Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 04.05.2024 06:36
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 17 июля 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1574,25+0,19%

Котирування українських суверенних єврооблігацій різко підвищилися в середньому на 22% після того, як саміт НАТО у Вільнюсі 11 липня ухвалив пакет рішень із трьох елементів щодо України, що стосуються, зокрема, шляху України до членства. При тому, що немає жодних часових рамок для запрошення, і для членства України в НАТО, країни НАТО погодили перелік кроків, які мають наблизити Україну до Альянсу. Узгоджений пакет складається з трьох частин:

1. Багаторічна програма практичної допомоги.

2. Створення Ради Україна-НАТО.

3. Скасування вимоги щодо плану дій щодо членства (ПДЧ).

На такому фоні ціна довгострокових євробондів Україна-2034 піднялася одразу на 26% до 27,7 центів за долар номіналу (умовна дохідність до погашення 32% річних). По ВВП варантам, виплата по яким прив’язана до економічного зростання країни, ціна зросла на 13% до 42,7 центів за долар номіналу. Але ліквідність вказаних цінних паперів залишається відносно низькою через суттєвий спред між ціною на покупку та на продаж. Даний спред зараз складає 5,8%. 

На ринку українських акцій було лише незначне пожвавлення. Найкраще серед вітчизняних емітентів виглядали корпоративні права компанії «Астарта», які підскочили в ціні на 18% за минулий тиждень до 37,5 злотих. Таким чином з початку року капіталізація «Астарти» на біржі збільшилася на 84% до рівня 230 млн доларів.

Акції «Райффайзен Банку» додали 3,1% до 29,5 копійок після інформації від Нацбанку про те, що оцінка кредитних збитків банківської системи від наслідків воєнної агресії росії була знижена з 30% до 20% від загального «довоєнного» кредитного портфеля.

Серед вагомих економічних новин цього тижня, виділяються події навколо «зернової угоди». В США заявили, що на росію чекають «величезні дипломатичні збитки», якщо термін дії «зернової угоди», що спливає 17 липня, не буде продовжено. Зараз існує ймовірність як виходу росії із зернової ініціативи, так і продовження участі у ній. Нещодавно президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив за необхідність продовження зернової угоди та збільшення термінів її дії.

Готівковий курс гривні за тиждень залишався майже без змін на позначці 37,20 грн/дол. Обмінний курс євро на продаж виріс на 1,4% до 41,50 грн/євро.

новини економіки

- Інфляція в Україні сповільнилася до 12,8% у червні з 15,3% за підсумками травня

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 17 июля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду