Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 00:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 28 сентября 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 2145,380%

Державний і гарантований державою борг на кінець серпня становив 4 897,56 млрд гривень, або 133,93 млрд доларів, проти 4 860,59 млрд гривень, або 132,92 млрд доларів, місяцем раніше. порівняно з попереднім місяцем збільшився на 0,76%, або на 1,01 млрд доларів.

Про це йдеться у даних Міністерства фінансів.



Рис.1

***

"Українська біржа" виключила з біржового списку акції 5 емітентів.

Про це йдеться в повідомленні біржі.

"У зв’язку із зупиненням внесення змін до системи депозитарного обліку, з Біржового списку виключені наступні цінні папери: АрселорМіттал Кривий Ріг, ПАТ; ПBП Кривбасвибухпром, ПАТ; Сумський завод Насосенергомаш, АТ; Дніпроазот, АТ; Концерн Галнафтогаз, АТ", - йдеться у повідомленні.

Акції емітентів виключено з біржового списку з 27 вересня.

***

Фонд державного майна України (ФДМУ) надалі просуває ідею створення Українського суверенного фонду (УСФ), який може об'єднати 76-77 ключових стратегічних компаній та стати єдиним суб'єктом управління на ринку державного майна, повідомив в.о. голови ФДМУ Олександр Федоришин у Києві на конференції "Реформи державної та комунальної власності: прозорість, ефективність та можливості для приватного сектора".

***

Наступного року завдяки індексації пенсій за новим принципом виплати зростуть практично у всіх пенсіонерів. Для цього планується збільшити бюджет Пенсійного фонду України на 100 млрд грн. Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Планується вирівняти пенсійні виплати у людей, які в свій вносили однакові внески по відношенню до середньої на той момент заробітної плати в Україні, незалежно від часу виходу на пенсію за рахунок більшого зростання пенсій у тих, хто вийшов на пенсію раніше. (Зараз розмір пенсій залежить ще й від середньої заробітної плати в країні безпосередньо перед виходом на пенсію.)

***

Нацбанк поліпшив прогноз дефіциту електроенергії у четвертому кварталі. Очікується, що він не перевищуватиме 5% і матиме менш негативний вплив на економічну активність.

Про це під час публічного інтерв'ю на форумі «Енергія Бізнесу» від Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

***

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що в Україні зведено унікальний багаторівневий захист енергооб’єктів - пасивний та активний.

Про це він повідомив під час виступу на форумі "Майбутнє української енергетики".

***

Після зниження облікової ставки НБУ великі банки поки що не поспішають знижувати відсотки за депозитами.




Рис.2

Рис.3

***

"Укрнафта" та Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), підписали договір про управління мережею автозаправних станцій Glusco.

Про це йдеться в повідомленні "Укрнафти".

Згідно з ним, 85% чистого прибутку мережі буде передаватись державі, 15% отримуватиме "Укрнафта" за управління.

***

Ціни на нафту зросли до найвищого рівня за рік після того, як запаси сирої нафти в ключовому сховищі Кушинг, Оклахома, США впали до мінімуму з липня минулого року. Світовий орієнтир марка Brent піднявся в ціні на 1,05% до $97,56 за барель.

Зниження запасів нафти відбулося після скорочення видобутку на 1,3 мільйона барелів на день до кінця року Саудівською Аравією та Росією з Організації країн-експортерів нафти та союзників, відомих як ОПЕК+.

Додатково для стабілізації роздрібних цін на пальне в Росії після стрибка, викликаного збільшенням експорту, Росія обмежила експорт нафтопродуктів, що посилює жорсткість ринку.

«Ми вважаємо, що ціни (на нафту) можуть триматися поблизу цих рівнів протягом певного і немалого часу. Але я не думаю, що не надто довго. І ми можемо побачити кінець цього ралі», - оцінка одного з учасників цього ринку. (Це не буде в інтересах ОПЕК, написав він, якщо ціни піднімуться набагато вище до тризначного числа, оскільки ОПЕК буде стурбоване довгостроковим знищенням попиту).

Останніми днями на ринку з’явилися прогнози відносно ціни нафти 100 доларів за барель. Goldman Sachs нещодавно підвищив свій 12-місячний прогноз ціни марки Brent з 93 доларів за барель до 100 доларів на фоні «помірно різкішого скорочення запасів», – так написав інвестиційний банк у нещодавній записці від 20 вересня.

«Загалом ми вважаємо, що ОПЕК зможе підтримувати Brent у діапазоні від 80 до 105 доларів у 2024 році», — додається у звіті Goldman, посилаючись на значне зростання попиту в азіатському регіоні.

***

Дохідність 10-річних казначейських облігацій США досягла найвищого рівня з 2007 року, перевищивши відмітку 4,64%.

Цей рух дохідності призвів до ще більшого укріплення долара США і відповідно зниження євро в парі євро долар.

Основною причиною є суттєва імовірність ще одного підвищення базової ставки ФРС США і тривалий період вищих процентних ставок на фоні кращих макроекономічних показників США в порівнянні з економічними показниками зони євро.




сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50






Настроение рынка на 28 сентября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду