Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 03:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 9 июня 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1756,780%

Пентагон уже в п'ятницю планує оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму понад $2 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Гроші підуть на закупівлю пускових установок і ракет Hawk, а також двох типів новітніх ракет ППО Patriot. Мова про Patriot Advanced Capability Missile-3 та Guidance Enhanced Missile, які мають покращену здатність вражати цілі.

Ракети ППО Patriot - це довгострокова допомога, яка може надійти в Україну через тривалий час, Hawk передадуть їх запасів, але вони мають бути відремонтовані.

***

Засідання Виконавчої ради МВФ за результатами першого перегляду програми EFF для України та ухвалення рішення про виділення наступного траншу (900 млн доларів США) заплановане на кінець червня. Про це заявила директорка Департаменту з питань комунікації МВФ Джулія Козак.

***

У I кварталі 2023 року за рахунок виключно внутрішніх джерел надходжень 61% видатків державного бюджету спрямували на обороноздатність і безпеку України — це 389 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Рахункової палати.

За даними Рахункової палати, доходи загального фонду держбюджету перевищили плановий показник на I квартал 2023 року на 141 млрд грн, або 57%. Перевиконання плану доходів вдалось досягти насамперед за рахунок грантів від Світового банку на бюджетну підтримку, які не планувалися. Йдеться про 134 млрд грн, що становило 25% усіх доходів державного бюджету.

Від розміщення облігацій внутрішньої державної позики у I кварталі отримали 138 млрд грн.

Від зовнішніх кредиторів до загального фонду державного бюджету надійшло 266 млрд грн, зокрема: 177 млрд грн — макрофінансова допомога ЄС; 64 млрд грн — кредит уряду Канади; 24 млрд грн — позики Світового банку.

***

У червні 2023 року 59% українців відчули погіршення власного економічного становища за останні пів року, у 35% — воно не змінилось, лише 6% відчули покращення. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Оцінки становища в Україні загалом гірші: 75% відчули погіршення ситуації в країні, 14% — говорять про відсутність змін, 8% — про покращення.


Рис.1

Попри це, говорячи про економіку країни у майбутньому, респонденти мають більше позитивних сподівань:

  • 35% очікують покращення,
  • 28% — думають, що нічого не зміниться,
  • 26% очікують погіршення.

Щодо особистої ситуації:

  • 31% сподіваються, що у наступний рік їхнє особисте економічне становище покращиться,
  • 39% вважають, що воно не зміниться,
  • 17% - мають песимістичні погляди щодо цього.

За даними опитування, 41% з тих, хто працював до війни, працюють на своїх звичних робочих місцях, 14% — працюють частково, 13% — знайшли нове місце роботи. Попри це 30% опитаних до цього часу не працює.


Рис.2

***

Номінальний власник акцій Сенс Банку (раніше Альфа-Банк) ABH Holdings S.A. просить Раду національної безпеки та оборони (РНБО) дозволити угоду, за якою акції банку продадуть європейському інвестору. У компанії запевняють, що кошти від продажу не потраплять до підсанкційних власників. Про це йдеться у заяві прес-служби ABH Holdings S.A.

***

У минулі два тижні великі банки підвищували не лише ставки для населення за депозитами у гривні, а й у доларі та євро. Хто і як переглянув свої депозитні пропозиції для приватних клієнтів - у свіжому огляді Мінфіну. Рис.3

Рис.4

Рис.5

Рис.6

***

Укрпошта планує надавати у своїх відділеннях банківські послуги і очікує на відповідний дозвіл українських регуляторних органів. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський в інтерв'ю Українському Радіо.

***

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) у травні 2023 року перевезло 1836 тис. тонн зернових вантажів, що на 33% менше, ніж місяцем раніше, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на нараді з представниками аграрного бізнесу в четвер.

Зокрема на експорт було відправлено 1147 тис. тонн зернових вантажів, що на 46% менше, ніж у квітні, у внутрішньому сполученні було перевезено 683 тис. тонн, що на 16% менше за квітневі показники.

***

"Зернова ініціатива" працює вже менше ніж на 20% своєї нормальної пропускної спроможності через позицію РФ у Спільному координаційному центрі, і ситуація погіршується щодня, повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

В середньому з 1 травня Російська Федерація пропускає на інспекції трохи більше ніж одне судно на добу.

***

Декілька мільйонів тонн українського врожаю може бути втрачено через затоплення внаслідок знищення російськими окупантами Каховської гідроелектростанції.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

***

Економіка Єврозони у першому кварталі 2023 року скоротилася на 0,1%. Про це пише Bloomberg із посиланням на уточнені дані Євростату (попередні дані були – ріст на 0,1%).

Європейська економіка знижується другий квартал поспіль — у четвертому кварталі минулого року спад становив 0,1%. Це стало першою піврічною рецесією в Європі з часів пандемії коронавірусу, зазначає агентство.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 9 июня 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду