Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 23:03
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 ноября 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1836,110%

Міністерство оборони США оголосило про додаткову допомогу Україні в сфері безпеки та оборони вартістю $100 млн, повідомили в Пентагоні.

Пакет включає в себе зенітні ракети Stinger (ППО), ракетну систему (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 мм, протитанкові засоби та інше обладнання.

***

США зможуть продовжувати постачати військову допомогу Україні «принаймні, протягом деякого часу», це пише The Washington Post з посиланням на представників делегації Пентагону, яка на чолі з Ллойдом Остіном 20 листопада приїхала з візитом до Києва.

Відомо, що триватимуть поставки далекобійної зброї (ймовірно, йдеться про ракети ATACMS) і артилерійських боєприпасів. Водночас у Пентагоні визнали, що допомога Україні виділяється «дозовано», оскільки запас доступних коштів зменшується.

***

З початку війни Ізраїлю та ХАМАС (7 жовтня) Сполучені Штати скоротили постачання 155-мм боєприпасів в Україну «понад 30%», повідомило високопоставлене українське джерело одній з провідних в США телекомпаній ABC News.

Однак високопоставлений представник оборонного відомства США заявив, що скорочення боєприпасів «не має абсолютно ніякого відношення до того, що відбувається в Газі».

«Pentagon chief in Kyiv amid questions over future US arms supplies»

https://abcnews.go.com/International/pentagon-chief-kyiv-amid-questions-future-us-arms/story?id=105027529

***

Японія планує передати на економічне відновлення України €160 млн.

Пріоритетами залишаються енергетика, житло та інфраструктура.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з головою МЗС Японії Кійото Цуджі, міністром економіки Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу.

***

Видатки загального фонду державного бюджету на сектор безпеки і оборони за січень-жовтень 2023 становили 1391,2 млрд грн або 59,3% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Фейсбуці.

***

Національний банк підвищив офіційний курс гривні, який він встановлює на 21 листопада, на 8,98 коп. до 36,0496 UAH/USD.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

У попередній торговий день НБУ підвищив офіційний курс гривні, який він встановлює на 20 листопада, на 11,02 коп. до 36,1394 UAH/USD.

Офіційні курси гривні до іноземних валют:

Офіційний курс

1 долар США

36,0496

1 євро

39,3986



Рис.1


***

Курс валют на міжбанку:

Валюта

Відкриття 21 листопада 2023

Закриття 21 листопада 2023

Зміни до відкриття

долар

36,10/36,12

36,00/36,02

-0,10/-0,10

євро

39,42/39,42

39,38/39,40

-0,04/-0,02

***

Нацбанк отримав повноваження з регулювання ринку небанківських фінансових послуг — страховиків, фінансових компаній, лізингодавців, кредитних спілок та ломбардів — понад три роки тому. З часу отримання НБУ нових повноважень триває трансформація цього сектору, чимось подібна до реформування банківської системи під час кризи 2014−2017 років.

За три роки кількість гравців ринку скоротилася вдвічі. Проте, якісний склад покращився, і бізнес-активність в окремих сегментах, попри повномасштабну війну, зростає.

Як із того часу змінився ринок, та як його змінюватимуть надалі, ЕП розповіла перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова. Важливе за посиланням:

https://minfin.com.ua/ua/insurance/articles/kilkist-nebankivskih-kompaniy-zmenshilas-vtrichi-scho-chekae-na-rinok-dali/

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) 6 листопада зареєструвала дебютний випуск відсоткових незабезпечених облігацій серії "А" ТОВ "ТС Плюс" (Київ) - мережі гастромаркетів Winetime, підконтрольної ПрАТ "Аснова Холдинг".

Згідно з реєстром НКЦПФР, загалом випущено 4 тис. облігацій номіналом 100 тис. кожна на загальну номінальну суму 400 млн грн.

Інформація про інші умови випуску наразі відсутня.

Виторг компанії 2022 року скоротився на 8,6% - до 1 млрд 304,83 млн грн, тоді як чистий прибуток зріс у 5,6 рази - до 40,79 млн грн.

Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної гірничо-металургійної групи компаній, виплатив черговий купон за єврооблігаціями-2029 і продовжує вчасно виконувати свої боргові зобов'язання, зокрема перед власниками євробондів, незважаючи на війну в Україні.

"Група "Метінвест" продовжує дотримуватися стратегії виконання зобов'язань перед кредиторами (і) щодо обслуговування кредитного портфеля", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник пресслужби групи "Метінвест" Андрій Бурлаков у відповідь на відповідний запит.

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план АТ "Укрзалізниця" на 2024 рік з прогнозованим збитком 12,6 млрд грн, який буде компенсовано завдяки виконанню плану виходу на беззбитковість, повідомила пресслужба УЗ.

Заплановано дохід в обсязі 103,2 млрд грн. EBITDA компанії запланована на рівні 11,8 млрд грн.

Українські енергетичні об'єкти під час підготовки до опалювального сезону і прогнозованих ракетно-дронових ударів з боку РФ отримали три рівні фізичного захисту повідомив речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук у телеграм-каналі:

                     Перший рівень - захист від вибухових хвиль або непрямих атаках Shahed (габіони, мішки з піском). Захищені 90 об'єктів у 21 області.

                     Другий рівень - конструкції захисту від прямих влучень дронів. Захищені 22 підстанції, 63 автотрансформатори в 14 областях.

                     Третій - масштабні конструкції для комбінованого захисту від ракет. Їх звели в 14 областях, вони захищають 22 підстанції.

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" завершила планові ремонти на останньому, 9-му енергоблоці атомної електростанції (АЕС).

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Відтепер на повну потужність працюють усі енергоблоки, розташовані на підконтрольній Україні території.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50






Настроение рынка на 21 ноября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду