Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 07:48
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 30 июня 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1452,28-0,42%

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого входять 16 вантажівок Mercedes-Benz Zetros, радіолокаційна станція TRML-4D, станція для зенітних ракетних комплексів "IRIS-T SLM" і мобільна система розмінування, повідомляє пресслужба німецького уряду в четвер.

До державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,215 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.

Україна отримала 1,2 млрд доларів США від Сполучених Штатів Америки та 15 млн доларів США від Фінляндської Республіки.

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на підтримку політики розвитку і відновлення в розмірі $1,5 млрд під гарантії уряду Японії в рамках Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine).

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила перший перегляд програми розширеного фінансування EFF для України та схвалила негайне виділення другого траншу 663,9 млн СПЗ (близько $886 млн), який буде спрямовано на підтримку бюджету.

Уряд Норвегії зробив грантовий внесок до Цільового фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF) Світового банку на суму 2 млрд норвезьких крон ($190 млн), щоб підтримати можливість українського уряду надавати послуги, включаючи інвестиції в ремонт зруйнованої інфраструктури.

Правління Національного банку України 29 червня затвердило Стратегію пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу і повернення до інфляційного таргетування, йдеться у повідомленні НБУ.

Підготовка стратегії є одним зі структурних маяків у межах програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом, виконання якого було передбачено до кінця червня 2023 року.

Загальна сума військової, фінансової та гуманітарної допомоги, виділеної Україні міжнародною спільнотою з початку повномасштабного вторгнення російської армії у лютому 2022 року, становить близько 170 млрд євро. Такі дані наводить офіційний телеграм-канал українського міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій із посиланням на нове дослідження Інституту світової економіки Кільського університету.

Загалом країни ЄС виділили Києву майже 62 млрд євро, сума допомоги від США перевищила 70 млрд євро.

Крім них, до списку великих країн-донорів також увійшли (за абеткою) Австралія, Великобританія, Індія, Канада, Китай, Нова Зеландія, Норвегія, Тайвань, Туреччина, Швейцарія, Південна Корея та Японія.

Допомога, надана цими країнами, становить загалом близько 23 млрд євро. Ще майже 13 млрд. євро виділили міжнародні фінансові організації.

При цьому лише 40% загальної суми в 170 млрд. припадає на військові поставки (у випадку США — понад 60%). Приблизно половина всіх виділених коштів — це фінансова допомога, 10% — гуманітарна підтримка українців.

Інвестиційна компанія Horizon Capital прогнозує незначне зростання курсу долара до кінця 2023 року до 39 грн/$ та до 42 грн/$ — у 2024-му. Про це під час Форуму підприємців Forbes розповів старший партнер Horizon Capital Василь Тофан.

Коломойський і Боголюбов не змогли оскаржити націоналізацію Приватбанку, - рішення Верховного Суду.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду задовольнив касаційні скарги Приватбанку, Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів і скасував постанову суду апеляційної інстанції у справі № 910/19005/19 за позовом компанії Birgminton Investing Inc, пов’язаної з колишніми власниками банку, та залишив в силі ухвалу суду першої інстанції, якою провадження у справі було закрите.

Про це йдеться у повідомленні Приватбанку.

"Укрнафта" підписало рамкову угоду про співпрацю в галузі нафтовидобутку з однією з найбільших нафтосервісних компаній світу Weatherford International.

Про це йдеться в повідомленні "Укрнафти".

"Більше свердловин, більше сучасних технологій збільшення видобутку, більше запасів і ресурсів…", - повідомив директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

Зокрема, за його словами, йдеться про перехід "Укрнафти" на сучасні міжнародні стандарти (API, SPE), відмову від радянського (російського, білоруського) обладнання та комплектуючих, в чому допоможе сучасний технологічний партнер рівня Weatherford.

30 червня 2023 року компанія Нова пошта відкриє перше відділення в Берліні. Про це повідомляє пресслужба Nova Post Deutschland.

Компанія "Газорозподільні мережі України" ("Газмережі") заявила, що до складу групи "Нафтогаз" увійшли три газорозподільні компанії – АТ "Київоблгаз", АТ "Житомиргаз" та АТ "Львівгаз". Раніше ці компанії працювали під брендом "Регіональна газова компанія" (РГК), яку пов’язують із Дмитром Фірташем.

Національна енергетична компанія "Укренерго" виконала близько 50-60% із запланованого обсягу відновлювальних робіт в магістральній мережі.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

В Україні розпочалося збільшення роздрібних цін на пальне, 28−29 червня окремі мережі підняли його вартість на 0,6−2 грн/л. Про це свідчать дані моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи «А-95», пише enkorr.ua.

Зростання цін у першу чергу викликано поверненням оподаткування пального з 1 липня, яке діяло до повномасштабної війни.



Рис.1

Згідно з попередньою оцінкою, споживча інфляція у Німеччині зросла до 6,4 відсотка в річному обчисленні в червні 2023 року, піднявшись з 14-місячного мінімуму в 6,1 відсотка, зафіксованого в травні, і дещо перевищивши очікування ринку в 6,3 відсотка. Базова інфляція, яка виключає такі нестабільні статті, як продукти харчування та енергоносії, також прискорився до 5,8 відсотка рік до року з 5,4 відсотка в травні. Обидва показники інфляції залишалися значно вищими за цільове значення Європейського центрального банку в 2,0 відсотка.

У червні 2023 року ріст індексу споживчих цін у Франції впав до 4,5 відсотка в річному обчисленні, ставши найнижчим рівнем з березня 2022 року та трохи нижчим за ринковий консенсус у 4,6 відсотка, згідно з попередньою оцінкою.

Споживчі ціни в Іспанії в червні зросли на 1,9% в річному вимірі, що є найповільнішим зростанням з березня 2021 року. Про це свідчать попередні дані Національного інституту статистики (INE). Однак вона перевищила очікування ринку на 1,7 відсотка. Базова інфляція в країні, яка не враховує волатильні ціни на свіжі продукти харчування та енергоносії і за якою пильно стежить Європейський центральний банк, становила в червні 2023 5,9% в річному вимірі в порівнянні з 6,1% в травні, повідомляє INE.

Згідно з попередніми оцінками, річний рівень інфляції в Італії впав до 6,4% у червні 2023 року, що є найнижчим показником за 14 місяців і значно нижче за ринкові очікування в 6,8%, а також значно нижче 7,6% у попередньому місяці.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 30 июня 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду