Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 03:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 25 мая 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1739,87-1,42%

Уряд Нідерландів прийняв рішення виділити 260 мільйонів євро на спільну закупівлю боєприпасів для України. Йдеться про артилерійські боєприпаси калібру 155 мм.

***

Державний департамент США схвалив можливий продаж уряду України системи ППО NASAMS та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 285 млн доларів США.

***

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує виділити наступного року ще 1,5 мільярда євро на підтримку інфраструктури та економіки України.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на високопоставлене джерело в банку, передає Укрінформ.

Зазначається, ці кошти будуть виділені на додаток до 3 млрд євро, які були заплановані ЄБРР на 2022 рік та решту 2023 року.

Новини за посиланням: https://kinto.com/node/161734

***

У 2023 році на реалізацію житлового кредитування для ВПО міжнародні донори нададуть Україні додатковий грант у розмірі 17 млн євро. Про це заявила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

***

Збитки, яких зазнала Україна через простій кораблів у чергах "зернового коридору", становили понад USD1 млрд, заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов.

"Це ті гроші, які не отримали українські сільгоспвиробники. Це ті гроші, які трейдери заплатили власникам суден за те, що кораблі стояли дуже довго в черзі", - пояснив він в ефірі Freeдом.

***

Попри війну майже третина українців задоволені своїм життям — опитування.

30% громадян позитивно оцінюють свій досвід життя в Україні. Такими є висновки опитування «Барометр якості життя», проведеного Європейською Бізнес Асоціацією разом з дослідницькою компанією Gradus Research.

Водночас загальний досвід життя в Україні задовільно оцінюють 39% загальної аудиторії, інші 31% — незадовільно. Найкращі оцінки надає молода аудиторія віком від 16 до 25 років та жителі Києва.



Рис. 1


***

Нацбанк очікує, що банки продовжать підвищувати ставки за строковими депозитами населення попри оновлений прогноз регулятора, який передбачає зниження облікової ставки вже у 4 кварталі 2023 року. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний у коментарі ЕП.

***

Україна припинила експорт електроенергії до інших країн через необхідність покриття власного споживання.

***

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" через війну втратив ринки збуту в Азії, зокрема в Туреччині, а також у країнах Північної Африки та переорієнтував поставки металопродукції до Європи, повідомив генеральний директор підприємства Роман Слободянюк в інтерв'ю французькому телебаченню RFI.

***

У січні-березні поточного року оператор мобільного зв'язку компанія "Vodafone Україна" збільшила чистий прибуток у 2 рази, або на 522 млн гривень, до 1 037 млн гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Це подвоєння прибутку обумовлено зменшенням витрат від курсових різниць.

За вказаний період дохід оператора зменшився на 1,5%, або на 80 млн гривень, до 5,103 млрд гривень.

Показник OIBDA (операційний дохід до амортизації і процентів), зменшився на 3% до 2,845 млрд гривень, маржа OIBDA становила 55,8%.

Капітальні інвестиції компанії в 1-му кварталі 2023 року збільшилися у 3,3 рази до 1,246 млрд гривень порівняно з 1-м кварталом 2022 року.

***

Рейтингове агентство Fitch Ratings поставило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті держави США AAA на негативний перегляд. Рейтингове агентство заявило, що триваючі переговори щодо граничного рівня державного боргу підвищили ризик того, що уряд США може пропустити виплати за деякими своїми зобов'язаннями. Проте Fitch заявило, що все ще очікує рішення до дати X.

Спікер Палати представників Конгресу США Кевін Маккарті вчора заявив, що переговори щодо стелі державного боргу між його командою та Білим домом просуваються.

Але оптимізм Маккарті суперечив вказівкам, даним членам палати через годину, оскільки представникам було повідомлено, що їм не потрібно буде залишатися у Вашингтоні на вихідні.

Міністр фінансів США Джанет Єллен знову підтвердила в середу, що ресурси її відомства закінчаться на початку червня, якщо Конгрес не схвалить збільшення ліміту держзапозичень.

***

Економіка Німеччини увійшла в технічну рецесію (два квартали підряд негативного росту економіки).

Дані статистичного управління Німеччини в четвер показали що після другого перегляду даних зміна ВВП країни в першому кварталі 2023 скала не 0%, як була в першій версії, а -0,3%. До цього Німеччина мала скорочення ВВП на 0,5% в останньому кварталі 2022 року.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 25 мая 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду