Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 22:54
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 25 сентября 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 2121,32+1,96%

Акції українських емітентів мали змішану динаміку протягом тижня, демонструючи низьку кореляцію з глобальними біржовими ринками, на яких відбувалося помітне зниження фондових індикаторів. Зокрема, індекс S&P500 за тиждень втратив 2,9%, а зведений індекс MSCI для ринків, що розвиваються, впав на 2,1%. Рішення Федрезерву США залишити без зміни ключову ставку на рівні 5,5% було очікуваним, але коментар регулятора щодо можливості подальшого підняття ставки для боротьби з інфляцією насторожив більшість трейдерів. Консенсус прогноз економістів передбачає імовірність 50%, що ключова ставка в США буде збільшена на 25 базисних пунктів до кінця цього року. Дохідність 10-річних облігацій США на вторинному ринку піднялася до 4,46% внаслідок реакції на перспективи більш високої ключової ставки. 2-річні американські облігації торгувалися з дохідністю 5,12%.    

Єврооблігації України майже не змінилися у ціні протягом тижня. Котирування 10-річних бондів знаходилися на позначці 28 центів за долар номіналу, що дає умовну дохідність до погашення в 32%.

На «Українській біржі» спостерігалося різке підвищення індикативних  котирувань по «Центренерго» на 73% до 9,6 грн за акцію. Проте, за цією ціною пройшла лише одна угода з низьким об’ємом. По «Райффайзен Банк» котирування додали 2,9% до 28 копійок.

Серед українських компаній, що торгуються на зарубіжних біржах, продовжилася турбулентність в цінних паперах Ferrexpo, які втратили ще 6,7%, торгуючись по 78 пенсів за акцію. Нацполіція повідомила про незаконне використання надр на одному з гірничо-збагачувальних комбінатів Ferrexpo, що стало відверто негативною новиною для акцій компанії.

Тим часом, по «Кернел» був спекулятивний відскок котирувань вверх на 8,7% до 6,9 злотих, а по акціям «МХП» зниження на 0,3% до 3,48 доларів напередодні виходу фінансових результатів компанії за другий квартал, публікація яких запланована на сьогодні.

На біржовому ринку ОВДП індикативні котирування дохідності для облігацій з погашенням в 2026 році знаходяться в діапазоні 20,5%/19,1% (купівля/продаж).

новини компаній

- «Метінвест» прозвітував про EBITDA у розмірі 487 млн доларів за січень-червень 2023 (-69% у річному порівнянні).

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 25 сентября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду