Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 11:35
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 27 июня 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1514,380%

Акціонери ПАТ "Донбасенерго" планують ліквідувати компанію.

Відповідне питання планується розглянути на позачергових загальних зборах акціонерів ПАТ "Донбасенерго", які призначені на 28 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, одним із пунктів порядку денного пропонується зменшити статутний капітал "Донбасенерго" до 1,42 млн грн шляхом зменшення номінальної вартості акцій з 10,00 грн до 0,06 грн (згідно з відкритими даними, статутний капітал компанії зараз становить 236,4 млн грн).

зЗазначається, що у разі ухвалення рішення про ліквідацію "Донбасенерго", створення ліквідаційної комісії та прийняття інших рішень, пов'язаних з ліквідацією, з усіх інших питань приймати рішення неможливо.

***

Рада міністрів Європейського Союзу із закордонних справ 26 червня мала розглянути новий пакет військової допомоги для України на 3,5 мільярда євро.

Про це високопосадовець ЄС Жозеп Боррель заявив у Люксембурзі перед початком Ради міністрів ЄС.

***

Угорщина не підтримала виділення чергового траншу у сумі 500 млн євро з Європейського фонду миру державам-членам ЄС через включення Україною угорського OTP Bank до списку «спонсорів війни». Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

***

У вівторок, 27 червня, Сполучені Штати оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на 500 млн. доларів. До нього увійдуть бронетехніка та боєприпаси, зокрема 30 бойових машин піхоти Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker, боєприпаси для HIMARS, боєприпаси для зенітних систем Patriot та Stinger. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

***

Швеція представила новий пакет допомоги Україні для гуманітарних потреб і відбудови на загальну суму 380 млн шведських крон (32,51 млн євро).

***

Кабінет Міністрів України погодив умови реструктуризації єврооблігацій національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з термінами погашення у липні 2022 року та листопаді 2026 року, щодо яких компанія досягла згоди з інвесторами.

Про це йдеться в повідомленні НАК.

***

Нацбанк почне знижувати облікову ставку вже в липні або вересні (на 1−2 в. п.) — таку можливість вважають реальною більшість членів Комітету з монетарної політики НБУ. Про це повідомила пресслужба регулятора.

***

Експортно-кредитне агентство Італії (SIMEST) підтвердило готовність страхувати інвестиції італійських компаній в Україну і оголосило про EUR500 млн підтримки для італійських компаній, які планують інвестувати в Україну, повідомив у Facebook директор Ukraine Invest Сергій Цивкач.

***

Україна в січні-березні 2023 року реалізувала промислову продукцію (товари, послуги) на суму 755,755 млрд грн, що на 14,2% менше, ніж у січні-березні 2022 року (880,419 млрд грн),зокрема за межі країни - на суму 137,783 млрд грн, повідомила Державна служба статистики.

За її даними, у березні-2023 порівняно з березнем-2022 обіг реалізованої видобувної та переробної промисловості зріс на 93,2%, а порівняно з лютим-2023 - на 26,1%.

***

Продаж IT-послуг з січня по квітень 2023 року приніс 2,21 млрд доларів США. Відносне зниження до 2022 досягло 14,10%. За збереження таких темпів падіння цей показник за підсумками 2023 року може виявитися нижчим за рівень у 7,00 млрд доларів.


Рис.1

***

Урожай зернових в Україні цього року очікується на рівні близько 46 млн тонн, що на 5-7% менше, ніж торік, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький.

«Це на 10-15% менше, ніж минулого року» - в іншій інформації.

Внутрішнє споживання зернових в Україні становить 18 млн тонн.

***

Уряд України спільно з учасниками зернового ринку розробив низку альтернативних стратегій, які дадуть змогу продовжити експорт зернових культур у разі припинення роботи "зернового коридору", повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький.

Це розширення пропускної спроможності Дунайського регіону і нарощення можливостей з перевалки там зернових. Також триває введення в експлуатацію додаткових пунктів переходу і сухих портів на західному кордоні з Польщею і Румунією.

***

Ціни на пшеницю 26 червня оновили максимум з кінця лютого через події в росії та посуху в США. Про це повідомляє Trading Economics.

***

Продаж побутової техніки та електроніки в мережі торговельних центрів "Епіцентр" у травні збільшився на 20% порівняно з травнем 2022 року, повідомила пресслужба мережі.

У березні та квітні поточного року продаж побутової техніки та електроніки перевищував минулорічний на 80% і 85% відповідно.

"Готовність українців витрачати гроші на придбання побутової техніки та електроніки може свідчити про поліпшення споживчих настроїв, віру в Збройні сили і майбутні перспективи країни, незважаючи на бойові дії", - процитовано в повідомленні слова директора центрів техніки "ЦеТе" в мережі "Епіцентр" Олександра Величка.

***

Національний банк відновлює вимоги щодо періодичної переоцінки та перевірки банками заставного майна.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 27 июня 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду