Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 01:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 24 июня 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 658,66-0,46%

Основною новиною для ринків на сьогодні стали результати референдуму, громадяни  Великобританії підтримали вихід країни з ЄС, на що світові фондові ринки відреагували різким і дуже сильним зниженням цін акцій і, відповідно, фондових індексів та ф’ючерсів на фондові індекси. Фінансові ринки «біжать» від ризиків.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, наразі знижується на 3,3%, японський фондовий індекс Nikkei – майже на 8%, фондовий індекс Гонконгу – Hang Seng (HIS) – на 4,2%. Лише фондовий індекс континентального Китаю втрачає поміркованих 1,3%.

Ф’ючерси на американські та європейські фондові індексі в дуже великому мінусі. Ф’ючерси на європейські фондові індекси втрачають від 9,5% до 11,5%, на британський FTSE 100 – більше 10%. Ф’ючерси на основні фондові індекси США знижуються від 3,3% до 4,3%, а на американські індекси середньої та малої капіталізації – відповідно 5,3% та 6,3%.

Для фінансових ринків результати референдуму у Великобританії велика подія, яка відгукнеться і на сьогоднішніх торгах на Українській біржі.

Щоб закінчити з переліком змін на ринках, варто згадати валютний ринок, на якому ціна британського фунта стерлінгів втрачає по відношенню до долара США 8%, євро – 2,7% японської ієни – 3,4%. Сильно знижуються і валюти країн, які розвиваються. Суттєво дешевіє сировина. Ціна нафти знижується на 4,2-4,5%. Золото додає в ціні 4,7%.

На цьому фоні результати вчорашніх торгів на Українській біржі, які закінчились очікуваним поміркованим зниженням індексу біржі на 0,4% та досить суттєво позитивні результати на основних світлових ринках, за результатами яких загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 та широкий фондовий індекс США S&P 500 додали відповідно 1,5% та 1,3% мають другорядне значення.

На жаль технічна картина плавного зростання цін місцевих українських акцій в широкому каналі на Українській біржі, яка не була порушена, а, скоріше, знайшла своє підтвердження за результатами вчорашніх торгів, на превеликий жаль, сьогодні під сильним впливом зовнішнього фактору з дуже високою імовірністю зазнає негативних змін. Тож трейдерам варто, скоріше, готуватись до досить помітного зниження ринку в ході та за результатами сьогоднішніх торгів та підвищеної волатильності на ринку. Як будуть вести себе фондові ринки далі – непросте питання, на яке краще дати відповідь вже на початку наступного тижня. Фактор цінової стабілізації, та навіть розвороту на ринках буде присутній. Однак, на якому рівні і від якого рівня – поки під питанням.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 июня 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду