Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 00:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 мая 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1742,5+3%

США у вівторок нададуть Україні ще $1,2 млрд довгострокової військової допомоги для подальшого зміцнення протиповітряної оборони у зв'язку з атаками російських окупаційних військ по Україні, що продовжуються, безпілотниками і ракетами, передає Associated Press.

На відміну від американського обладнання, зброї та боєприпасів, які найчастіше вирушають в Україну зі складів Пентагону, щоб їх можна було швидко доставити, ці гроші мають бути витрачені протягом найближчих місяців чи навіть років на забезпечення майбутніх потреб безпеки України.

***

До загального фонду державного бюджету України надійшло 189,32 мільйона євро фінансування від Світового банку, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України в понеділок.

***

Українські біженці за кордоном використали у першому кварталі 2023 року $3,48 млрд із карток українських банків, що на 5%, або на $0,18 млрд, менше, ніж у четвертому кварталі 2022 року. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані НБУ.

***

В НБУ прогнозують облікову ставку на рівні 21% на кінець року.

Зниження облікової ставки НБУ, від якої залежить вартість кредитів, може відбутися наприкінці 2023 року. Рішення буде пов’язано з пом’якшенням валютних обмежень. Про це йдеться у підсумках засідання Комітету з монетарної політики Нацбанку.

Члени КМП також погодилися, що потенціал зниження облікової ставки на горизонті монетарної політики суттєво обмежений негативними наслідками війни.

«За таких умов підтримання курсової стійкості вимагатиме від НБУ проведення послідовної політики із забезпечення високої привабливості заощаджень у гривні і зниження тиску на міжнародні резерви. … у 2024 році НБУ зможе продовжити зниження облікової ставки, яке, однак, буде досить повільним», — зазначили в НБУ.

***

Усе вказує на те, що ЄС погодиться на продовження дії регламенту, що забороняє вільну торгівлю пшеницею, кукурудзою, ріпаком і соняшником з України в п'яти східноєвропейських країнах після 5 червня, заявив комісар ЄС із питань сільського господарства Януш Войцеховський у понеділок в ефірі Radio Zet.

***

Кількість працевлаштованих українців зросла на 8% порівняно з квітнем 2022 року. Про це свідчать результати дослідження «Суспільно-політичні настрої під час повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України», повідомляє Укрінформ.

***

Компанія «Укрнафта» хоче створити мережу з 1200 АЗС та збільшити видобуток нафти вдвічі.

Очікується, що цього року компанія «Укрнафта» збільшить чистий дохід на 81% - з 40,87 млрд грн до 74,05 млрд грн, а її чистий прибуток сягне 12 млрд грн. Виплати на користь держави становитимуть 6,9 млрд грн, зокрема у вигляді дивідендів — 344 млн грн.

Про це повідомляє LIGA.net, що має в розпорядженні текст висновку Міністерства фінансів до проєкту фінансового плану компанії на 2023 рік.

Згідно з документом, стратегічний план передбачає значні показники зростання: збільшення видобутку нафти у два рази з 1,5 млн тонн на рік до 3,0 млн тонн на рік, буріння 40 нових свердловин, збільшення АЗС у 2023 році до 694 у 2024 році та 1200 у 2027 році.

Компанія збирається збільшити капітальні інвестиції з 9,2 млрд грн у 2023 році до 18,6 млрд грн у 2024-му і 35,0 млрд грн у 2025-му.

Укрнафта планує спрямувати майже 3 млрд грн на реконструкцію та модернізацію мережі АЗС та ще 3,2 млрд грн на купівлю товарів та нафтопродуктів, а також логістичні витрати на мережу АЗС.

Мінфін у висновку до проєкту вказав на низку порушень.

***

Первинні реєстрації ввезених з-за кордону уживаних легкових автомобілів у квітні 2023 року зросли майже на 8% до березня 2023 року - до 15,3 тис. од., що стало найбільшою з початку року кількістю реєстрацій за місяць, повідомила асоціація "Укравтопром" у телеграм-каналі.

Як повідомлялося з посиланням на "Укравтопром", нових легкових авто в Україні у квітні зареєстровано 5,16 тис., тобто майже втричі менше.

***

Експорт Китаю зріс на 8,5% у квітні в доларах США, ознаменувавши зростання другий місяць поспіль хоча й повільнішими темпами, тоді як імпорт впав на 7,9% порівняно з роком тому.

Двома днями раніше. Індекс менеджерів із закупівель в секторі послуг Китаю Caixin/S&P Global знизився до 56,4 у квітні 2023 з 57,8 у березні. За словами Ван Чже, старшого економіста Caixin Insight Group, дані показують, що сфера послуг все ще «швидко відновлюється».

Як повідомлялось обидва Індекси менеджерів із закупівель у виробничому секторі Китаю, і офіційний державного органу статистики і приватної Caixin опустились у квітні 2023 нижче 50, відмітки яка розділяє зростання та зниження.

«Китай пройшов найшвидшу стадію свого відновлення», — написали економісти Goldman Sachs в окремій п’ятничній записці. Вони підтвердили свій прогноз щодо зростання економіки Китаю за весь рік на 6% у 2023 році.

***

Вчора опублікований тижневий огляд прибутків компаній, акції яких входять до індексного кошику індексу S&P 500 від Refinitiv «Огляд прибутків за 1 квартал 2023 р.: вдалий початок року».



Рис.1

Якщо покласти це в контекст.



Рис.2


***

Індекс S&P 500 знову опинився на межі падіння — Bloomberg.

Крах First Republic Bank посилив побоювання щодо платоспроможності регіональних кредиторів і інвестори почали продавати акції фінансових установ, внаслідок чого фінансовий індекс S&P 500 знову опинився на межі падіння нижче свого піку 2007 року. Про це пише Bloomberg.

«З січня 2021 року фінансовий індекс перебуває вище максимуму 2007 року. Якби він зараз пробив цей бар'єр, це стало б зловісним сигналом для всього фондового ринку», — вважає менеджер хедж-фондів Джим Роппель, засновник Roppel Capital Management.



Рис.3



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 9 мая 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду