Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 05.05.2024 00:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 6 сентября 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1573,59-2,85%

Запит президента США Джозефа Байден на 24 млрд доларів Україні отримає двопартійну підтримку у Сенаті.

Президент Джо Байден минулого місяця попросив Конгрес схвалити додаткові витрати на суму близько 40 млрд доларів, у тому числі 24 млрд доларів на Україну та інші міжнародні потреби з метою продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі з російськими загарбниками.

Лідери демократів та республіканців у Сенаті США висловили підтримку продовженню допомоги Україні. Законодавці повернулися до Вашингтона після канікул, зіткнувшись із жорсткими термінами ухвалення законопроектів про витрати.

Перспективи додаткового запиту Байдена можуть бути менш райдужними в Палаті представників, де республіканці мають незначну більшість, а деякі вкрай праві, особливо ті, хто тісно пов'язаний з колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом, критикують американське фінансування Києва.

Радник Байдену з національної безпеки Джейк Салліван повідомив журналістам у Білому домі, що адміністрація тісно співпрацює як із Сенатом, так і з Палатою представників над пакетом додаткової допомоги, фінансування якого передбачається до кінця 2023 року.

Коментар: Бюджетна допомога США вкрай важлива для стійкості боргу України, в тому числі надійності інвестицій в ОВДП.

***

До облігацій.

На аукціонах 5 вересня Міністерство фінансів України розмістило військові облігації на 6,43 млрд грн, що на 0,83 млрд грн менше, ніж минулого тижня — 7,26 млрд грн., гривневі облігації:

  • 3,48 млрд грн. (військові) під 18,31% з погашенням 18 червня 2025 року;
  • 2,95 млрд грн під 19,19% з погашенням 4 листопада 2026 року.

Рис.1


***

Національний банк розширює перелік бенчмарк-облігацій внутрішньої державної позики, за рахунок яких банки мають змогу покривати частину обсягу обов’язкових резервів (бенчмарк-ОВДП). Про це повідомляє пресслужба регулятора.

З 11 вересня 2023 року до відповідного переліку буде додано ОВДП з ідентифікаційним номером (ISIN) UA4000228381, перше розміщення якого Міністерство фінансів здійснило 29 серпня 2023 року.

***

Кабінет Міністрів України схвалить проєкт державного бюджету на 2024 рік до 15 вересня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

***

Німеччина надала черговий пакет воєнної допомоги Україні, до якої увійшли в томцу числі 10,08 тисяч боєприпасів для зенітних установок Gepard.

Про це повідомляє уряд Німеччини.

***

За перше півріччя 2023 року кількість українських біженців за кордоном зросла на 300-500 тисяч осіб. Про це йдеться у дослідженні Центру економічної стратегії із посиланням на дані двох хвиль опитування біженців, яке проводила компанія Info Sapiens.

Станом на кінець червня за кордоном перебувало від 5,6 до 6,7 млн. українців. Як і раніше, більшість біженців – це жінки та діти.

Українська зернова асоціація (УЗА) прогнозує збільшення врожаю зернових і олійних культур на 9% до 80,5 млн тонн у 2023 році порівняно з минулим роком (урожай склав 73,8 млн тонн).

Про це йдеться у повідомленні УЗА.

Українська зернова асоціація підвищила прогноз врожаю зернових і олійних культур на 3,7 млн тонн до 80,5 млн тонн.

Збільшення прогнозу цьогорічного врожаю викликане сприятливими погодними умовами і кращою врожайністю культур, аніж очікувалося, хоча засіяні менші площі у порівнянні з минулим роком - майже на 2 млн га.

***

У серпні 2023 експорт аграрної продукції збільшився на 16% порівняно з липнем до 4,3 млн тонн.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"Найбільш результативним каналом залишаються річкові порти Дунаю, дякуючи яким було експортовано 64% обсягів експорту в серпні", - йдеться в повідомленні.

***

У серпні 2023 року порівняно з серпнем 2023 року продаж вживаних імпортованих легкових автомобілів збільшився на 27% до понад 21 тис. одиниць.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром".

Зазначається, що це найкращий результат за останні 12 місяців.

Порівняно з липнем продаж вживаних імпортованих легкових автомобілів збільшився на 12%.

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" в серпні 2023 року збільшило обсяги перевезення вантажів на 13,8% до 12,266 млн тонн у порівнянні з серпнем 2022 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Показник не змінився порівняно з липнем 2023 року.

Експерти з Goldman Sachs бачать 15% ймовірність того, що у США розпочнеться рецесія. Попередні оцінки передбачали 20% ймовірність початку рецесії.

Поліпшення оцінок Goldman Sachs пов'язане з уповільненням темпів інфляції та все ще стійким ринком праці.

Поєднання цих факторів дозволить Федеральній резервній системі США, ймовірно, відмовитись від подальшого підвищення відсоткових ставок, вважають експерти з американського інвестбанку.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 6 сентября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду