Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 18.05.2024 23:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 24 апреля 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1527,13-0,52%

Відповідно до останнього дослідження Національного банку, вітчизняний бізнес пом’якшив негативні очікування щодо власної ділової активності, та водночас поліпшив інфляційні і курсові оцінки.  Зростання загальних обсягів реалізації продукції очікують представники більшості підприємств зовнішньо-економічної діяльності, найбільше – переробної та добувної промисловості. З іншого боку, в секторі будівництва та виробництва енергоресурсів зберігаються негативні оцінки на короткострокову перспективу. В цілому, проведене дослідження констатує, що уперше за останні чотири квартали очікування українського бізнесу стосовно майбутніх обсягів реалізації продукції власного виробництва оптимістичні.  Але оцінки за іншими складовими (фінансовий результат та інвестиції), незважаючи на їх суттєве поліпшення, залишаються негативними.

Збереження курсової стійкості гривні та припинення емісійного фінансування дефіциту бюджету у 2023 році були вагомими факторами для покращення ділових очікувань підприємств. Уникнення емісійного фінансування бюджетного дефіциту в поточному році є спільною метою Нацбанку та уряду. З огляду на анонсовані обсяги міжнародної допомоги, а також активізацію внутрішнього боргового ринку дефіцит бюджету має бути повністю профінансований за рахунок цих двох джерел.

Серед акцій, що торгуються на «Українській біржі» можна відзначити зниження котирувань «Райффайзен Банку» на 0,9% до 28,8 копійок після заяв від Нацбанку, що потенційні втрати кредитного портфеля банків можуть сягнути 30% унаслідок неспроможності частини позичальників обслуговувати зобов’язання. По цінним паперам «Центренерго» ціна залишалася на позначці 3,7 грн.

Акції «Астарти» на минулому тижні піднялися ще на 5,5% до позначки 29 злотих. З початку року зростання котирувань «Астарти» вже становить 42%. Поточна ринкова капіталізація компанії досягла рівня 170 млн доларів. Приймаючи до уваги те, що «Астарта» за 9міс.2022 року заробила 62 млн євро чистого прибутку, акції компанії досі мають помітний потенціал до подальшого зростання завдяки очікуванням додаткового прибутку від високих цін на цукор. Цього тижня «Астарта» повинна надати річні фінансові результати за 2022 рік, що може стати додатковим імпульсом для акцій компанії на біржі.

новини компаній

- «Кернел» прозвітував про падіння експорту зернових на 61% у річному порівнянні до 824 тис. тонн за період січень-березень

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 24 апреля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду