Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 07:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 20 июня 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1587,19-4,21%

"ЗРК середньої дальності SAMP/T франко-італійського виробництва доставлений в Україну, де він знаходиться в експлуатації і захищає ключові об'єкти і життя", - сказав президент Франції Еммануель Макрон під час виступу в Парижі, пише газета Le Monde.

***

Європейський союз має намір виділити Україні пакет фінансової допомоги в розмірі близько 50 млрд євро, повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

За їхніми словами, пропозиція Європейської комісії допоможе профінансувати поточні витрати українського уряду і оплатити термінові пріоритети відновлення країни.

Передбачається, що про новий пакет допомоги буде оголошено у вівторок/

***

Державний бюджет України в понеділок одержав від Світового банку фінансування в розмірі EUR63 млн, які будуть спрямовані на часткове відшкодування видатків на оплату праці працівників держорганів і педпрацівників за лютий і березень 2023 року.

Як ідеться на сайті Світового банку, на 23 червня рада його директорів запланувала розгляд п'ятого додаткового фінансування для проєкту PEACE для України в розмірі $500 млн.

***

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Світового банку Аджаєм Бангою, під час якої було обговорено подальший розвиток співпраці.

Під час розмови Зеленський запросив Світовий банк відновити роботу представництва в Україні.

***

Кабінет Міністрів затвердив оновлені лист про наміри та меморандум із МВФ про економічну та фінансову політику, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Очікуємо найближчим часом отримати наступний транш від фонду на суму $900 млн", - заявив прем'єр.

***

Незабаром у Лондоні розпочнеться велика міжнародна конференція з питань відновлення України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що за результатами конференції в Лондоні очікують укладення низки важливих угод, меморандумів, декларацій, які прискорять відновлення і розвиток країни.

***

Найбільша у світі компанія з управління активами BlackRock та американський фінансовий холдинг JPMorgan Chase допомагають українському уряду створити банк реконструкції, щоб спрямовувати державний стартовий капітал на проєкти відновлення, які можуть залучити сотні мільярдів доларів приватних інвестицій, пише Forbes з посиланням на Financial Times.

           

Фонд розвитку України перебуває на стадії планування, і очікується, що його не буде повністю запущено до закінчення війни з росією. Але інвестори отримають попередню презентацію фонду цього тижня на лондонській конференції, спільно організованій урядами Великої Британії та України.

***

У травні 2023 року працювало у звичному режимі вже 50% компаній (у липні 2022 року таких було лише 22%), ще 38% бізнесів відновили роботу частково. Про це свідчать дані дослідження Gradus Research, проведеного в червні.

Лише 7% призупинило роботу своїх підприємств (у липні 2022 року — 22%).

***

Банку Кредит Дніпро було підтверджено найвищий рівень довгострокової кредитоспроможності uaААА повідомляє пресслужба Банку Кредит Дніпро з посиланням на звіт РА «Стандарт-Рейтинг».

***

Українські агрохолдинги у 2023 році відновили інвестування в купівлю тракторів, обприскувачів та сівалок до довоєнного рівня та відмовилися від придбання комбайнів, йдеться у дослідженні Agrohub.

Згідно з даними дослідження, в якому взяли участь 14 агрохолдингів, у 2023 році рівень інвестицій у придбання тракторів склав $10,2 на гектар, що практично рівноцінно рівню інвестицій у довоєнні 2018-2021 роки, коли рівень інвестицій становив $10,9/га, та в 1,4 рази більше, ніж у 2022 році.

Аналітики відзначили аналогічну тенденцію з обприскувачами.

Цього року агрохолдинги не мають наміру купувати комбайни. Однак низький інтерес до придбання цього виду техніки фіксувався і протягом 2018–2021 років, коли інвестиції у комбайни не перевищували $3,6/га, зазначили в Agrohub.

***

Понад 100 тис. га сільгоспземель в Україні з визначених для пріоритетного очищення 470 тис. га вже розміновані і готові до ведення на них госпдіяльності, повідомила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко на засіданні міжвідомчої робочої групи (МРГ) із гуманітарного розмінування.

***

Українські аграрії завершують посівну, повідомило Міністерство агрополітики та продовольства.

Згідно з його даними на 15 червня, площі під ярими зерновими та зернобобовими сягнули 5,618 млн га, що на 3% вище за прогнозовані в березні, але менші за минулорічні на 9,3%.

***

У січні–травні теплоелектростанції (ТЕС) компанії "ДТЕК Енерго" згенерували в українську енергосистему 5,7 млрд кВт-год електроенергії.

Зазначається, що у травні 2023 року ТЕС компанії відпустили на понад 20% більше електроенергії, ніж у травні минулого року.

***

Енергохолдинг ДПЕК з початку березня вклав у ремонти своїх теплоелектростанцій вже близько 2 млрд грн, повідомив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

Загалом на відновлення пошкодженого та зруйнованого ворогом обладнання теплоелектростанцій «ДПЕК» необхідно майже 7 млрд. грн.

***

Pulp Mill Holding (Австрія), власник 100% акцій АТ "Київський картонно-паперовий комбінат" (ККПК, Київська обл.), просить Федеральне міністерство праці та економіки Австрії (BMAW) і Міністерство економіки України сприяти в залученні кредитного фінансування європейських банків для проведення значних ремонтів і модернізації обладнання комбінату.

***

JPMorgan: ринок акцій буде під тиском у другій половині року.

Сильне зростання акцій США цього року викликано групою великих технологічних компаній на тлі ставок на розвиток технологій штучного інтелекту. У JPMorgan попереджають — той факт, що ринок надзвичайно сконцентрований на якомусь одному тренді зазвичай є нездоровою ознакою.

На думку аналітиків найбільшого американського банку, інвесторам слід приділити більше уваги циклічним акціям та паперам компаній із захисних секторів.

***

Центробанк Китаю знизив базові відсоткові ставки.

На думку учасників ринку, центральний банк країни знизив ставки недостатньо для того, щоб підтримати зростання економіки країни, що слабшає. Крім цього, інвестори в Азії чекали від Пекіна оголошення ширшого пакету стимулюючих заходів.

***

Аналітики американського інвестиційного банку Goldman Sachs знизили прогнози зростання економіки Китаю, пише Reuters.

Свій прогноз зростання реального ВВП Китаю 2023 року Goldman Sachs знизив з 6% до 5,4%, 2024-го — з 4,6% до 4,5%.

Прогнози з економіки Китаю скоротили й інші інвестбанки, і версія Goldman Sachs залишається однією з найоптимістичніших, зазначає Reuters.




сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 20 июня 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду