Log in with an existing account
Login:
Password:
Forgot your password? | Register
Ukraine Exchange - The first exchange in Ukraine with direct market access and internet-trading
Register Login
Friday, 19.04.2024 02:35
Українська Українська
For Investors
For Brokers
Securities Market
Derivatives Market
Exchange Members
Market Data
Index
Technical Support
About Us
News
E-mail Subscription

Analytics and Market news

Wednesday, 15 August 2012

Коментар по акціях Інтерпайп «Новомосковський ТЗ»

КІНТО
Рекомендация: NVTR, Новомосковський трубний завод, аздержать

З часу останнього огляду (15 червня) ціна акції Новомосковського трубного заводу (NVTR) зросла на 14%, індекс УБ – на 13%. Маючи мізерні обсяги торгів, акція котируваннями дещо піднялась зі свого локального мінімуму. На довших часових інтервалах акція продовжує програвати ринку по доходності, наприклад, за останні 6 міс. відставання складає 30 в.п. Та все ще не користується попитом у гравців ринку. Акції Новомосковського трубного заводу і раніше не були в списку голубих фішок, а за сьогоднішньої кон’юнктури фондового ринку їх ліквідність значно погіршилась. За останні три місяці обсяг торгів цінними паперами емітента скоротився ще разом зі зменшенням обсягів торгів по ринку в цілому, і склав лише 43 тис. грн.; за останні півроку – 511 тис. грн. (без урахування РЕПО операцій).

За результатами семи місяців поточного року завод збільшив обсяги виробництва трубної продукції на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 144 тис. тонн. В тому числі, у липні-місяці обсяг виробництва склав 23,3 тис. тонн, що на 30% більше порівняно з липнем 2011 р. та на 14% більше порівняно з червнем цього року. Щоб виконати планові обсяги виробництва заводу необхідно наступні 5 місяців року виготовляти всього по 18 тис. тонн сталевих труб, що цілком реально. Крім того, на наш погляд, завод зможе перевиконати свій план. Нещодавно було підписано додаткову угоду до договору про поставки трубної продукції з України в країни Митного Союзу: у другому півріччі 2012 року Україна, а саме група «Iнтерпайп» без мита має право поставити до Росії 150 тис. тонн сталевих труб.
А найближчим часом аналогічні угоди мають бути підписані між Україною, Білоруссю та Казахстаном, які визначатимуть розмір квот на поставку українських труб. Збереження попереднього розміру квот матиме позитивний вплив на обсяги виробництва в тому числі і Новомосковського ТЗ.

У першому півріччі цього року Україна експортувала без мита 264 тис. тонн сталевих труб, в тому числі до Росії – 150 тис. тонн; до Білорусії – 72 тис. тонн; до Казахстану – 42 тис. тонн. Новомосковський трубний завод у першому кварталі цього року збільшив експорт до цих країн порівняно з четвертим кварталом минулого року. В той час як загальний експорт зріс на 5% (1 кв/4 кв) при зростанні виробництва на 20% (1 кв/4 кв), експорт до країн Митного Союзу зріс вдвічі. Так, у першому кварталі 2012 р. до Білорусії було поставлено 6,2 тис. тонн сталевих труб; до Казахстану – 9,0 тис. тонн; до Росії – 7,7 тис. тонн, в цілому близько 23 тис. тонн, що становить половину від загального експорту та 40% від загального обсягу виробництва.

Поки ми не бачимо відображення такого безмитного експортування трубної продукції у фінансових показниках заводу. Але наразі це мало впливало б на курс акцій NVTR через їх неліквідність і негативне ставлення інвесторів до українських акцій в цілому.

Таким чином, рекомендація залишається незмінною – тримати.


Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Ukrainian Exchange, 2008-2024. All the rights for the information and analytical materials published on this website are protected in compliance with the ukrainian legislation.
Direct Market Access services are provided by the trading participants of the Ukrainian Exchange.
Tel: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Address: Tropinina Street, 7-g, Kyiv, 04107, Ukraine