Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 03.05.2024 02:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 29 сентября 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 2145,380%

У наступному році Україна потребує $43 мільярди зовнішнього фінансування для покриття дефіциту державного бюджету, але залучити ці кошти буде складніше, ніж цього року. Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив у ефірі національного телемарафону.

«Ми цього року гарантовано забезпечуємо близько $42 млрд зовнішнього фінансування дефіциту бюджету. Я сподіваюся, і ми робимо все можливе для того, щоб це було гарантовано і 2024 року», — зазначив Марченко.

За його словами, складнощі із залученням зовнішнього фінансування пов'язані, зокрема, з тим, що з кожним місяцем збільшується кількість питань щодо того, наскільки платники податків країн-партнерів готові фінансувати Україну.

***

Після внесення останніх змін до держбюджету на 2023 рік його дефіцит досягне 32% ВВП замість спочатку запланованих 26%. Про це голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев розповів в інтерв'ю Укрінформу.

***

Експорт товарів за січень-серпень 2023 року склав $24,5 млрд. Це на $4,5 млрд менше ніж в аналогічному періоді 2022 року. Про це пише «Ціна держави» з посиланням на дані Держмитниці.

Імпорт товарів значно перевищив експорт і становив $41,1 млрд. У порівнянні з 8-ма місяцями 2022 року зростання становило $6,5 млрд, або 19%. В результаті дефіцит зовнішньої торгівлі зріс практично у тричі, тобто на $11 млрд, і становив $16,6 млрд.

***

ЄБРР підтвердив свій травневий прогноз зростання української економіки у 2023 році на 1% після спаду на 29,1% минулого року, хоча більшість українських та міжнародних аналітиків останнім часом суттєво покращила свої оцінки. Про це йдеться в оновлених «Регіональних економічних перспективах».

***

Погіршення власного економічного становища за останні пів року відчули 60% українців, у 35% воно не змінилося, лише 5% відчули поліпшення, свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 5-7 вересня.

Водночас 23% респондентів сподіваються, що наступного року їхнє особисте економічне становище покращиться, 41% вважає, що воно не зміниться, 21% має песимістичні погляди щодо цього.

Водночас 61% опитаних вважає, що справи в Україні рухаються в правильному напрямку, 23% - протилежної думки, ще 16% - не змогли оцінити. Спостерігається зменшення кількості тих, хто оцінює напрям розвитку країни як правильний, але в усіх регіонах і серед усіх вікових груп і далі переважає оцінка напрямку як правильного.

***

Так, лише 44% тих, хто працював до війни, залишилися працювати на своїх звичних робочих місцях. 14% опитаних – працюють частково чи віддалено. 15% – знайшли нове місце роботи, свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 5-7 вересня.

Чверть опитаних досі не працює. Водночас спостерігається зменшення тих, хто не має роботи.

***

Українська та польська сторони активно працюють над технічними питаннями вирішення регулювання українського експорту зерна до Польщі, зокрема, над ліцензуванням українського експорту за узгодженням із країною призначення і щодо його транзиту через Польщу, повідомили в Українській зерновій асоціації (УЗА).

Згідно з повідомленням, в УЗА впевнені, що Україна і Польща спокійно дійдуть згоди щодо експорту зерна та узгодять механізми контролю і транзиту зерна.

***

Річний рівень інфляції в Німеччині знизився з 6,1% до 4,5%, а показники ділових і споживчих настроїв знизилися, але менше, ніж очікувалося.

Гармонізовані ціни для найбільшої економіки Європи показали зростання споживчих цін на 4,3% по відношенню до рівня вересня 2022 року — найнижчий рівень річного росту з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 29 сентября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду