Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 23:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 21 декабря 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1736,980%

До Державного бюджету України надійшло близько $950 млн від Японії в рамках проектів Світового банку на відновлення та соціальний захист. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

***

Україна отримала 150 млн євро фінансової допомоги на безповоротній основі від Європейського Союзу, ці кошти є частиною Угоди між Україною та ЄС про фінансування програми "Підтримка швидкого відновлення України".

***

Федеральна рада Швейцарії в середу оголосила про виділення додаткових 11,8 мільйона швейцарських франків (12,5 мільйона євро) для допомоги українцям у зимовий період. Про це йдеться в пресрелізі швейцарського уряду, який цитує «Європейська правда».

***

У межах програми Seeds of Bravery від Європейської інноваційної ради виділять €20 мільйонів на підтримку українських стартапів; близько 200 українських стартапів можуть отримати €12 мільйонів грантового фінансування.

***

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена досягла "певного прогресу" в ході переговорів з членами Конгресу щодо міграційної політики на південному кордоні, посилення якої республіканці пов’язують зі схваленням нового фінансування для військової підтримки України. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

"Ми хочемо отримати це фінансування якнайшвидше. Схоже, це може відбутися десь у січні", – зазначив Кірбі.

***

Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings підвищила кредитний рейтинг "Нафтогазу". Про це  повідомив голова правління групи Олексій Чернишов.

Рейтинг підвищили до рівня "СС".

Цьому посприяла успішна реструктуризація зобов’язань по єврооблігаціях.

***

Британський суд визнав рішення Гаазького арбітражу щодо компенсації "Нафтогазу" $5 млрд за захоплені РФ активи в Криму

"Нафтогаз" також працює над отриманням підтвердження та примусовим виконанням арбітражного рішення у США та інших цільових юрисдикціях.

***

Німеччина може конфіскувати заморожені російські активи на 720 млн євро. Це може стати першим подібним прецедентом в країні, раніше активи лише заморожували. Про це пише Spiegel.

Підставою для конфіскації активів стала спроба російських власників перевести кошти на інший рахунок, одразу після включення активів до санкційного списку, що є правопорушенням.

***

Країни G7, Євросоюзу та Австралія у 2022 році заморозили активи центробанку росії на 260 млрд євро, випливає з документа Єврокомісії, з яким ознайомилася Financial Times.

Активи на 210 млрд євро заблокував ЄС, переважна більшість із заблокованих у ЄС активів, на суму близько 191 млрд євро, перебувають у бельгійському депозитарії Euroclear.

***

«Українська економіка продовжує зростати навіть попри те, що минулого місяця польські перевізники блокували наземні пункти пропуску автомобільних вантажів. За попередніми оцінками Мінекономіки, зростання ВВП у листопаді 2023 року, порівняно з листопадом минулого року, становить близько 4% [±2%]. У підсумку за січень-листопад 2023 року зростання економіки оцінюється на рівні 5,5% у порівнянні з відповідним періодом минулого року», - ідеться в пресрелізі Мінекономіки України оприлюдненому в середу.

https://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=0d632ce6-fc09-4b3c-a310-bf2d042517d0&title=NavitPopriBlokuvanniaKordonuUListopadiVvpVirisNa4-

***

Національний банк знизив офіційний курс гривні, який він встановлює на 21 грудня, на 23,11 коп. до 37,5516 UAH/USD.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

У попередній торговий день НБУ знизив офіційний курс гривні на 12,81 копUAH/USD.

Офіційні курси гривні до іноземних валют:

Офіційний курс

1 долар США

37,5516

1 євро

41,0664

До закриття міжбанку курс долара зріс на 25 копійок у купівлі та у продажу. Євро зросло на 30 копійок у купівлі та у продажу.

***

Найбільшим попитом у інвесторів, які купують ОВДП через Приватбанк, користуються військові облігації Нова Каховка (погашення травень 2024) та облігації Сімферополь (погашення січень 2025). Про це пише пресслужба банку у Telegram.

Як повідомив керівник Управління цінних паперів Приватбанку Борис Бисько, з початку 2023 року клієнти банку вже інвестували у державні папери понад 10 млрд грн. Загалом на сьогодні українці вклали в держпапери понад 51 млрд грн, з яких частка інвестицій клієнтів Приватбанку — майже 15 млрд грн.

***

За оцінками НБУ, блокада пунктів пропуску зумовила втрати експорту в листопаді в сумі $160 млн та зниження імпорту на $700 млн. Такі розрахунки Національний банк надіслав у відповідь на запит ЕП.

На 17 грудня середньоденна кількість вантажівок, що перетнули кордон Польщі з початку блокади, скоротилася на 40% порівняно з середніми значеннями жовтня, але перевізники почали переорієнтовуватися на інші напрямки.

***

Від початку дії урядової грантової програми «єРобота» держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу через гранти 5,5 млрд грн. Грантові кошти на започаткування або розширення власної справи вже отримали 10,4 тис. українців. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

***

АТ «УКРАЇНСЬКА БІРЖА» повідомила про проведення позачергових Загальних зборів своїх акціонерів (дистанційних) на яких планується прийняти рішення «Про збільшення статутного капіталу на 9 994 000  (дев’ять мільйонів дев’ятсот дев’яносто чотири тисячі гривень 00 копійок) гривень шляхом розміщення додаткових 9 994 (дев’ять тисяч дев’ятсот дев’яносто чотири) шт. простих іменних акцій... за рахунок додаткових внесків без здійснення публічної пропозиції».

***

АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» оголосило про проведення 19 січня 2024 загальних зборів акціонерів Товариства з порядком денним: внесення змін до Статуту товариства, обрання нових членів Наглядової Ради, і пов’язаних з цим інших питань.

***

Перший енергоблок АР1000 американської компанії Westinghouse на майданчику Хмельницької АЕС може розпочати роботу в 2028-2029 рр., повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

***

Минулої доби в аварійний ремонт було виведено одну з теплоелектроцентралей (ТЕЦ) та 4 енергоблоки на теплоелектростанціях (ТЕС).

Про це повідомляє пресслужба національної енергетичної компанії "Укренерго".

***

Видобуток компанії "Укрнафтобуріння" становив 1,4 млн куб. м. газу на добу до вимушеної зупинки роботи 1 грудня за рішенням суду.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

***

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів, заявив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин.




сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50





Настроение рынка на 21 декабря 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду