Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 06.05.2024 12:52
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 10 июля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1547,42+0,1%

У п'ятницю Сполучені Штати оголосили про нову військову допомогу для підтримки української армії вартістю 800 млн доларів США, яка включає касетні боєприпаси (DPICM).

В новий пакет допомоги увійшли 32 бойові машини піхоти Bradley,    32 бронетранспортери Stryker, 31 155-мм гаубиця додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot, додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS) 155-мм артилерійські снаряди, включаючи DPICM, і 105-мм артилерійські снаряди, інше військове обладнання та боєприпаси.

***

До оновленого меморандуму про фінансову та економічну політику в рамках програми розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ) внесли чотири нові структурні маяки (до 14 вже існуючих), які має виконати Україна для отримання третього траншу. Згідно з оновленим меморандумом, два з них Україна має виконати до кінця вересня.

***

Накопичувальний рівень пенсійної системи можливий лише після війни – оновлений меморандум із МВФ.

Україна продовжить співпрацю з партнерами з метою створення добре регульованих і повністю фінансованих схем обов'язкових пенсійних накопичень, коли буде створено необхідні передумови після скасування воєнного стану і коли буде пом'якшено середньострокові фіскальні ризики, йдеться в опублікованому днями оновленому Меморандумі за програмою EFF із МВФ, підписаному українською стороною.

***



Рис.1

***

Сукупно на фондових біржах України у червні 2023 укладено 34,45 тис. угод на суму 31,6 млрд гривень (-39% до травня 2023), з початку року – 121,56 тис. угод на суму 219,0 млрд гривень (+105% до січня-червня 2022).

***

Національний банк на виконання вимог МВФ розробив та оприлюднив Стратегію пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Про це повідомляється на сайті НБУ.

***

Міністерство фінансів розраховує, що зростання економіки за результатами 2023 року становитиме до 3%. Про це міністр фінансів Сергій Марченко повідомив у Facebook.

***

МВФ покращив прогноз розвитку економіки України.

Про це йдеться в оприлюдненому документі МВФ за підсумками першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) для України.

***

У червні 2023 року в Україні продовжилася тенденція підвищення попиту на робочу силу. Це зумовило відновлення зростання зарплат. Про це йдеться у Макроекономічному та монетарному огляді НБУ за липень 2023 року.



Рис.2
Рис.3 Рис.3

Україна планує вже наступного тижня націоналізувати Сенс Банк (раніше Альфа-банк) російських мільярдерів Михайла Фрідмана і Петра Авена. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані з цим питанням джерела.

За словами українського високопосадовця, який говорив на умовах анонімності, націоналізація Сенс Банку відбудеться у середині липня.

МВФ застерігає Україну від націоналізації банків із непов'язаних із фінстабільністю причин.

Процентні ставки за строковими гривневими депозитами продовжують зростають та в більшості банків вже покривають очікувану інфляцію. Про це йдеться у Макроекономічному та монетарному огляді НБУ за липень 2023 року.

Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи керівництву ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат», що належить Ferrexpo олігарха Костянтина Жеваго, та фірми-прокладки — утримання під вартою або застава від 2 до 60 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).

У червні 2023 року порівняно із червнем 2022 року експорт української молочної продукції зменшився на 3% до 10,2 тис. тонн. (До ціни акцій «Астарти»)

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

У червні 2023 року порівняно із червнем 2022 року експорт молока та вершків незгущених зменшився на 33% до 1,8 тис. тонн; експорт молочної сироватки – на 14% до 1,3 тис. тонн; експорт масла вершкового – на 20% до 727 тонн; експорт сирів всіх видів зберігся на рівні 515 тонн.

У червні 2023 року порівняно з травнем 2023 року продаж вживаних імпортованих легкових автомобілів збільшився на 13% до 17,3 тис. одиниць.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром".

Кількість нових робочих місць в несільськогосподарських секторах США зросла на 209 тисяч у червні, що нижче консенсусної оцінки на 240 тисяч. І це найменший результат за останні 10 місяців. стало найменшим зростанням за 2-1/2 роки, також та вперше за 15 місяців, коли фонд оплати праці не виправдав очікувань.

Рівень безробіття склав 3,6%, знизившись на 0,1 процентного пункту. Однак більш широкий (більш охоплюючи) показник рівня безробіття, який включає знеохочених працівників і тих, хто працює неповний робочий день з економічних причин зріс до 6,9%.

Погодинна заробітна плата в країні зросла на 4,4% порівняно з минулим роком, трохи вище очікувань.

На додаток до перегляду в бік зменшення кількості нових робочих місць на 33 тисячі у травні, Бюро статистики праці скоротило показник квітня на 77 тисяч до 217 тисяч. Таким чином середній показник за шість місяців склав 278 тисяч, різко знизившись з вражаючих 399 тисяч у 2022 році.

Через полегшення на ринку праці курс долара знизився. Хоча при цьому помітно зросли дохідності американських трежиріз, дохідність німецьких облігацій також зросла.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 10 июля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду