Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 04.05.2024 23:59
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 17 октября 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 2072,480%

«… ми не можемо допустити, щоб Україна програла війну з економічних причин, коли вона вже продемонструвала здатність досягати успіху на полі бою», – заявила міністерка фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен 16 жовтня на зустрічі міністрів фінансів країн Єврогрупи в Люксембурзі.

***

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики після ініційованого повторного перегляду рекомендував ВР ухвалити законопроєкт №9296-д про фінмоніторинг PEP (Politically Exposed Persons, політично значущих осіб) у редакції, погодженій із партнерами, повідомив голова комітету Данило Гетманцев у понеділок.

***

Україні стає все важче отримувати фінансову підтримку, оскільки увага чиновників у ключових країнах-донорах зосереджується на майбутніх виборах, а геополітична напруженість зростає. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко агентству Reuters.

«Я бачу велику втому, я бачу багато слабкості серед наших партнерів, вони хотіли б забути про війну, але війна все ще триває, повномасштабна», — сказав він у кулуарах Міжнародного валютного фонду (МВФ) під час засідання Світового банку в Марракеші.

«Ukraine finance minister says donor 'tiredness' growing as war drags on»

https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-finance-minister-says-donor-tiredness-growing-war-drags-2023-10-14/

***

Національний банк України встановив на 17 жовтня 2023 року офіційний курс гривні на рівні 36,3297 грн/$. Порівняно з попереднім банківським днем НБУ підвищив курс гривні на 3 копійки.

НБУ на 17 жовтня встановив офіційний курс євро на рівні 38,28 грн.

До закриття міжбанку курс долара виріс на 9 копійок у купівлі та на 10 копійок у продажу. Євро подорожчав на 10 копійок у купівлі та на 11 копійок у продажу.

Валюта

Відкриття 16 жовтня 2023

Закриття 16 жовтня 2023

Зміни

долар

36,36/36,37

36,45/36,47

+9/+10

євро

38,28/38,28

38,38/38,39

+10/+11

***

Спецпредставниця США з питань відновлення України Пенні Пріцкер, яка прибула з візитом до Києва, повідомила про проведення низки зустрічей, зокрема з президентом України Володимиром Зеленським, представниками Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Американської торговельної палати. Вона назвали ці зустрічі «продуктивними».

***

Пенні Сью Пріцкер - американська мільярдерка, підприємиця, громадська діячка і філантроп, 38-ий міністр торгівлі США (з 26 червня 2013 до 20 січня 2017). Вона є засновницею PSP Capital Partners і Pritzker Realty Group, а також співзасновницею Artemis Real Estate Partners. Представниця родини Пріцкерів.

2012 року журнал Чикаго назвав її однією зі 100 найвпливовіших жителів Чикаго. 2011 року Forbes назвав її 263 найбагатшою людиною в США, (власний капітал — 1 млрд. 851 млн США), та 651 багатою людиною у світі. 2009 року Forbes назвав Пріцкер однією зі 100 найвпливовіших жінок у світі.

Сім’я Пріцкер – одна з найбагатших у світі, їхні загальні статки, за даними Forbes, перевищують $30 млрд. Джерело багатства – Hyatt Hotels Corp. Всесвітньо відому мережу 1957 року заснував правнук переселенців із Великих Пріцьок (Київської області) Джей Артур Пріцкер.

***

Вашингтон продовжить підтримку Києва, а США протистоятимуть тим, хто кидає виклик їхнім принципам і цінностям. Про це заявила Спецпредставниця США з питань відновлення України Пенні Пріцкер на брифінгу, що відбувався на території музею-заводу Coca-Cola в селищі Велика Димерка (Київська область).

***

Прем'єр-міністр України та спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер обговорили основні точки зростання ВВП України, ключові складові зростання економіки, джерела фінансування та умови іноземного інвестування в економіку України, повідомив прем'єр-міністр.

***

Сполучені Штати Америки виділять майже $700 млн на модернізацію українських портів, залізниць і пунктів пропуску, повідомив віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков після зустрічі зі спецпредставницею США Пенні Прітцкер.

***

Частка українських біженців, які хотіли б залишитися на новому місці проживання за кордоном, за трохи менше року зросла з 8% до 18%, такі результати дослідження “Ключовий капітал: як міграційні процеси впливають на бізнес” Gradus Research для Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ ).

***

До портів Великої Одеси 15 жовтня прибули судна Mavka, Manassa Queen та Kyalami під завантаження.

Про це керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко повідомив в соціальній мережі Facebook.

***

Через 17 масованих атак Росії знищено майже 300 тис. тонн зерна, при цьому експортний потенціал українських портів знизився на 40%.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами Кубракова, станом на 14 жовтня 21 судно скористалося новим морським коридором для експорту та 25 суден зайшли до українських портів під завантаження.

***

На ринку фрахту у дунайських портах України спостерігається тенденція зниження вартості. Про це повідомляє Українська зернова асоціація з посиланням на дані компанії Atria Brokers.

Зокрема, станом на 13 жовтня, ставки на перевезення кукурудзи коустерами дедвейтом 6000 тонн із портів “Рені” та “Ізмаїл” до східного узбережжя Італії знизилися на 3$ за тонну – до 65-68$т.

Ставки на транспортування кукурудзи з дунайських портів до Іспанії та Севільї опустилися на 2 $ - до 71-73 $ / т і 78-80 $ / т відповідно.

***

Підземні газові сховища Європи заповнені на 97,9% станом на 14 жовтня, і це рекордне значення за всю історію ведення відповідної статистики. Про це повідомляє профільне видання ExPro з посиланням на дані асоціації Gas Infrastructure Europe.

***

Європейський центральний банк не знижуватиме процентні ставки до вересня 2024 року, пише Bloomberg із посиланням на нове опитування економістів.

Результати опитування схожі на коментарі представників ЄЦБ, які виступали в кулуарах щорічних зборів Міжнародного валютного фонду останніми днями.

Аналітики, які брали участь в опитуванні Bloomberg, прогнозують уповільнення зростання цін до 2,7% наступного року і 2,1% у 2025 році, а ріст ВВП в Єврозоні лише 0,7% у 2024 після 0,5% у 2023 році.

Згідно з цими прогнозами ВВП Німеччини знизиться на 0,4% у 2023 році і відновиться лише на 0,5% наступного року. Серед причин низький експортний попит у Китаї та енергетична криза.


Рис.1






сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 17 октября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду