Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 04:46
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 5 января 2012

Коментар по акціях ПАТ "Концерн Стірол"

КІНТО
Рекомендация: STIR, Концерн Стірол, аздержать
Акції «Концерну Стірол» останнім часом демонструють відносно непогану динаміку при вже традиційно низьких об’ємах торгів (4,7 млн. грн. протягом останнього місяця). Так, від дворічного мінімуму на українському ринку, який був зафіксований 18 жовтня 2011 р., папери підприємства зросли на 32,4%, увійшовши таким чином в п’ятірку найдохідніших на ринку заявок.

За аналогічний проміжок зростання індексу УБ було скромнішим та склало лише 15,8%. На інших часових відрізках: 1, 2, 3 та 6 місяців – «Концерн Стірол» випереджає біржовий індикатор за дохідністю (на 4, 22, 19 та 5 відсоткових пунктів відповідно), тоді як на річному – програє йому 14 в.п.

Під час відскоку акція закріпилася вище позначки в 35 грн. (номінал акції), що зараз став рівнем підтримки для неї. Причинами висхідної динаміки паперів, окрім загальноринкових факторів, стали очікування позитивних домовленостей з Росією щодо газового питання та рекордні показники виробництва на підприємстві. Так, у грудні стало відомо, що «Концерн Стірол» за 11 місяців 2011 року виробив близько 1 000 тис. тонн аміаку (~623 тис. тонн за весь 2010 р.) завдяки відновленню роботи третього аміачного агрегату. Також випущено 832 тис. тонн карбаміду (~370 тис. тонн за 2010 р.) та 368 тис. тонн аміачної селітри (не вироблялася у 2010 р.).

Окрім хороших поточних і прогнозних виробничих показників та низьких мультиплікаторів, виробники отримують перевагу від сприятливої кон’юнктури та високого рівня цін на ринку азотних добрив. Тим не менше, продовження практики застосування власниками трансферту на підприємстві нівелює весь позитив на даний час. За таких умов і з урахуванням теперішніх цінових рівнів, акція не виглядає дешево та, скоріше за все, не буде здатна й надалі демонструвати випереджаючу динаміку відносно середньоринкової. Проте, оцінюючи сукупність факторів, ми залишаємо рекомендацію тримати папери «Концерну Стірол».



•    сайт КУА "КІНТО"
•    тел. 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту
9 декабря 2011
IC IFG CAPITAL, Alexey Sidorov
15 августа 2011
Дмитрий Калиниченко, аналитический департамент SORTIS


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду