Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 04.05.2024 02:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 20 июля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1600,51+0,19%

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд доларів, повідомляється на сайті Пентагону.

До пакета увійдуть: 4 системи NASAMS, 152-мм артилерійські снаряди, обладнання для розмінування, ракети з оптичним наведенням TOW, БПЛА Phoenix Ghost і Switchblade, високоточні авіаційні боєприпаси, засоби протидії безпілотним авіаційним системам (БАС) і виявлення засобів радіоелектронної боротьби.

***

США мають оголосити про ще один пакет військової допомоги для України на суму $400 мільйонів. Про це повідомляє CNN, посилаючись на двох неназваних американських чиновників.

За даними телеканалу, пакет міститиме таке:

  • боєприпаси для зенітно-ракетних комплексів Patriot, NASAMS і систем HIMARS;
  • протитанкові ракети Javelin і ракети TOW;
  • артилерійські снаряди.

***

Упродовж січня-червня 2023 року товарообіг України склав $49,8 млрд, що на 4% більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Про це повідомили у Державній митній службі.

За пів року в Україну імпортували товарів на суму $30,4 млрд, а експортували — на суму $19,4 млрд.

Оподаткований імпорт становив $24,7 млрд, що становить 81% загальних обсягів імпортованих товарів.

До трійки найбільш експортованих з України товарів увійшли: продовольчі товари ($11,7 млрд), метали та вироби з них ($2,1 млрд), а також машини, устаткування та транспорт ($1,6 млрд).

Експортували з України найбільше до Польщі — на $2,7 млрд, Румунії — $1,9 млрд, та Китаю — на $1,6 млрд.

Найбільше Україна імпортувала товарів з Китаю — $4,7 млрд, Польщі — $3,2 млрд та Туреччини — $2,4 млрд.

***

На сьогодні ситуація на валютному ринку України не викликає занепокоєння. Можливі втрати від скорочення експорту цілком абсорбовані надходженням міжнародної допомоги. Про це розповів заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук в інтерв'ю Укрінформу.

***

У середу, 19 липня, пʼять країн — членів ЄС спільно звернуться до блоку з проханням продовжити заборону імпорту українського зерна після крайнього терміну 15 вересня, щоб уникнути серйозних збоїв на ринку, повідомив Reuters міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь.

***

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запевнив у середу, що Варшава не має наміру відкривати кордони для сільгосппродукції з України.

"Ми бережемо наше сільське господарство, тому не відкриваємо кордони для сільськогосподарських товарів з України", - наводить у середу його слова Польське радіо.

***

Активи агрохолдингу "Кернел" у порту "Чорноморськ" у середу зазнали масованого ракетного обстрілу з боку Росії та зазнали значних пошкоджень, ідеться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

"Зерноперевалочні комплекси компанії, а також зерно, що зберігається в порту "Чорноморськ", були значно пошкоджені. Початкові оцінки показують, що для повернення активів у робочий стан знадобиться значний час", - зазначив "Кернел".

Повідомлення про пошкодження призвели до обвалу курсу акцій на біржі з PLN13,53 до PLN12,34 і високої волатильності: на якийсь момент їм вдалося відіграти падіння, однак на 15:00 за місцевим часом вони котирувалися за курсом близько PLN12,7-12,9, що приблизно на 5% нижче за ціну відкриття.

***

Україна цього тижня може націоналізувати "Сенс Банк" (колишній "Альфа-банк Україна") російських мільярдерів Михайла  Фрідмана і Петра Авена.

Про це повідомив депутат Верховної Ради від фракції "Голос", перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

***

У 2023 році банки прогнозують зростання кредитного портфеля в гривні на 10% і на стільки ж — у наступному. Про це розповів заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук в інтерв'ю Укрінформу.

Він нагадав, що програма «Доступні кредити 5−7−9%» на сьогодні є важливим драйвером усього процесу кредитування. На сьогодні портфель кредитів за цією програмою становить близько 108 млрд грн, або третину гривневого кредитного портфеля банків.

***

Які змінилися ставки у великих банках за 2 тижні.

Найвідчутніше цього разу підвищив ставки Правекс Банк, який додав до дохідності всіх гривневих вкладів по 4,5 в.п. Після підвищення найвища дохідність — у вкладів на 3 місяці (17% річних), по 15% річних можна отримати на вкладах терміном на 6 та 9 місяців, найменша — 14% річних — на вкладі на 12 місяців. Банк також збільшив дохідність вкладів у доларі на 3 місяці на 0,5 в.п. і тепер платить за ними 1,5% річних.


Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3

***

Україна планує додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності до наступної зими у результаті ремонтної кампанії.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики.

Наразі триває наймасштабніша за всю історію України ремонтна кампанія на енергооб’єктах.

***

Виробництво пива в Україні за шість місяців поточного року сягнуло 65,2 млн дал, що на 112,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляється на сайті галузевої організації пивоварів "Укрпиво".

Цей показник становить лише 76,9% до обсягів виробництва пива в Україні 2021 року, уточнили в галузевій асоціації.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 20 июля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду