Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 15:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 26 февраля 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1536,960%

Нацбанк прозвітував, що його оцінки стійкості свідчать про достатній капітал та значний запас міцності української фінансової системи. Акумульовані прибутки дадуть змогу сектору виконати вимоги запровадження буферів консервації капіталу після чого можуть бути послаблені обмеження на виплату дивідендів. В даному аспекті, «Райффайзен Банк», який історично направляв приблизно 50% прибутку на дивіденди, може знов почати практику такої виплати. Чистий прибуток «Райффайзен Банк» в перерахунку на одну акцію за 2023 рік становив 7,8 копійок. Відповідно, при можливій виплаті дивідендів у розмірі 3,9 копійок на одну акцію, дивідендна дохідність при поточній ціні акцій на біржі буде становити 14%. Котирування акцій «Райффайзен Банк» знизилися за тиждень на 0,4% до 27,9 копійок.

На початку цього року в Україні налічується 63 банки, при цьому спостерігається значна концентрація активів, так як 20 найбільших банків контролюють 93% активів, а 10 найбільших банків мають частку майже 78%. П’ять державних банків контролюють 54% активів системи. З’явилися чутки, що «ОТП Банк» може бути зацікавлений у купівлі нещодавно націоналізованого «Сенс Банку» (стара назва «Альфа Банк»). Якщо угода відбудеться і український «OTП Банк» буде об’єднано із «Сенс Банком», то новоутворений банк може стати четвертим в Україні за розміром чистих активів після трьох державних «ПриватБанку», «Ощадбанку» та «Укрексімбанку».

Акції Ferrexpo, які торгуються на Лондонській біржі, впали в ціні на 8.1% до 74 пенсів після того, як компанія оголосила, що рада директорів скасувала виплату проміжних дивідендів у розмірі 3,3 центів на акцію. Проміжні дивіденди були об’явленні 18 січня та мали бути виплачені акціонерам 23 лютого 2024 року. Рішення відкликати проміжні дивіденди ухвалене після подачі позову проти головного українського активу групи «Полтавського ГЗК». Раніше повідомлялося, що Східний апеляційний господарський суд ухвалив рішення стягнути 4,7 млрд грн з «Полтавського ГЗК». Нібито ГЗК 15 років тому заборгував контрагенту кошти і не віддав їх. У Ferrexpo борг заперечують та вважають процес атакою на підприємство. Адвокати «Полтавського ГЗК» подали касаційну скаргу на рішення Східного апеляційного господарського суду.

новини економіки

- Україна пройшла третій перегляд програми розширеного фінансування з МВФ


читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 26 февраля 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду