Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 04.05.2024 02:39
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 июля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1652,270%

Рис.1

***

Сукупний державний (прямий і гарантований) борг України у червні збільшився на 2,5%, або на 3,2 млрд доларів, до 128,8 млрд доларів порівняно з попереднім місяцем.

Про це йдеться у даних Міністерства фінансів.

Державний і гарантований державою борг на кінець червня становив 4 710 млрд гривень, або 128,8 млрд доларів, проти 4 593 млрд гривень, або 125,6 млрд доларів, місяцем раніше.

До надійності державних облігацій України ОВДП та ОЗДП.

***

Сьогодні у четвер, 27 липня, Правління з питань монетарної політики НБУ оголосить своє рішення щодо ключової ставки, яке впливатиме на дохідність облігацій внутрішньої державної позики України, ОВДП і на процентні ставки по депозитам.

Зараз, коли інфляція сповільнюється навіть швидше за прогноз НБУ (у червні - до 12,8% в річному вимірі), а ефект від вжитих стимулів підвищення депозитних ставок вичерпано (за спостереженням Комітету з монетарної політики Національного банку), залишати незмінною надвисоку облікову ставку 25%  немає сенсу.

Банкіри вже не мають сумнівів, що регулятор почне її знижувати вже зараз, але без різких кроків. Вони  припускають, що Нацбанк зріже ключову ставку на 1−2 в.п. до 23−24%.


Рис.2

***

Президент України Володимир Зеленський підписав податковий законопроєкт № 8401, яким із 1 серпня 2023 року скасовується 2% єдиний податок. Про це повідомив перший заступник голови податкового комітету Ярослав Железняк.

***

Кабінет міністрів виділив 40 млрд грн на 2023 рік, які інвестують в українських виробників безпілотників. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на форумі, присвяченому річниці проєкту «Армія дронів».

***

Компанія ICU прогнозує зростання ВВП на 5,8% у 2023 році та на 6,4% - у 2024, також прогнозується девальвація гривні до 42,1 UAH/USD наступного року (на 12,8%).

Про це йдеться у матеріалах.

Зазначається, що поточний стан та динаміка української економіки й надалі суттєво перевищують очікування завдяки безперебійному надходженню міжнародної фінансової допомоги.

***

Банки очікують зростання вартості депозитів населення та вперше з початку війни – нижчої вартості коштів бізнесу і капіталу.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку з посиланням на результати опитування про банківське фондування. Опитування проводилося з 13 червня до 7 липня 2023 року серед менеджерів банків, відповідальних за управління пасивами.



Рис.3

***

Українські банки вперше з початку повномасштабної війни заявили про зростання попиту на споживчі кредити. Про це йдеться в результатах опитування про умови банківського кредитування, ІІІ квартал 2023 року.



Рис.4

***

Вже у четвер, 27 липня, Правління з питань монетарної політики НБУ оголосить своє рішення щодо ключової ставки, яке впливатиме на депозитні пропозиції банків. «Мінфін» з’ясував у фінансистів, до чого готуватися приватним клієнтам, і розповість, як вже змінилися ставки за останні два тижні за вкладами у банках із депозитним портфелем до 2 млрд грн.



Рис.5

Рис.6

***

У січні-червні 2023 року підприємства компанії Ostchem збільшили виробництво мінеральних добрив на 60,9% до 959,7 тис. тонн порівняно з січнем-червнем 2022 року.

Про це йдеться в повідомленні групи Group DF, куди входить Ostchem, передають Українські Новини.

***

США добиватиметься від західних партнерів дотримання цінової межі на російську нафту, запропоновану G7, - пише Reuters

***

Федеральна резервна система США (ФРС) збільшила ключову ставку на 25 базисних пунктів — до діапазону 5,25−5,5%, йдеться у повідомленні на сайті ФРС.

Дохідність казначейських (державних) облігацій США після цього знизилась і відповідно знизився курс долара США, оскільки голова ФРС Джером Пауелл на прес конференції натякнув, що ФРС може утримувати ставки на поточному рівні і не підвищити їх ще раз.

Зауваження голови Джерома Пауелл натякнули, що центральний банк також може підтримувати базову ставку на цьому рівні, було твердження, що рішення Федерального комітету з відкритих ринків США залишатиметься залежним від даних. Центральний банк збирається знову у вересні після оприлюднення нових даних про інфляцію та зайнятість.

«Я б сказав, що цілком можливо, що ми знову підвищимо ставку по Федеральним фондам на зустрічі у вересні, якщо дані (в першу чергу по інфляції та зайнятості в країни) виправдають такий крок», — сказав він під час прес-конференції після оголошення рішення монетарного комітету ФРС. «І я б також сказав, що, можливо, ми вирішимо залишати її незмінною і ми будемо робити ретельні оцінки, як я вже сказав, на кожному нашому зібранні».

Аналітики сказали, що засідання FOMC відбулося, як і очікувалося, а голова Джером Пауелл «зіграв близько до прямої середини» між «яструбиним» і «голубиним» щодо перспектив ставок на майбутнє.

За даними FedWatch Tool CME Group, ринки оцінюють ціни з імовірністю 33%, що ФРС підвищить ключову ставку принаймні ще раз до грудня.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 27 июля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду