Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 14:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 8 февраля 2024

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1536,960%

Сенат США провалив процедурне голосування за законопроєкт, що передбачає допомогу Ізраїлю, Україні і посилення заходів контролю на південному кордоні Штатів. Про це повідомило американське видання CNN.

Під час голосування не набралось необхідних 60 голосів — було 49 проти 50.

Пакет передбачав виділення $118 млрд, зокрема $60 млрд для України, а також імміграційну реформу, якої вимагали республіканці.

***

Республіканці в Сенаті США висловлюють бажання розглядати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, відокремившись від обговорення заходів щодо кордону з Мексикою.

Про це написав журналіст CNN Ману Радж, а також повідомив ресурс NBC.

«Chuck Schumer to push stripped-down Israel and Ukraine aid package after GOP blocks Senate border bill»

https://www.nbcnews.com/politics/congress/chuck-schumer-push-stripped-israel-ukraine-aid-package-gop-blocks-sena-rcna137661

***

У сенаті США вирішили повторно переглянути законопроєкт стосовно фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, проте вже без міграційної реформи та безпеки кордону.

Про це повідомила на Facebook пані посол України у США Оксана Маркарова.

Повторний перегляд документа, але вже без міграційної реформи, відбудеться у сенаті у четвер о 19:00 (за Києвом).

***

Із початку повномасштабної війни фінансова, гуманітарна та військова допомога Україні від Європейського Союзу сягнула майже 85 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем, передає Інтерфакс-Україна.

***

Національний банк підвищив офіційний курс гривні, який він встановлює на 8 лютого, на 3,17 коп. до 37,5937 UAH/USD.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

У попередній торговий день НБУ знизив офіційний курс гривні на 7,10 копUAH/USD.

Офіційні курси гривні до іноземних валют:

Офіційний курс

1 долар США

37,5937

1 євро

40,5035

***

У січні населення купило валюти на 885,2 млн доларів більше, ніж продало, що стало рекордним показником за кілька попередніх років.

Про це йдеться у звітних даних Національного банку.

***

Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

«Далі внесення правок 14 днів до 21 лютого і далі друге читання. Тобто найбільш ймовірно буде прийнято законопроект в цілому в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і вступить в силу через місяць, тобто у квітні», — написав Железняк у Telegram.

***

Британія заявила, що продовжить безмитну торгівлю з Україною майже на всі товари до 2029 року, надаючи Києву подальші сприятливі торговельні умови після вторгнення росії. Про це повідомляє Reuters.

***

Частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі на 1 січня 2024 року становила 37,4%, що на 0,8 відсоткових пункта нижче показника на 1 січня 2023 року. Обсяг непрацюючих кредитів за рік скоротився на 9,7 млрд грн — до 422,4 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

***

Знову 18% плюс: дрібні банки починають відігравати назад зниження депозитних ставок.

За останні два тижні всього три невеликі банки скоригували ставки за гривневими депозитами. Причому два з них — збільшили їхню дохідність. Які умови пропонують приватним клієнтам фінустанови з депозитними портфелями до 2 млрд грн — у свіжому огляді сайту «Мінфін».

Рис.1

***

Мережа парфюмерно-косметичних магазинів EVA відкрила 59 нових магазинів і наростила товарообіг у 2023 році порівняно з 2022 роком на 40%, повідомила пресслужба компанії.

У 2023 році компанія відкрила 59 нових торгових точок переважно в дизайні "Жіноча енергія".

У 2024 році компанія планує відкрити ще близько 60 магазинів. Заплановані інвестиції в цей напрям становлять близько 200 млн грн.

***

Гірничо-металургійна група "Метінвест" за підсумками діяльності у 2023 році збільшила експорт своєї металопродукції до Польщі приблизно на 16% порівняно з попереднім роком - до понад 800 тис. тонн із приблизно 700 тис. тонн у 2022 році.

***

У січні продаж нових автобусів та мікроавтобусів зменшився на 50% до 119 одиниць порівняно з січнем 2023 року.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром".

***

У 2023 році Україна збільшила імпорт агропродовольчої продукції на 13% до 7,1 млрд доларів порівняно з 2022 роком.

Частка країн ЄС п'ятий рік поспіль перевищила половину вітчизняного імпорту агропродовольства і становить 51,6%.

У структурі зарубіжних поставок до України товарів аграрного сектору традиційно домінують кілька груп продуктів: плоди, ягоди і горіхи (812 млн доларів), риба і морепродукти (804 млн доларів), алкогольні та безалкогольні напої (719 млн доларів), вироби з тютюну (494 млн доларів), різні харчові продукти (473 млн доларів), насіння й плоди олійних культур (411 млн доларів), відходи, корми для тварин (411 млн доларів), овочі (373 млн доларів).

***

У січні завдяки українському морському логістичному коридору обсяги експорту морем вийшли на довоєнний рівень.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 6 лютого.

***

Турецька оборонна компанія Baykar почала будівництво заводу під Києвом, де працюватиме близько 500 людей. Компанія буде виготовляти моделі безпілотників TB2 або TB3. Про це виконавчий директор компанії Халюк Байрактар повідомив Reuters.

«Наш завод будується… нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішньої техніки, обладнання та організаційної структури», — сказав Байрактар в кулуарах Всесвітньої оборонної виставки в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія.

Байрактар зазначив, що на цьому заводі щороку планують виробляти близько 120 одиниць техніки, але досі неясно: буде виробництво зосереджене на моделі дронів TB2 чи TB3.

***

Інфляція в ОЕСР у грудні прискорилася вперше за чотири місяці.

Споживчі ціни у країнах, що входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), у грудні 2023 року збільшились на 6% у річному вираженні. У листопаді, згідно з переглянутими даними, інфляція становила 5,8%.

Споживчі ціни без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (базова інфляція) позаминулого місяця збільшилися на 6,7%, тоді як у листопаді їх зростання становило 6,8%.

***

Американські фондові індекси завершили торги в середу у плюсі, Dow Jones Industrial Average та S&P 500 оновили рекордні максимуми.




сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50






Настроение рынка на 8 февраля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду