Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 00:01
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 27 ноября 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1726,870%

Нацбанк повідомив, що станом на початок листопада загальний норматив достатності капіталу українських банків був 25,3% у порівнянні з мінімально допустимим значенням в 10%, що свідчить про відносно стабільну ситуацію в банківській системі. Серед індивідуальних банків можна зазначити, що поточний норматив достатності капіталу у «Райффайзен Банк» становить 27,8%, у «Креді Агріколь Банк» 28,7%, у «А-Банк» 23,8%. Помітно гірше ніж в середньому по системі була ситуація у «Укрексімбанку» для якого показник достатності капіталу опустився до 11,8%. Є висока імовірність того, що «Укрексімбанк» буде потребувати докапіталізації з боку держави. З урахуванням того, що «Сенс Банк» було націоналізовано, доля держбанків у чистих активах банківської системи досягла 53%. Оремо Нацбанк зазначив, що кредитування реального сектора економіки відбувається переважно в межах програми “Доступні кредити 5-7-9%”: Кредити в програмі формують понад 40% працюючого валового портфеля гривневих кредитів бізнесу на кінець третього кварталу.

На первинному ринку ОВДП спостерігалося чергове зниження ставок зі сторони Мінфіну. Запропонована дохідність для облігацій з погашенням у лютому 2027 року була зменшена з 18,8% до 18,7%.

Індикативна вартість українських суверенних єврооблігацій на  біржовому ринку на минулому тижні зменшилася в середньому на 0,6% до 28 центів за долар номіналу. Схоже, що інвестори не готові вкладатися в українські єврооблігації навіть за умовно високою дохідністю через збереження суттєвих воєнних ризиків в країні.

Єврооблігації «МХП» з погашенням у 2026 році торгуються по 73 центи за долар номіналу, що дає дохідність до погашення 23% річних.

Акції «МХП» на Лондонській біржі торгуються по 3,33 доларів (ринкова капіталізація 356 млн доларів). Котирування акцій «МХП» з початку року знизилися на 11%.

На «Українській біржі» відбулося зростання індикативних котирувань акцій «Райффайзен Банк» до діапазону 26,0 - 35,0 копійок (купівля/продаж) після того як банк прозвітував про чистий прибуток у розмірі 3,0 млрд грн (4,9 копійок на акцію) за третій квартал.

На міжбанківському валютному ринку Нацбанк продав за тиждень 522 млн доларів, що дозволило утримувати офіційний курс гривні біля позначки 36 грн/дол. Готівковий курс долара 37,6 грн/дол.

новини компаній

- Чистий прибуток «Райффайзен Банк» збільшився у 2,5 разів до 168 млн дол. за січень-вересень (чистий прибуток 10 копійок на одну акцію)

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 27 ноября 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду