Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 18:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 25 января 2024

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1612,090%

Данія вносить 91 мільйон данських крон ($13,3 млн) на проєкти з підтримки розвитку кібербезпеки та оборони Збройних сил України та Міністерства оборони України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Данії.

***

Міністр фінансів США Джанет Єллен запевнила, що Білий дім зобов’язався забезпечити $11,8 млрд для України в рамках додаткового фінансування, повідомили Міністерство фінансів США, Кабінет Міністрів України та агентство Reuters.

«READOUT: Secretary of the Treasury Janet L. Yellen’s Virtual Meeting with Prime Minister Denys Shmyhal of Ukraine»

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy2043

«Prime Minister of Ukraine held online conversation with U.S. Treasury Secretary»

https://www.kmu.gov.ua/en/news/premier-ministr-ukrainy-proviv-onlain-rozmovu-z-ministrom-finansiv-ssha

«Yellen reassures Ukraine's PM on budget support -US Treasury statement», Reuters

https://www.reuters.com/world/yellen-reassures-ukraines-pm-budget-support-us-treasury-statement-2024-01-23/

***

США завершують формування нового пакету військової допомоги для ЗСУ, який стане одним із найбільших і сягатиме 2,5 мільярдів доларів.

Про це повідомляє CNN.

За даними телеканалу, новий пакет міститиме більше бронемашин Bradley і нові Stryker. Також до списку увійшли протимінні машини, відомі як MRAP.

«US set to finalize massive $2.5B aid package for Ukraine». CNN

https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-1-18-23/index.html

Раніше: «U.S. prepping major military package for Ukraine». Politico

https://www.politico.com/news/2023/01/18/major-military-package-ukraine-russia-00078331

***

У Сполучених Штатів немає грошей для України, вони не можуть надіслати боєприпаси та ракети, які потрібні уряду в Києві, щоб відбити вторгнення Росії. Чекаючи, поки Конгрес схвалить більше грошей на боротьбу з Україною, Вашингтон сподіватиметься на союзників, щоб продовжувати подолати розрив, пише Associated Press.

«Я закликаю цю групу копати глибше, щоб надати Україні більше рятівних наземних систем протиповітряної оборони та засобів перехоплення», — сказав Міністр оборони США Ллойд Остін у вступному слові.

«Pentagon has no more money for Ukraine as it hosts a meeting of 50 allies on support for Kyiv». Associated Press.

https://apnews.com/article/ukraine-russia-money-congress-weapons-dd5076b30bf8fab5c914a1222186e7f0

***

Європейський Союз готує додатковий пакет допомоги Україні до другої річниці повномасштабного російського вторгнення.

Пакет буде спрямований на відновлення зменшених обсягів західної допомоги Україні та міститиме у собі гроші, зброю та санкції проти РФ, йдеться в матеріалі Financial Times.

За словами джерел видання, йдеться також про довгоочікувану угоду про виділення Києву 50 млрд євро протягом наступних чотирьох років, частина з яких може бути виплачена щойно угоду буде укладено.

«EU readies more Russia sanctions ahead of Ukraine war anniversary»

https://www.ft.com/content/f76573b4-db17-49b4-94d3-64dcef55b91e

***

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що він домовився з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо про те, що Словаччина підтримає виділення Україні Європейським Союзом 50 млрд євро та що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

Про це Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі.

***

Національний банк України (НБУ) залишить облікову ставку на засіданні 25 січня на рівні 15% річних, прогнозують банкіри, опитані агентством «Інтерфакс-Україна».

***

Національний банк знизив офіційний курс гривні, який він встановлює на 25 січня, на 7,08 коп. до 37,5252 UAH/USD.

Про це йдеться у повідомленні НБУ, передають Українські Новини.

У попередній торговий день НБУ знизив офіційний курс гривні, який він встановлює на 24 січня, на 0,23 коп. до 37,4544 UAH/USD.

Офіційні курси гривні до іноземних валют:

Офіційний курс

1 долар США

37,5252

1 євро

40,8837

***

Комітет із закордонних справ Сенату США схвалив законопроєкт, що допоможе Вашингтону конфіскувати російські активи та передати їх Україні для відбудови після руйнувань, спричинених розв’язаною росією війною. Про це повідомляє Reuters.

«US Senate panel backs 'big hammer' plan to seize Russian assets to help Ukraine»

https://www.reuters.com/world/us-senate-panel-steps-toward-seizing-russian-assets-help-ukraine-2024-01-24/

***

Міністерство фінансів України відзначає зацікавленість іноземних інвесторів до державних Сенс Банку і Укргазбанку і має намір продати їх протягом цього року, повідомив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук на пресбрифінгу в середу.

***

Державний ПриватБанк завершив 2023 рік із 37,77 млрд грн чистого прибутку, що на 25% перевершує фінрезультат 2022 року, повідомила фінустанова у пресрелізі в середу.

Доподатковий прибуток зріс у 2,1 рази - до 72,77 млрд грн.

Чистий процентний дохід банку зріс 2023 року на 19,7 млрд грн, або на 49,4%, чистий комісійний дохід зріс на 20%, досягнувши 24,4 млрд грн., "операційні витрати зросли лише на 8%, залишаючись під пильним управлінським контролем", - зазначено в релізі.

Активи ПриватБанку минулого року після зростання на 34,9% у 2022 році збільшилися ще на 26,6% - до 685,1 млрд грн. ПриватБанк – найбільша фінансова установа в Україні.

***

ПАТ "Укрнафта" за підсумками 2023 року вперше у своїй історії отримало мільйонні дивіденди від транспортно-виробничої компанії "Нафтотранссервіс" і охоронної фірми "Сек'юрайті", в яких володіє частками в розмірі 49,9% - загалом близько 203 млн грн., - повідомила компанія.

***

У 2023 році порівняно із 2022 роком гірничо-металургійний комбінат "Арселор Міттал Кривий Ріг" (Дніпропетровська область) зменшив виробництво сталі на 18,5% до 1 млн тонн; виробництво залізорудного концентрату збільшилося на 0,4% до 4,6 млн тонн.

Про це йдеться в повідомленні підприємства.

***

Індекс менеджерів закупівель PMI S&P Global US Composite зріс до 52,3 у січні 2024 року, відзначивши помітне зростання порівняно з 50,9 попереднього місяця та вказуючи на найшвидше зростання ділової активності з червня 2023 року. Активність у сфері послуг зросла найбільше за сім місяців, тоді як виробничі компанії продовжували відзначати  помірне падіння виробництва.

Наразі фінансові ринки очікують даних по ВВП США за четвертий квартал 2023 року (очікування росту на 2% квартал до кварталу в перерахунку на рік) та по інфляції в мірі дефлятору витрат на особисте споживання (дефлятор PCE).

Нагадаємо вчорашнє повідомлення. Композитний індекс менеджерів закупівлі HCOB Flash Composite PMI Output Index в зоні євро в січні склав 47,9 (в грудні - 47,6). Це 6-місячний максимум. Однак, значення менше відмітки 50, яка розділяє зростання та зниження економіки.

Композитний індекс PMI складений на підставі опитувань підприємств випереджаючий індикатор (приблизно на 1,5 місяця), який дуже добре корелює з наступними даними по зміні реального ВВП.




Рис.1





сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50






Настроение рынка на 25 января 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду