Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 04:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 марта 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1500,08+0,87%

Національний банк 16 березня своїм рішенням зберіг облікову ставку на позначці 25%. На думку регулятора даний крок сприятиме подальшому підвищенню привабливості гривневих заощаджень та підтриманню стійкості валютного ринку. Водночас, Нацбанк знизив ставку за депозитним сертифікатом овернайт до 20%, щоб спонукати банки збільшити частку строкових депозитів, так як можливість банків вкластися в тримісячні депозитні сертифікати під 25% будуть залежати від обсягів сформованих банками портфелів гривневих депозитів населення. Наступне засідання Правління Національного банку з питань монетарної політики відбудеться 27 квітня. 

Споживча інфляція в Україні сповільнюється другий місяць поспіль і за підсумками лютого склала 24,9% у річному вимірі. Зниження інфляції розпочалося раніше ніж прогнозував Національний банк. Безпосередньо у місячному вимірі ціни зросли на 0,7%, що дає сподівання на більш стриману інфляцію за підсумками цього року.

Серед основних акцій українських компаній відзначимо подальше різке зростання котирувань «Центренерго» на 31% до 4,70 грн. Але дане підвищення котирувань знову відбувається без помітних об’ємів угод. По цінним паперам «Райффайзен Банку» було просідання на 1,6% до 30,5 копійок.

На біржі в Лондоні акції залізорудної компанії Ferrexpo втратили 10% зупинившись на позначці 121 пенсів, ігноруючи вихід фінансових результатів компанії за 2022 рік, що виявилися краще за очікування. Можливо, певний негатив інвесторів щодо компанії стосується того, що основний бенефіціар знизив свою долю в компанії з 50,3% до 49,5%. Не виключено, що дана дія була зроблена щоб основний бенефіціар не володів контрольним пакетом акцій з юридичних міркувань (основний власник Ferrexpo зараз знаходиться під слідством).   

На первинному аукціоні з розміщення ОВДП, що відбувся 14 березня загальні надходження становили 2,7 млрд грн, що було помітно менше ніж на попередніх аукціонах в цьому році. ОВДП з погашенням у серпні 2025 року були запропоновані з дохідністю 19,7%. На вторинному ринку подібні облігації мають індикативні котирування з дохідністю 24%, сигналізуючи про бажання гравців ринку побачити більш високі ставки за ОВДП зі сторони Мінфіну. 

новини компаній

- Чистий прибуток Ferrexpo впав вчетверо до 220 млн доларів у 2022 році, але виявився краще за очікування

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 20 марта 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду