Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 20:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 26 мая 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1755,39+0,89%

Фінляндія направила в Україну 16-й за рахунком пакет військової допомоги, який включає, зокрема, зенітне озброєння та боєприпаси. Вартість нового пакета військової допомоги оцінюють у 109 мільйонів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Фінляндії.

***

США та інші країни Контактної групи з підтримки України зобов'язалися виділити їй військову допомогу на загальну суму $65 млрд, заявив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі Контактної групи у четвер.

***

Глобальний фонд виділить Україні безкоштовну фінансову допомогу розміром $165,5 млн на боротьбу з поширенням ВІЧ і туберкульозу в 2024-2026 роках. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, передає прес-служба Мінздраву.

За його словами, відповідний запит вже затвердив Національна рада з протидії туберкульозу та ВІЧ-інфекції/СПІДу.

***

Європейська Рада продовжила дію режиму безмитної торгівлі з Україною (так званого економічного безвізу) ще на один рік, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

***

У державах Євросоюзу заморожені активи Центрального банку Росії на суму понад EUR200 млрд, повідомив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Крістіан Віганд.

"Можна було б подумати про відсотки (з капіталу) тощо. Тривають обговорення в спеціальній робочій групі Ради ЄС, яка співпрацює зі шведським головуванням. Остання нарада відбулася вчора (24 травня)", - повідомив Віганд.

***

Попри істотні перешкоди, 30% українських підприємств прагнуть зростання, а 36% планують найняти більше персоналу цьогоріч. Про це йдеться в опитуванні міжнародної платіжної платформи Payoneer.

У 69% підприємств наразі весь персонал знаходиться в Україні, незважаючи на війну, а 25% мають лише частину персоналу за кордоном.

***

Середня заробітна плата за І квартал 2023 року зросла на 3,1% порівняно з березнем 2022 року. Зараз вона становить 13 423 грн. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

***

Спотові ціни на газ у Європі впали нижче за $300 — вперше за два роки.

***

ПАТ "Укрнафта" за рахунок розвідувальних робіт планує збільшити коефіцієнт заміщення запасів більше ніж утричі - до 100%, повідомив директор компанії Сергій Корецький під час III Львівської антикризової нафтогазової конференції "Ньюфолк НКЦ".

Він зазначив, що зараз коефіцієнт заміщення запасів в "Укрнафті" становить 30%.

***

Гірничорудна компанія Ferrexpo plc з активами в Україні провела річні загальні збори акціонерів, на яких було відхилено низку пропозицій ради директорів, зокрема про дозвіл директорам розподіляти акції, уповноваження директорів скасовувати переважне право купівлі, дозвіл компанії здійснювати ринкові купівлі власних акцій.

"Рада директорів Ferrexpo розуміє, що такий результат голосування був зумовлений насамперед тим, що найбільший акціонер компанії (Костянтин Жеваго) не хотів піддаватися подальшому розмиванню своєї голосуючої частки в компанії", - констатується в примітці.

***

Учасники переговорів наблизилися до угоди про граничну межу державного боргу США.

У матеріалі агентства Reuters зазначено, що було досягнуто прогресу між лідерами Конгресу та президентом Джозефом Байденом у четвер, і зацікавлені сторони мали домовитися про витрати лише на 70 мільярдів доларів.

Але учасники переговорів попередили, що заключна фаза переговорів, ймовірно, буде складною для обох сторін.

«Ми перебуваємо на делікатному етапі, коли делікатні проблеми залишаються. Ці делікатні питання є найгострішими питаннями, які ми обговорювали», – сказав представник Республіканської партії Патрік Макгенрі з Північної Кароліни журналістам у Капітолії в четвер.

У Білому домі президент Сполучених Штатів Джо Байден зробив по темі обережно оптимістичну заяву.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50





Настроение рынка на 26 мая 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду