Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 05.05.2024 11:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 11 сентября 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1752,83+0,95%

Український бізнес другий місяць поспіль стримано оцінив поточні результати своєї діяльності та найближчі перспективи зростання, про що свідчать дані останнього опитування очікувань ділової активності.  Серед окремих секторів можна виділити, що в торгівлі та будівництві  присутній певний оптимізм, в той час як підприємства промисловості та сфери послуг свої очікування зазначають нижче нейтрального рівня. Таким чином, поки спостерігається повільний темп відновлення економічної активності через продовження дії негативних факторів російської агресії.

Котирування акцій основних українських емітентів, які торгуються на зарубіжних біржах показали змішану динаміку протягом минулого тижня. Ринкова капіталізація Ferrexpo зросла на 1,6% до USD 580 млн доларів, що відповідає ціні однієї акції в 78 пенсів. Ще на початку цього року ціна акцій Ferrexpo доходила до позначки 175 пенсів.

По «МХП» індикативна ціна зменшилася на 3,5% до 3,62 доларів.

На Варшавській біржі продовжується падіння акцій «Кернел», що безпосередньо пов’язано з недружніми діями основного акціонера компанії по відношенню до міноритаріїв. Додаткова емісія акцій «Кернел» зі штучно низькою ціною в еквіваленті 1,15 злотих призвела до розмиття долі міноритарних акціонерів з 20% до приблизно 6%. Ціна акцій «Кернел» на біржі за тиждень впала з 11 злотих до 7,5 злотих (-32%). З початку року акції «Кернел» втратили 58% своєї вартості.

По акціям, що в лістингу на «Українській біржі відчутних змін не відбувалося. Індикативні котирування для «Центренерго» знаходяться на рівні 5,5 грн. По акціям «Райффайзен Банк» остання угода була по 27 копійок.

Нацбанк повідомив, що за серпень золотовалютні резерви країни зменшилися на 1,3 млрд до 40,4 млрд доларів через інтервенцій з продажу валюти для покриття різниці між попитом та пропозицією на валютному ринку. Крім того, Україна сплатила МВФ 380 млн доларів.

Курс долара на готівковому ринку за тиждень майже не змінився, залишаючись на позначці 37,90 грн/дол.

На ринку ОВДП, середньострокові облігації з погашенням у 2026 році мають дохідність 20,5% / 19,0% (купівля/продаж). На первинному ринку Мінфін продовжує пропонувати дохідність в 19.2% для трирічних ОВДП. 

новини економіки

- Інфляція в Україні сповільнилася до 8,6% за підсумками серпня. Пікове значення інфляції в 26,6% було пройдено у грудні.

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 11 сентября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду