Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 09:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 февраля 2024

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1536,960%

Нова Зеландія оголосила про новий пакет допомоги для України на 25,9 млн доларів.

Черговий пакет допомоги від Нової Зеландії включає кошти на закупівлю зброї та боєприпасів, підтримку українських біженців.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби уряду Нової Зеландії.

***

Україна і Міжнародний валютний фонд наближаються до домовленості про виплату суми в $900 мільйонів у зв’язку з припиненням допомоги з боку США. Про це повідомляє Bloomberg.

За повідомленням видання, представники України та МВФ сподіваються досягти угоди з представниками фонду вже поточного тижня, однак остаточне узгодження вимагається від виконавчої ради МВФ.

Ця виплата розглядається як запасний план у разі неможливості отримання фінансової підтримки від США.

Планується, що це буде перша з чотирьох виплат, які Україна очікує в поточному році, загальною сумою $5,4 мільярда.

***

Міністерство соціальної політики розрахувало коефіцієнт індексації пенсій з 1 березня 2024 року — виплати збільшать на 7,9%. Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів оприлюднило СПО об'єднань профспілок.

Це 50% показника інфляції за попередній рік (у 2023 році 5,1%) та 50% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення, порівняно з трьома календарними роками, що передували року, який є попереднім щодо року, в якому проводиться збільшення (10,72%).

***

Національний банк знизив офіційний курс гривні, який він встановлює на 22 лютого, на 14,81 коп. до 38,6237 UAH/USD. (Це новий мінімум курсу гривні до долара США.)

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

У попередній торговий день НБУ знизив офіційний курс гривні на 19,09 копUAH/USD.

Офіційні курси гривні до іноземних валют:

Офіційний курс

1 долар США

38,6237

1 євро

41,7213

***

Рада ЄС оголосила в середу, що Комітет постійних представників (Coreper) країн Євросоюзу узгодив переговорний мандат Ради щодо продовження ще на рік призупинення імпортного мита й квот на український і молдовський експорт до ЄС.

***

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через російську агресію Україна втратила 30% економіки і 3,5 млн робочих місць.

***

Український аграрний сектор станом на 31 грудня 2023 року зазнав понад $80 млрд прямих збитків і втрат унаслідок повномасштабного російського вторгнення, ідеться в дослідженні Центру досліджень продовольства та землекористування (KSE Агроцентр) Київської школи економіки (KSE).

Вартість знищених активів сягнула $10,3 млрд, недоотриманий дохід виробників сільгосппродукції та збільшення собівартості продукції - $69,8 млрд.

***

У січні 2024 року 32% українців оцінювали рівень доброту власної родини як поганий, 52% — як не поганий і не добрий, 12,5% — як добрий. Про це йдеться в даних опитування Центру Разумкова.

У порівнянні з даними до початку війни самооцінка громадян суттєво не змінилася.

***

Індекс цін на житло в Україні за підсумками 2023 року склав 114,5%, тоді як у 2022 році становив 113%, а в довоєнному 2021 році — 114,8%. Про це повідомила Державна служба статистики.

***

Більшість опитаних українських біженців та внутрішньо переміщених осіб (65% та 72% відповідно) все ще висловлюють бажання повернутися додому, проте ця частка знизилася. Про це свідчить дослідження Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) "Життя в очікуванні: Наміри та перспективи біженців, біженців-репатріантів та ВПО з України", підсумки якого опубліковані на сайті ООН.

***

Національний банк опублікував на своєму сайті в розділі «Наглядова статистика» Пруденційні нормативи та ліміти відкритої валютної позиції (у розрізі банків).

Ситуація з виконанням нормативів НБУ банкам України виглядає в цілому благополучною.





Рис.1

***

Українська металургія та важка промисловість стикаються з нестачею персоналу, оскільки велика частина робітників перебуває на фронті. Зокрема, чисельність працівників металургійного комбінату «Запоріжсталь» з початку повномасштабної війни зменшилась на 20%, проте комбінат продовжує працювати, йдеться у прес-релізі гірничо-металургійної групи «Метінвест».

На даний час «Запоріжсталь» є найбільшим металургійним комбінатом в Україні. До війни на підприємстві працювало близько 10 тисяч чоловік. Нині залишилося лише 8 тисяч Майже 1,1 тисячі працівників воюють на фронті, ще понад 500 співробітників переїхали.




сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50





Настроение рынка на 22 февраля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду