Log in with an existing account
Login:
Password:
Forgot your password? | Register
Ukraine Exchange - The first exchange in Ukraine with direct market access and internet-trading
Register Login
Friday, 26.04.2024 02:10
Українська Українська
For Investors
For Brokers
Securities Market
Derivatives Market
Exchange Members
Market Data
Index
Technical Support
About Us
News
E-mail Subscription

Analytics and Market news

Friday, 13 April 2012

Коментар по акціях "Концерн Стирол"

КІНТО
Рекомендация: STIR, Концерн Стірол, аздержать

Концерн Стирол зберігає за собою неофіційний статус найзбитковішої акції на ринку заявок з початку 2012 року. Так, за цей час втрата капіталізації компанії вимірюється в 28,2%. Маємо схожу «стабільність» і протягом інших періодів, зокрема, на піврічному, річному та дворічному інтервалах спред між індексом та акцією становить 15, 18 та 30 відсоткових пунктів відповідно.

За ліквідністю акції компанії замикають своєрідний топ-15 емітентів на ринку заявок УБ, а з початку року загальний обсяг торгів склав 7,1 млн. грн. (для порівняння, півтора роки назад такий обсяг угод укладався протягом одного дня). Наразі остання сесія у середу зафіксувала позначку у 26,4 грн. за акцію, що відповідає історичним рівням трирічної давнини для даних паперів, та на чверть нижче номінальної вартості акцій підприємства (35 грн.).

Звітність, що була надана компанією у середині березня напередодні загальних зборів акціонерів (відбудуться 18 квітня 2012 року), розвіяла будь-які сумніви оптимістів щодо можливого відходу від практики застосування трансферту. Так, згідно з цими даними, маємо збиток за 2011 рік у розмірі 349,7 млн. грн., з яких 135,2 млн. грн. становив збиток за 4 квартал, який і став найгіршим періодом року. Нагадаємо, минулий рік відзначився рекордними показниками виробництва – було вироблено 920 тис. тон карбаміду (+144% р/р), 1 157 тис. тон аміаку (+86% р/р) та 427 тис. тон аміачної селітри (в 2010 році – 0 тис. тон). Проте цей позитивний факт, разом із відносно сприятливими світовими цінами на добрива, був нівельований зростаючими вхідними цінами на газ та стабільним дисконтом реалізації продукції підприємства відносно їхньої ринкової вартості. Повторимося, що на даний час немає реальних підстав прогнозувати зміну ситуації, проте негативне ставлення інвесторів уже у певній мірі відображено у низьких цінах акцій компанії. Зважаючи на це, ми рекомендуємо тримати цінні папери Стиролу.


Другие рекомендации по инструменту
15 August 2011
Дмитрий Калиниченко, аналитический департамент SORTIS


Copyright © Ukrainian Exchange, 2008-2024. All the rights for the information and analytical materials published on this website are protected in compliance with the ukrainian legislation.
Direct Market Access services are provided by the trading participants of the Ukrainian Exchange.
Tel: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Address: Tropinina Street, 7-g, Kyiv, 04107, Ukraine