Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Понеділок, 29.04.2024 02:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 12 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1008,53+0,88%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 0,9%. Протягом майже всієї торгової сесії фондовий індикатор торгувався в «боковику» без великих змін і навіть пробував підростати. Однак, під кінець торгів під впливом негативної динаміки на зовнішніх ринках, точніше, американському ринку акцій, він знизився. Вчорашня бокова динаміка показала, що індекс УБ може сьогодні стабілізуватись. Продавці на місцевому фондовому ринку не мали вчора сильних самостійних аргументів для великих розпродажів, або ж, вирішили зробити паузу. Враховуючи, що закриття торгової сесії в Україні прийшлось на час, коли фондові індекси в США досягли мінімальних денних значень, після чого у великій мірі відновились, сьогодні є можливість стабілізації цін акцій на місцевому українському ринку акцій. До цього ще додається чинник росту цін акцій країн, які розвиваються, можливий ріст цін європейських акцій та, що не маловажно той факт, що індикатор УБ вчора наблизився до відмітки у 1000 пунктів майже досягши свого недавнього локального мінімуму. Аргумент проти – та обставина, що значення ф’ючерсу на індекс УБ зараз на 42 пункти менше поточного значення індикатору. Тобто, хтось все ж бачить індекс УБ нижче поточного рівня.

Вчора ціни чотирьох індексних акцій УБ знизились, однієї – підросли. Акції «Донбасенерго» втратили цього четверга в ціні найбільше – 4,8%. Ціни акції «Укрнафти» та «Мотор Січі» опустились того дня на 1,2%, Райффайзен банк Аваль - на 0,9%. Обсяги торгів індексними акціями Української біржі знизились в два рази в порівнянні з попередньою торговою сесію і були приблизно на третину чи чверть нижчими за середньоденні обсяги торгів ними за останні півроку, рік та півтора.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500, втратив 0,2%, знизившись від історичного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 опустився на 0,5% від річного максимуму. Зниження було більшим, ніж в США під впливом, як і у випадку України, більш негативної динаміки на фондових біржах в США на початку торгів, ніж за їх результатами. Незважаючи на негативну динаміку на західних фондових біржах, композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс ще на 0,5% і вийшов на свій новий річний максимум.

 Як зазначалось в попередньому огляді і раніше, індекс MSCI EM зростає на фоні своєї більш низької оцінки, ніж оцінка фондового ринку США (включаючи і середній історичний дисконт в оцінках між цими ринками). Світові фондові ринки в цілому підтримуються наднизькими відсотковими ставками, які приблизно на 1,5-2%, а в ряді випадків, як у облігацій деяких європейських країн, і на 4% нижчі за звичайні для цього періоду економічного циклу. З цього приводу два дні назад відбулась зустріч Глави Європейського центрального банку з представниками банків ФРН та Нідерландів, які висловили свою стурбованість з цього приводу, оскільки низькі ставки наносять суттєвий удар по пенсійним заощадженням і накопиченням громадян. На думку представників банків Німеччини та Нідерландів необхідності в таких обсягах допомоги економіці Європи, як надає ЄЦБ через викуп облігацій з ринку вже немає. Нагадаємо, що ставки по депозитам в банках Європи та, навіть державним облігаціям ряду країн Європи є близькими до нуля, при тому, що інфляція в Єврозоні складає 1,5%, а ряді країн і більше.

 Що стосується США, то, окрім іншого, американські акції, незважаючи на їх, на думку більшості фахівців, завищену оцінку, зараз сильно не продають, оскільки багато хто очікує реформи податкового законодавства, яке, крім зниження ставки на прибуток корпорацій, що позитивно для ринку акцій, може також передбачати менші податкові ставки на капітальні доходи. Іншими словами, продавши ці акції зараз фізичні особи, учасники фондового ринку з США, заплатять більші податки, ніж при тих же доходах, можливо, через кілька місяців (якщо закон буде прийнятий в серпні-вересні).

Сьогодні зранку принципових новин, які б сильно впливали на динаміку світового ринку акцій, немає.

Зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно знижуються. ф’ючерси на європейські фондові індекси підростають. Різниця в динаміці цих ф’ючерсів пояснюється різницею в результатах торгів акціями в США та Європі вчора. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси слабко підростуть. Індекс MSCI EM зранку майже не змінюється, але торгується в позитивній зоні.

Сьогодні, здається, на місцевому ринку акцій можна очікувати певної стабілізації, виходячи з факторів, які були описані на початку цього огляду. Можливо, місцевий фондовий ринок навіть зробить сьогодні спробу підростати. Можна ризикнути поставити на цей сценарій, хоча при цьому є і аргументи проти і, що більш важливо, суттєві ризики.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 мая 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду