Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 02:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 13 сентября 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1781,65+0,35%

Міністерство фінансів 12 вересня на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до державного бюджету понад 14,2 млрд гривень.

Мінфін 12 вересня розмістив військових облігацій на 8,99 млрд гривень та 143 млн доларів.

Розміщені папери з терміном обігу 1,1 року на 495 млн гривень під 17,8% річних, 1,8 року – на 4 136 млн гривень під 18,34% річних та 3 роки – на 4 356 млн гривень під 19,19% річних.

Папери в доларах мають обіг 1 рік та дохідність 4,78% річних.



Рис.1

***

У застосунку «Дія» з'явилася можливість придбати нову військову облігацію — «Євпаторія». Про це повідомляє пресслужба міністерства фінансів.

Це нові військові облігації розміщені 5 вересня випустив на суму 3,5 млрд гривень. Середня ставка дохідності на первинних аукціонах за цими облігаціями встановлена на рівні 18,31%, а погашення за ними відбудеться 18 червня 2025 року.

***

Уряд України пропонує збільшити видатки державного бюджету на 328,5 млрд грн, зокрема додатково виділивши 302,6 млрд грн на сектор безпеки і оборони, відповідний законопроєкт він затвердив на засіданні у вівторок.

Кошти передбачається виділити за рахунок збільшення внутрішніх запозичень на 207,6 млрд грн і зовнішніх на 91,2 млрд грн, зокрема $3,3 млрд від США, а також скорочення видатків держбюджету на 11,4 млрд грн і збільшення доходів на 26,1 млрд грн.

***

Більшість девелоперів, на випадок дестабілізації валютного курсу та інфляційного "стрибка", під час формування цін на первинному ринку житла заклали курс у 40-42 грн/$1, повідомив співзасновник і керуючий партнер компанії INSPI Development Володимир Семенцов агентству "Інтерфакс-Україна".

***

Рішення про заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України в Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину підтвердило свою ефективність і повинно бути продовжене після 15 вересня, але водночас необхідно ще розширити "Коридори солідарності" для транзиту цієї української продукції, заявив єврокомісар із сільського господарства Януш Войцеховський.

***

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна буде змушена звернутися до арбітражу Світової організації торгівлі (СОТ) щодо компенсації збитків за порушення норм Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ) у разі блокування Польщею експорту українського зерна.

***

Міністерство енергетики не планує застосування в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

В повідомленні зазначається, що на сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається.

***

Уряд України та держави-союзники направили на відновлення та захист енергетики $2,3 млрд. Це, зокрема, кошти Світового банку, Європейського інвестиційного банку, ЄБРР, Євросоюзу, США, Японії, Північної екологічної фінансової корпорації, USAID та інших наших партнерів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 12 вересня.

«Один із пріоритетів – це захист стратегічних об'єктів енергетики. Тут без деталей. Але робота ведеться серйозна та системна. На позаминулому засіданні уряд виділив додаткові 9,7 млрд грн на захист критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору», - заявив Шмигаль.

***

Січень-червень приватне акціонерне товариство "Укрнафтобуріння" закінчило з прибутком 700 млн гривень.

Про це в Facebook повідомив директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

""Укрнафтобуріння" під управлінням "Укрнафти" працює стабільно та ефективно… Маємо підстави вважати, що за результатами другого півріччя УНБ зможе заробити майже в три рази більше. Констатуємо факт суттєвого зростання реалізаційних цін", - написав він.

Корецький зазначив, що "Укрнафтобуріння" збільшило видобуток на 170 тис. куб. м газу та 30 тонн конденсату на добу.

***

Кабінет міністрів визначив Укрнафту управителем активів компанії Glusco (мережа АЗС). Про це повідомив у Facebook голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

***

Мережа магазинів Eldorado.ua опинилась на межі банкрутства.

Мережа магазинів побутової техніки та електроніки Eldorado.ua (ТОВ «Дієса») оголосила про скликання загальних зборів кредиторів на 22 вересня. Про це повідомляється на сайті Верховного Суду, пише Ліга.

Eldorado.ua вказує, що її бізнес суттєво постраждав внаслідок російської агресії.

Знищені товарні запаси на центральному складі та частині магазинів, певна частина точок продажу досі знаходиться на тимчасово окупованих територіях.

У «Ельдорадо» є великі кредити перед державними банками.

***

Goldman Sachs: наприкінці року індекс S&P 500 перебуватиме на рівні 4 500 пунктів. Аналітики з американського інвестбанку прогнозують, що широкий індекс акцій Америки до кінця року зросте приблизно на 1%.

При цьому найближчими місяцями експерти очікують високої ринкової волатильності на тлі можливого уповільнення зростання ВВП США через списання студентських кредитів, а також вплив високих процентних ставок на іпотечне кредитування.

У Goldman Sachs застерегли, що інфляція, ймовірно, знову почне зростати, перш ніж продовжити тенденцію до зниження.

Проте аналітики прогнозують, що надалі стійке зростання прибутку американських компаній підніме індекс S&P 500 до 4700 пунктів (+6%) на горизонті наступних 12 місяців.

***

Скорочення видобутку та експорту нафти, яке Саудівська Аравія та Росія реалізують цього року, призведе до формування у IV кварталі дефіциту більш ніж 3 млн барелів на добу. Такого значного браку нафти не було на світовому ринку більше десятиліття, зазначає Bloomberg.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 13 сентября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду