Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 06:44
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 июня 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1511,25-4,4%

Вчора в Лондоні був перший день Конференції з відновлення України. Як очікувалось до її початку Конференція збере понад 1000 осіб із 61 країни. Нижче низка важливих повідомлень з конференції.

***

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на Конференції з питань відновлення України (URC2023) у Лондоні оголосив про великий пакет фінансової підтримки України.

"Протягом трьох років ми надамо гарантії за кредитами на суму $3 млрд…. ", - сказав Сунак, відкриваючи Конференцію з питань відновлення України (URC2023) у Лондоні в середу.

Він додав, що МВФ також вкладе в Україну $15 млрд протягом наступних чотирьох років у рамках зобов'язання G7 та її партнерів у розмірі $115 млрд.

***

США нададуть на відновлення України додаткової допомоги понад $1,3 млрд, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

***

Група Світового банку надасть додаткову фінансову підтримку Україні на $1,75 млрд, фінансування складається з гарантованої Великою Британією позики на суму $500 млн, грантів на $1,25 млрд від США та на $15 млн — від уряду Фінляндії.

Ці додаткові кошти спрямують на підтримку сфери охорони здоров’я, освіти, виплату пенсій, програми соціальної допомоги та фінансування заробітної плати працівників, які надають основні державні послуги.

***

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні заявила, що ФРН надасть Україні додатково 381 млн євро на гуманітарну допомогу в 2023 році.

***

Європейський Союз покриє 45% усіх потреб України у фінансуванні її відновлення до 2027 року.

"До 2027 року дефіцит в українській податковій системі становитиме близько EUR60 млрд. Потреби у швидкому відновленні становитимуть близько EUR50 млрд. Це означає, що загалом дефіцит становитиме EUR110 млрд до 2027 року. Саме тому вчора я запропонувала членам ЄС покрити 45% цього дефіциту. Це становить приблизно EUR50 млрд для України", - заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у середу в Лондоні на міжнародній конференції, присвяченій відновленню України.

***

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Гоєр підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у проєктах відновлення України, який передбачає виділення EUR840 млн у 2023 році.

***

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на Конференції з питань відновлення України (URC2023) у Лондоні заявила, що Франція готує багаторічний пакет допомоги Україні, який, зокрема, включатиме гуманітарну допомогу, а також оголосила про виділення EUR40 млн для екстреної відбудови 2023 року.

***

Європейський банк реконструкції та розвитку та уряд України домовилися об'єднати зусилля щодо мобілізації нового великого пакету фінансування для підтримки енергетичної безпеки країни, банк виділить 600 мільйонів євро у вигляді позик та грантів від міжнародних партнерів. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо в рамках Ukraine Recovery Conference підписав три меморандуми про взаєморозуміння з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо мобілізації 200 млн євро для "Укренерго", 200 млн євро для "Нафтогазу" та 200 млн євро для "Укргідроенерго".

***

Латвія передає Україні весь свій флот вертольотів – прем’єр країни.

***

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли тягачі для танків та артилерійські боєприпаси.

***

Україні з початку цього року вдалося залучити на фінансування дефіциту держбюджету $20 млрд, а загалом від початку повномасштабної військової агресії - $51 млрд, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на Конференції з відновлення України в Лондоні.

"Ми повністю профінансовані на цей рік... ", - заявив Марченко.

***

Проблемні питання обміну валют перебувають на максимальному контролі керівництва Національного банку України. Про це повідомляє пресслужба регулятора у Фейсбуці.

***

У середу, 21 червня, застосунку «Дія» стала доступна ще одна військова облігація — Нова Каховка. Про це повідомляє пресслужба «Дії» в Telegram.

Процентна ставка військової облігації Нова Каховка становить 18,2%.

Дата виплати — 1 травня 2024 року.

***

Україна підготує середньостроковий план реконструкції у співпраці з ЄС, повідомив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на Конференції з відновлення України в Лондоні, коментуючи заявлену напередодні ініціативу про надання Євросоюзом Україні EUR50 млрд фінансового резерву на 2024-2027 рр.

***

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що після війни влада очікує буму в розвитку військово-промислового комплексу (ВПК)  в Україні.

***

Україна ставить за мету за десять років збільшити валовий внутрішній продукт (ВВП) до $1 трлн, заявила перша віцепрем'єр – міністерка економіки Юлія Свириденко на Конференції з відновлення України в Лондоні в середу.

Згідно з оцінками Мінфіну, у 2022 році ВВП України впав із понад $200 млрд до $161 млрд. Зростання за десять років до $1 трлн означає щорічне збільшення номінального ВВП України в доларах на 20%.

***

Одна з п'яти інституцій Групи Світового банку MIGA почала надавати гарантії для страхування воєнних ризиків із Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE).

***

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна на Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні оголосила про створення механізму страхування інвестицій в Україні від ризиків, пов'язаних із війною через Французький державний інвестиційний банк.

***

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на відкритті Міжнародної конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні анонсував нову систему страхування воєнних ризиків, яка покликана допомогти глобальним компаніям інвестувати в Україну, пише Forbs.ua.

***

В Україні попри війну продовжує працювати 80% бізнесу. Такі цифри з нового дослідження Світового банку озвучила на Міжнародній конференції з відновлення України (URC 2023) в Лондоні віцепрезидентка Світового банку Анна Б'єрде, пише Forbes.ua.

Рівень бідності в Україні, за оцінкою Світового банку, зріс за час війни з 5% до 25%.

***

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і 19 фінансових організацій розвитку (DFI) на Конференції з відновлення України в Лондоні уклали Меморандум про взаєморозуміння, що сприятиме реалізації спільних інвестицій у приватний сектор української економіки.

***

Опубліковані доповнення до проекту порядку денного загальних зборів акціонерів акціонерного товариства «Хмельницькобленерго».

Серед доповнень наступне.

За пропозицією акціонера Товариства – Турчака Віктора Олександровича: Проект порядку денного доповнено питаннями 7 та 8 разом з проектами рішень наступного змісту: «7. Прийняття рішення про зміну типу Товариства.

Проект рішення: Прийняти рішення про зміну типу акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» шляхом зміни типу акціонерного товариства з публічного на приватне.

8. Прийняття рішення про внесення змін до статуту Товариства шляхом викладення його у новій редакції. Проект рішення: 1. Внести зміни до Статуту Товариства шляхом викладення його у новій редакції.

***

Металургійні підприємства України у травні поточного року збільшили виробництво сталі на 89,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 583 тис. тонн із 308 тис. тонн. У квітні 2023 року було виплавлено 574 тис. тонн сталі.

Україна посіла 22 місце в рейтингу 63 країн-основних світових виробників цієї продукції, складеному Всесвітньою асоціацією виробників сталі (Worldsteel).

***

Відповідно до звіту Програми розвитку ООН та Світового банку, енергетична система України залишається дуже вразливою, працюючи з обмеженим запасом міцності. Про це заявив заступник представника генерального секретаря ООН Фархан Ґак, повідомляє Укрінформ.

За його словами, збитки енергосистеми України – без урахування руйнування Каховської ГЕС – досягли понад $10 млрд.

***

Інвестиційні можливості для нових енергетичних потужностей в Україні становлять $383 млрд, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в межах конференції URC2023, яка проходить зараз у Лондоні.

Такі цифри викладено в Енергетичній стратегії України до 2050 року, яку міністр презентував під час профільної сесії з відновлення енергосектора, зазначає міністерство енергетики на своєму сайті в середу ввечері.

***

Вчора Голова Федеральної резервної системи (ФРС), центробанку США, Джером Пауелл виступаючи перед Комітетом Палати представників з фінансових послуг Конгресу повторив повідомлення Комітету по відкритим ринкам  ФРС минулого тижня після засідання з монетарної політики. Він повторив, що більшість членів Комітету очікують нових підвищення ставок цього року, якщо економічні показники будуть відповідними очікуванням. У четвер Пауелл виступить перед комітетом Сенату Конгресу, але сюрпризів не очікується.

Пауелл очікує нових підвищень ставок ФРС, оскільки боротьба з інфляцією «попереду ще довга»

Голова ФРС Джером Пауелл сказав, що ще два підвищення ставки на 25 базисних пунктів до кінця року є «досить хорошим припущенням».

Виступи Голів ФРС перед обома Комітетами Конгресу відбуваються регулярно раз на півроку.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 22 июня 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду