Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 19.05.2024 01:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 июня 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1704,01-3%

Компанія Raytheon Technologies, яка є виробником систем протиповітряної оборони Patriot, планує значно наростити обсяги виробництва і планує поставити Україні ще п’ять систем до кінця наступного року.

***

Адміністрація США готує нову військову допомогу Україні для підтримки контрнаступу на окупованих Росією територіях. Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради з національної безпеки США Джон Кірбі заявив 12 червня на брифінгу, розшифрування якого публікує Білий дім.

США терміново виділять новий пакет військової допомоги на $325 млн, повідомив представник Міністерства оборони США на умовах анонімності. Натомість втрачених Україні будуть надані нові бронемашини Stryker та Bradley. Вони замінять техніку, що вийшла з ладу під час контрнаступу ЗСУ. США також нададуть боєприпаси для систем ППО NASAMS та установок HIMARS.

***

Грошова маса (агрегат M3) в Україні після зростання у квітні на 2,4% у травні додала ще 1,6%, або 41,7 млрд грн і досягла 2 трлн 660,66 млрд грн, повідомив Нацбанк.

Згідно з даними на його сайті, зростання депозитів у п'ятому місяці цього року сповільнилося до 1,9% з 2,5% у квітні та було забезпечене повністю гривневими депозитами, які після зростання у квітні на 3,7% у травні збільшилися ще на 3,2%, або 41,4 млрд грн - до 1 трлн 328,9 млрд грн.

Водночас валютні депозити, які додали у квітні 0,2%, у травні скоротилися на 0,6 млрд грн - до 681,3 млрд грн (у гривневому еквіваленті).

Грошові кошти в обігу поза банками (M0) після зростання у квітні на 2,2%, у травні збільшилися на 0,7% - до 649,4 млрд грн, що відповідає рівню приблизно кінця січня цього року.

***

«НоваПей Кредит», що входить до небанківської фінансової групи NovaPay, зареєструвала публічний випуск трирічних облігацій серії А на суму 100 млн грн. Їх можна придбати строком від 1 до 18 місяців, а ставка доходності залежатиме від строку і сягатиме 20%. Про це йдеться у повідомленні компанії.

***

Генсек ООН Антоніу Гутерреш у понеділок висловив занепокоєння з приводу ситуації із "зерновою угодою" і заявив про наполегливу роботу над її продовженням.

***

Третина українців (31%) заробляють суттєво менше, ніж до повномасштабної війни. Ще 9% зазначили про незначне зниження заробітної плати. Про це свідчать дані опитування від Rakuten Viber.

***

ІТ-ринок України продовжив зростання, і топ-30 компаній нашої країни отримали доходу на $412 млн більше, ніж у довоєнному 2021 році. Про це йдеться у дослідженні Офісу ефективного регулювання BRDO.


Рис.1

Рис.2

***

Збитки державного майна меліоративних систем і каналів унаслідок підриву Каховської ГЕС сягнули 150-160 млрд грн, однак точні дані буде визначено після деокупації територій, повідомила в понеділок пресслужба Міністерства агрополітики та продовольства.

***

Гірничорудні підприємства України у січні-травні поточного року знизили експорт залізорудної сировини (ЗРС) у натуральному вираженні на 55% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 6 млн 846 тис. тонн.

Згідно зі статистикою, оприлюдненою Державною митною службою (ДМС), за вказаний період валютний виторг від експорту ЗРС становив $752 млн.

Експорт ЗРС здійснювався переважно до Словаччини (29,1% поставок у грошовому вираженні), Чехії (25,1%) та Польщі (21,4%).

***

Компанія "ДТЕК Енерго" у січні-травні ввела в роботу 11 нових вугільних лав.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Обсяг робіт в розпал війни величезний – шахтарі запланували у цьому році запустити 28 нових лав", – розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 13 июня 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду