Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 13:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 26 декабря 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1705,040%

Минулої п’ятниці перед святом Різдва, як його святкують католики, протестанти та ряд православних церков, індекс ПФТС знизився на 1,3%. Це при тому, що як видно з Таблиці 1, всі «індексні» папери українських бірж за результатами торгів «індексними» акціями на фондовій біржі ПФТС того дня закінчили торги по ціні останньої угоди в «плюсі», а по біржовому курсу, можна сказати, зміни були мінімальними і близькими до нуля. Причина такого розходження індикатору ПФТС з цінами індексних акцій все та ж – дуже низька поточна ліквідність місцевого ринку акцій і діюча методика розрахунку індексу ПФТС, розрахована на ліквідний ринок.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 21.12.2018

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

15,0

1,7%

15,1488

0,7%

Райффайзен Банк Аваль

0,3449

0,1%

0,3445

0,0%

Укрнафта

127

2,4%

125,7723

-0,6%

Донбасенерго

31

0,6%

-

-

Минулої п’ятниці обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на фондовій біржі ПФТС склав в грошовому вираженні: 963 тисячі гривень «індексними» акціями  Української біржі та 1,008 мільйони гривень біржі ПФТС. Нарешті обсяг торгів минулої п’ятниці в цьому сегменті перевищив середньоденний обсяг торгів  в ньому за останні кілька місяців.

Того дня, крім цього, на фондовій біржі ПФТС пройшли угоди по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку» та трьох інвестиційних фондів.

Важливі українські фінансові новини.

Україна отримала перший транш від МВФ, 1,4 мільярдів доларів США, за новою програмою Stand-By.

«…міжнародні резерви України зросли до 20,1 млрд. дол. США станом на 21 грудня 2018 року. Це є п’ятирічним максимумом – востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року», - цитата з прес-релізу НБУ.

Фінансова стійкість України, як і раніше залежить від співпраці з МВФ – опублікувало в свою чергу після цієї події прес-реліз міжнародне рейтингове агентство Fitch.

Проте, агентство при цьому зазначило наступне: «Разом з тим антиреформістській популізм, фрагментарність політичних сил і сильні особисті інтереси в політиці представляють ризики для безперешкодного виконання програми МВФ, як це було з попередніми програмами».

Міжнародне рейтингове агентство Mood’s в зв’язку з новою програмою співпраці з МВФ 21 грудня 2018 року підвищило міжнародний суверенний рейтинг України на один щабель до Сaa1 з Caa2. Відповідно, прогноз по рейтингу змінено з позитивного на стабільний.

Всі ці новини поза сумнівом дуже позитивні для України та її фінансового сектору.

Ще одна новина, яка стосується економіки, на яку варто звернути увагу, і яка, на жаль, має негативний зміст.

В листопаді 2018 року промислове виробництво в Україні скориговане на ефект календарних днів скоротилось по відношенню до листопада 2017 року на 0,7%, а по відношенню до жовтня 2018 – з урахуванням сезонного фактору на 0,5%. За 11 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року темп росту промвиробництва в Україні скоротився з 1,8% в жовтні до 1,6% в листопаді. Так. Не дуже приємна новина.

Світові ринки акцій.

В період передріздвяних свят світові ринки акцій продовжили знижуватись, а ціни акцій на біржах США – доволі суттєво.

Минулої п’ятниці, 21 грудня широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився ще на 2,1% а за результатами короткої передсвяткової сесії понеділка, 24 грудня при малих обсягах торгів втратив ще значних 2,7%. Таким чином індекс S&P 500 зараз знаходиться на рівні середини квітня 2017 року, іншими словами досяг свого 19-и місячного мінімуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600  мав набагато кращу динаміку і за два останні торгові дні (21 та 24 грудня) знизився в цілому на 0,4% (+0,03% та – 0,42%), хоча при цьому знову оновив свій дворічний мінімум. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, за три торгові дні, з 25 січня включно (азійські країни не святкують Різдво) втратив поміркований 1,0% (-0,3%, -0,5%, -0,3%).

Ціни на нафту, слідуючи за цінами акцій в  США, також продовжили суттєво знижуватись. Ціна нафти марки Brent опустилась до 50 доларів США за барель, а марки WTI до 43 доларів США за барель.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються; на європейські – не торгуються. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,3%.

Незважаючи на суттєво негативний фон на фондовому ринку США видається немає все ж підстав очікувати суттєвої негативної динаміки сьогодні на місцевому українському фондовому ринку.


сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 26 декабря 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ukraine Weekly Market Monitor
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду