Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 01.05.2024 11:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 4 марта 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1435,27+2%

Котирування українських суверенних єврооблігацій помітно піднялися протягом минулого тижня. Євробонди України, які мають погашатися у вересні, але які скоріше за все будуть реструктуризовані влітку, підскочили у ціні на 18% з 28,6 центів до 33,9 центів за долар номіналу. Довгострокові єврооблігації з погашенням в 2034 році додали у вартості 7,9% торгуючись по 25,8 центів за долар номіналу, що умовно дає дохідність до погашення в 35% річних (без урахування очікуваної реструктуризації, яка може включати як списання частини номіналу, так і перенесення строків погашення).

Однією з позитивних новин для фінансового стану України став звіт Мінфіну про те, що у лютому було перевиконання дохідної частини бюджету на 30% завдяки грантам від Японії та Норвегії. У січні-лютому до бюджету України надійшло близько 1,2 млрд доларів зовнішнього фінансування. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали майже 75% із загального обсягу фінансової допомоги.

Протягом цього місяця повинна надійти фінансова допомога від ЄС, Японії та Великобританії, а також від МВФ.

На внутрішньому ринку запозичень, Мінфін продовжує залучати достатні об’єми коштів для рефінансування погашення ОВДП. На аукціоні 27 лютого було продано ОВДП на суму 11 млрд грн, включаючи 142 млн доларів від розміщення доларових військових облігацій під 4,66% річних.

Акції українських агро компаній, що торгуються на зарубіжних майданчиках, продемонстрували доволі впевнене зростання, що в основному було пов’язано з локальним трендом вверх на біржових ринках. Індекс MSCI Global за тиждень піднявся на 0,8%, а американський індекс S&P 500 додав +1,0%, досягши чергового історичного максимуму.

По акціям «Кернел» підвищення було на 9,5% до 11,5 злотих (капіталізація 848 млн дол.) навіть при тому, що досі йде процес делістингу цих акцій з біржі за ініціативи основного власника компанії. По акціям «Астарти» було +4,2% до 29,8 злотих (капіталізація 183 млн дол.). Акції «МХП» показали +1,5% торгуючись по 3,35 доларів (капіталізація 359 млн дол.).

На «Українській біржі» продовжилося падіння акцій «Райффайзен Банк» бо у банка поки відсутня можливість виплати дивідендів через обмеження Нацбанку. Котирування «Райффайзен Банк» знизилися на 3,6% до 27 копійок (капіталізація 429 млн дол.).  

новини компаній

- «Центренерго» заявляє про покращення операційної діяльності


читати докладніше



Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 4 марта 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду