Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 10:51
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 15 февраля 2012

Коментар по акціях Інтерпайп «Новомосковський ТЗ»

КІНТО
Рекомендация: NVTR, Новомосковський трубний завод, аздержать

З початку 2012 року ціна акцій Інтерпайп «Новомосковського трубного заводу» зросла на 25%, в той час як індекс УБ піднявся лише на 2,7%. Нагадаємо, у 2011 році акції відставали від ринку і впали на 30 в.п. більше, ніж індекс УБ. При цьому, ліквідність в акціях все ще мала: за останні півроку, три місяці, місяць обсяг торгів (без угод РЕПО) склав 722, 219 та 46 тис. грн. відповідно.

Акції Новомосковського трубного заводу підросли на повідомленні про збільшення випуску трубної продукції у січні цього року. Так, завод виготовив 18,3 тис. тонн сталевих труб за місяць, що на 20% та 63% більше порівняно з груднем та січнем минулого року відповідно. Крім того, це є хорошим результатом для січня-місяця, взимку завод завжди виготовляє менше труб. Таким чином, можна сподіватись на збільшення показників у наступні місяці до
20-22 тис. тонн труб, а річний обсяг виробництва труб може досягти 240 тис. тонн. (+10% р/р). Наприкінці 2011 року компанія пройшла аудит білоруського Держпромнагляду. І квоту на поставку труб до Білорусії, визначену Митним союзом, буде заповнювати саме цей завод групи «Iнтерпайп».

На сьогодні інформаційний фон навколо Новомосковського трубного заводу незначний – лише виробничі показники. Основна увага зосереджена на запуску групою «Інтерпайп» електросталеплавильного комплексу «Дніпросталь» та випуску перших труб із власної заготовки Нижньодніпровським трубопрокатним. Хоча це має мало безпосереднього впливу на Новомосковський завод, але позитивний фон навколо групи – це також позитив і для заводів, що входять до її складу. Тим паче, що збільшуючи рентабельність на Нижньодніпровському заводі, група пришвидшить виплату по єврооблігаціях. Таким чином, змінить ставлення інвесторів до заводів групи, в тому числі і до Новомосковського трубного заводу. Це не означає, що станеться це вже в цьому році, але можна однозначно говорити про наближення моменту і з часом завод покращить свої фінансові показники (які погіршились під впливом боргового натиску групи).

За нашими прогнозними фінансово-виробничими показниками на 2012 р., акції емітенту торгуються з наступними ринковими мультиплікаторами: EV/S = 0,17; EV/EBITDA = 3,0; EV/тонну = $160 за тонну. Ці коефіцієнти є дуже низькими, як порівняно з українськими, так і в порівнянні з російськими компаніями-аналогами. При цьому очікувана рентабельність EBITDA у 2011 році емітентом є низькою – до 3%. За результатами 9-ти місяців завод отримав операційний збиток, основну частку якого складають результати першого кварталу, коли завод мав нижчий рівень завантаженості (47 тис. тонн). Тож низькі коефіцієнти мають спочатку підкріпитись збільшенням прибутків. Тому, наша рекомендація залишається «тримати» акції Новомосковського трубного заводу.


Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду