність у цьому напрямі — 0 МВт. Про це повідомляє видання ExPro.

Україна з 21 квітня зможе експортувати електроенергію лише до Польщі (до 75 МВт) та Молдови (до 650 МВт, але потреба значно менша).

***

Суд передав АРМА «Укрнафтобуріння» Коломойського, Хомутинника та Фукса.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 апреля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду