Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 18:38
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 июля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1566,91-0,29%

Японія надасть систему виявлення безпілотних літальних апаратів у рамках допомоги Україні за умов розв'язаної Росією війни. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда під час виступу на саміті НАТО, що проходив у Вільнюсі, передає nippon.

***

Австралія пообіцяла Україні ще 30 бойових бронемашин Bushmaster - про це після зустрічі "на полях" саміту НАТО у Вільнюсі оголосили президент України та прем'єр-міністр Австралії.

До цього Австралія вже подарувала Україні 90 бронемашин Bushmaster, а загальний обсяг військової допомоги Австралії перевищив 700 млн. доларів США.

***

Країни Великої сімки (G7, об'єднує Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, Францію, Японію та США) домовилися про те, що заморожені в їх юрисдикціях російські активи будуть розблоковані тільки після відшкодування збитків Україні. Про це йдеться у декларації G7, присвяченій майбутнім гарантіям безпеки для України, оприлюдненій урядом Великобританії.

***

Міністерство економіки спільно з українськими підприємцями, асоціаціями та експертами створить понад 10 галузевих робочих груп для обговорення та розробки конкретних та комплексних заходів щодо розвитку у ключових галузях економіки України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Напрацювання Плану України в рамках програми Ukraine Facility дозволить залучити до української економіки 50 млрд євро допомоги від Європейської комісії протягом 4-х років, про яку оголосили під час Ukraine Recovery Conference, і допомогти залучити додаткові інвестиції від партнерів на майже таку саму суму — 50 мільярдів.

***

Ринок праці продовжує зростати четвертий місяць поспіль: кількість вакансій у червні збільшилася на 4% проти травня і сягнула майже 94 тис., проте динаміка зростання трохи сповільнилася, такі результати регулярного дослідження ринку праці оприлюднила компанія Work.ua.

Дещо знизилися темпи зростання та зменшилася кількість шукачів роботи.

***

Національний банк повністю підтримує позицію щодо накладення санкцій на Райффайзен лізинг Росія, однак виступає за повернення українського Райффайзен Банку у програму «Доступні кредити 5−7−9%». Про це розповіла перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю ЕП.

***

Капіталізація Групи компаній "Нова пошта", лідера на ринку експрес-доставки в Україні, перевищила EUR1 млрд, вважає її співвласник В'ячеслав Клімов. Про це він сказав під час "Business Breakfast з Володимиром Федоріним" у середу.

Нова пошта створить окрему компанію під назвою Nova Post Europe для розвитку бізнесу в Євросоюз, заявив В'ячеслав Климов тоді ж.

***

За 49-й тиждень роботи "зернового коридору" (з 3 по 9 липня ) через морські порти Одеської області було експортовано 151,8 тис. тонн агропродукції, що на 45% менше, ніж тиждень тому.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

За цей період було завантажено 4 кораблі, що на 2 судна менше, ніж тиждень тому.

***

Металургійні підприємства групи "Метінвест" завантажені на 60-70%, а гірничо-збагачувальні комбінати - на 35-40% від довоєнних показників.

Про це повідомив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков у інтерв’ю для проєкту FAQ Talks.

***

Індекс споживчих цін в США зріс на 0,2% у червні, що було нижче ринкового консенсусу в 0,3%. Темп росту на рік знизився до 3,0%, що є найнижчим показником з березня 2021 року.

Ріст базового індексу споживчих цін в країні також уповільнився більше, ніж очікувалося, знизившись до 4,8% з 5,3%, які були в травні. Учасники ринку все ще бачать, що Федеральний резерв підвищить ставки в липні. Однак цифри відновили оптимізм, оскільки підтвердили можливість того, що це може бути останнім підвищенням.

Різке падіння долара США після публікації цих новин призвело до зростання до місячних максимумів EUR/USD. Дохідність казначейських облігацій США впала, а ціни акцій піднялися на Уолл-стріт.

***

Експорт Китаю впав найбільше за останні 3 роки, найшвидшими темпами з початку пандемії Covid-19.

Експорт з Китаю в грошовому вираженні в доларах США в червні 2023 впав на 12,4% порівняно з минулим роком, що є набагато більшим падінням, ніж очікувалося падіння на 9,5% в опитуванні Reuters і більше за падіння в річному вираженні на 7,5% у травні поточного року.

Імпорт скоротився на 6,8% у червні порівняно з минулим роком, що також є гіршим за очікування падіння на 4% та падіння на 4,5% у травні.

Причини: висока інфляція на ключових розвинених ринках і геополітика вдарили по світовому попиту.

Опубліковані в четвер дані про торгівлю є ще одним свідченням того, що лідери Китаю не зможуть повністю розраховувати на зовнішні чинники у відновленні сповільненої динаміки зростання у другій за величиною економіці світу. Зменшення червневого імпорту також було більш серйозним, ніж очікувалося, що свідчить про зниження місцевого попиту.

«Останні дані в розвинених країнах показують постійні сигнали подальшого ослаблення, що, ймовірно, чинитиме більший тиск на китайський експорт до кінця року», — сказав Чжівей Чжан, президент і головний економіст Pinpoint Asset Management.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 13 июля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду