Log in with an existing account
Login:
Password:
Forgot your password? | Register
Ukraine Exchange - The first exchange in Ukraine with direct market access and internet-trading
Register Login
Saturday, 11.05.2024 10:06
Українська Українська
For Investors
For Brokers
Securities Market
Derivatives Market
Exchange Members
Market Data
Index
Technical Support
About Us
News
E-mail Subscription

Analytics and Market news

Monday, 26 March 2012

Коментар по акціях «Банк Форум»

КІНТО
Рекомендация: FORM, Форум, азпродавать

З початку року акції банку Форум, остаточно втративши ліквідність та інтерес з боку інвесторів, торгувалися у вузькому діапазоні 1,40-1,60 грн. Сумарний обсяг торгів за цей час склав всього 260 тис.грн., а кількість угод з акціями – 250.

В останні тижні все частіше почали з’являтися чутки про продаж банку Форум. Так, наприкінці лютого у ЗМІ поширилася інформація про можливе злиття Форуму та ОТП банку. Власне тоді акції Форуму досягли локального максимуму в 1,67 грн. Однак невдовзі ця інформація була офіційно спростована. А декілька днів тому з’явилися непідтверджені чутки, що Дельта банк Миколи Лагуна може придбати банк Форум.

Загалом, продаж фінустанови виглядає логічним, про що ми неодноразово вже писали. По-перше, власник банку – німецький Commerzbank – не зміг розвинути прибутковий бізнес в Україні, зайшовши у неправильний час у неправильний актив. По-друге, відчуваючи проблеми у себе вдома, Commerzbank навряд чи буде агресивно інвестувати у неприбуткові дочки закордоном. По-третє, динаміка фінансових показників банку в останні квартали досить яскраво свідчила про бажання очистити баланс та повернути материнські кредити, що є досить типовою поведінкою продавця.

Разом з тим, ціна такого активу як банк Форум навряд чи може бути високою. Зараз ринок оцінює банк у 0,6 капіталу, а в умовах продажу ціна може бути ще меншою (оскільки зараз ринок покупця). Таким чином, ми не вважаємо, що міноритарні акціонери виграють від зміни власника банку в короткій та середній перспективі, тому рекомендуємо утримуватися від інвестицій в акцій банку Форум.



Другие рекомендации по инструменту
1 April 2011
Коммерсант № 52 от 01.04.2011


Copyright © Ukrainian Exchange, 2008-2024. All the rights for the information and analytical materials published on this website are protected in compliance with the ukrainian legislation.
Direct Market Access services are provided by the trading participants of the Ukrainian Exchange.
Tel: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Address: Yakubenkivska Street, 7-g, Kyiv, 04107, Ukraine