Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 17:41
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 марта 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1500,08+0,87%

Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі оголосив про ордер на арешт Владіміра Путіна. Це рішення підтримала Україна та її західні партнери.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що Путін у будь-який момент може постати перед судом.

Таке рішення суду в Гаазі означає, що за межами Росії Путіна мають заарештувати та передати до суду. Вже у серпні Путін має відвідати саміт БРІКС у ПАР.

Голова КНР Сі Цзіньпін відвідає росію з державним візитом 20-22 березня.

Про це повідомила офіційна представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн, передає Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Кабмін Словаччини схвалив передачу МіГ-29 Україні у кількості 13 одиниць і частину зенітно-ракетних комплексів "Куб".

Про це у Twitter повідомив глава уряду Словаччини Едуард Геґер, передає Цензор.НЕТ.

(До цього Польща заявила про передачу 4-х літаків цього типу Україні).

Кабінет міністрів України 17 березня підтримав проект угоди про передачу Україні винищувачів МІГ-29 від Словаччини.

Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у Telegram.

Євросоюз планує виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги (MFA) 2023 року на EUR1,5 млрд наступного тижня, повідомив заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс у твіттері.

США планують продовжувати масштабну гуманітарну й бюджетну підтримку України в умовах її протистояння у війні, розв’язаній РФ, та розраховують передати українській стороні $7,4 млрд допомоги до вересня. Про це заявила в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати після вторгнення (РФ — ред.) надали майже $2 млрд гуманітарної допомоги тим, хто її потребує в Україні та регіоні. І ми передали уряду України майже $15,5 млрд прямої бюджетної підтримки через механізми Світового банку. Ми плануємо надати додаткові $7,4 млрд до вересня», — зауважила представниця США.

Міжнародний валютний фонд повідомив, що його виконавча рада в п’ятницю схвалила зміни в правилах, які дозволять МВФ затверджувати нові кредитні програми для країн, які стикаються з «виключно високою невизначеністю» — крок, який, як очікується, прокладе шлях до нової кредитної програми для України. Про це повідомляє Reuters.

Національний банк збільшив чистий продаж валюти на міжбанківському валютному ринку в період з 13 по 17 березня на 35,39% до 376,2 млн доларів у порівнянні із попереднім тижнем.

Про це свідчать дані НБУ.

За січень-лютий 2023 року загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становить 411,1 млрд грн. У лютому видатки становили 227,2 млрд грн. Про це свідчать дані місячної звітності Державної казначейської служби України станом на 15 березня 2023 року, повідомляє пресслужба Мінфіну.

У структурі видатків найбільше спрямовано:

189 млрд грн (у лютому — 98,4 млрд грн) — на оплату праці з нарахуваннями або 46% від загального обсягу видатків, витрачених за січень-лютий 2023 року. Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 148,7 млрд грн (у лютому — 76,9 млрд грн).

99,3 млрд грн (у лютому — 62,2 млрд грн) — на оплату використання товарів і послуг або 24,2% від загального обсягу видатків. У тому числі 70,6 млрд грн — для підтримки Збройних Сил України.

Рішення про можливість виведення нерезидентами коштів, вкладених у облігації внутрішньої державної позики буде ухвалено цього тижня. Про це на брифінгу повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У січні 2023 року імпорт товарів в Україну перевищив експорт з країни на 1 910,6 млн доларів.

Про це повідомила Державна служба статистики.

Протягом січня 2023 року від’ємне сальдо торгівлі товарами погіршилося на 1 724,2 млн доларів порівняно з січнем 2022 року (у січні 2022 року від’ємне сальдо становило 186,4 млн доларів).

Експорт товарів у січні 2023 року становив 3 131,5 млн доларів, при цьому він зменшився на 47,9% порівняно з січнем 2022 року.

Імпорт товарів у січні 2023 року становив 5 042,1 млн доларів, зменшившись на 18,6%.

У 2022 році імпорт товарів перевищив експорт на 11 124,7 млн доларів.

Ринок праці в українському секторі IT відреагував як на погіршення глобальної ситуації в секторі зі скороченням інвестицій, так і на неготовність нових клієнтів користуватися послугами українських IT-компаній в умовах війни, повідомив співзасновник і член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей.

"Був завжди ринок працівника: 3-5 вакансій на працівника, а зараз навпаки - 1 вакансія на 3-5 працівників", - сказав він на "Саміті експортерів", організованому виданням "Форбс Україна" в Києві цього тижня.

Команда Сенс Банку (Альфа-Банк) знайшла потенційного інвестора, який може викупити банк у підсанкційних російських олігархів Михайла Фрідмана та Пьотра Авена. Про це в інтерв'ю FinClub заявив Симеон Дянков — довірена особа, якій передано право управління частками власників банку.

Державний ПриватБанк, найбільший український банк за розміром активів, за досить короткий час зміг збільшити свою частку в загальному обсязі кредитів бізнесу з 1-1,5% до більш ніж 5%, повідомив член правління банку з питань малого та середнього бізнесу (МСБ) Євген Заіграєв (в сегменті малого та середнього бізнесу збільшив до 10%0.

Середня ціна на скраплений газ за тиждень, з 10 по 17 березня, у мережах автозаправних станцій в середньому знизилась на 65 копійок — до 22,31 грн за літр. Про це свідчать дані цінового моніторингу ринку Консалтингової групи «А-95», повідомляє галузеве видання encorr.

Один з провідних світових постачальників продуктів харчування і побутової хімії компанія Unilever вирішила інвестувати 20 млн євро у будівництво нової фабрики у Київській області.

ФРС США заявила, що приєдналася до Банку Канади, Банку Англії, Банку Японії, ЄЦБ і Нацбанку Швейцарії у скоординованих діях щодо розширення надання ліквідності за допомогою постійних угод про своп-лінії в доларах США. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву ФРС.

Одночасна публікація оголошень про скоординовані дії сигналізує про глибину стурбованості центробанків нещодавні потрясіння у фінансовій системі по обидва боки Атлантики, пише агентство.

Швейцарський банк UBS купує Credit Suisse, що зазнає труднощів, за 3 млрд швейцарських франків ($3,25 млрд), повідомляє MarketWatch.

"Шляхом поглинання Credit Suisse банком UBS було знайдено рішення для забезпечення фінансової стабільності та захисту швейцарської економіки в цій винятковій ситуації", - йдеться в заяві Швейцарського національного банку (SNB).

New York Community Bank погодився купити значну частину (понад третину) збанкрутілого Signature Bank. Про операцію на суму $2,7 млрд повідомила Федеральна корпорація зі страхування вкладів (FDIC). Про це повідомляє Associated Press.

186 банків США можуть повторити долю Silicon Valley Bank (SVB), якщо половина вкладників забере свої незастраховані кошти. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на дослідження Social Science Research Network. Під загрозою у такому разі опиняться депозити на $300 млрд.

Близько 10% банків США мають більші невизнані збитки, ніж в SVB, зазначають автори.

Проблеми в банківський сфері США ат Швейцарії мали великий вплив на фінансові ринки майже у всьому світі і призвели до різкого зниження провідних світових фондових індексів, різкого і сильного зниження дохідності державних паперів, різкого і сильного зниження цін на нафту та дуже значного рості цін на золото в останні дні.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 20 марта 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду