Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 01.05.2024 05:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 11 марта 2024

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1402,79-1,3%

Відповідно до чергового опитування від Нацбанку, український бізнес пом’якшив негативні оцінки щодо ділової активності. Підприємства торгівлі позитивно оцінили свою ділову активність завдяки зниженню інфляційного тиску, збереженню стійкості валютного ринку та сталому споживчому попиту. В той же час, представники будівельного сектору п’ятий місяць поспіль надали найпесимістичніші оцінки поточних результатів та перспектив своєї діяльності.

Не дивлячись на збереження досить складної економічної ситуації, котирування українських суверенних єврооблігацій продовжили демонструвати впевнене зростання. Індикативна ціна євробондів Україна-2034 піднялася на минулому тижні одразу на 10% до 28,5 центів за долар номіналу, що дає умовну дохідність до погашення 32% річних (до врахування очікуваної реструктуризації).

За січень-лютий Мінфін залучив від розміщення ОВДП на аукціонах 34,8 млрд грн, 477 млн доларів та 514 млн євро. На погашення за внутрішніми борговими державними цінними паперами за цей період спрямовано 10,2 млрд грн, 549 млн доларів та 556 млн євро. Таким чином, запозичення на внутрішньому борговому ринку на 20 млрд грн перевищували виплати. У лютому максимальна дохідність ОВДП, що розміщувались на аукціонах, становила у гривні 18,50% річних, у доларах – 4,66% річних, в євро – 3,25% річних.

На «Українській біржі» котирування акцій «Райффайзен Банк» знизилися на 7,1% до 25 копійок. З початку року дані акції подешевшали на 22% з позначки в 32 копійки. Основний негатив щодо акцій «Райффайзен Банку» стосується того, що у банку відсутня можливість виплачувати дивіденди через обмеження регулятора.

Акції «Кернел» за тиждень додали у ціні 6,7% до рівня 12,3 злотих завдяки повідомленню, що поки делістинг акцій з Варшавської біржі відкладається до завершення судового процесу ініційованого міноритарними акціонерами з приводу неправомірності такого делістингу.

На міжнародних фондових ринках зберігається переважно позитивна динаміка. Індекс MSCI Global додав 0,5% за тиждень, а з початку року показав зростання на 6,1%.

новини компаній

- «Кернел» прозвітував про зниження доходу на 15% у жовтні-грудні до 1,0 млрд доларів


читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 11 марта 2024
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду