Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 08:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 6 января 2012

Коментар по акції "Новомосковський трубний завод"

КІНТО
Рекомендация: NVTR, Новомосковський трубний завод, аздержать

В цілому за 2011 р. акції Інтерпайп «Новомосковського трубного заводу» стали невигідною інвестицією, оскільки їх річна дохідність склала -70%, в той час як індекс Української біржі впав на 40%. Наразі цінні папери емітенту торгуються на дуже низьких рівнях – 0,66 грн. за одну акцію. Але протягом останнього півріччя не знижуються сильніше, ніж ринок.

Таке відставання пов’язано з відсутністю вагомих поштовхів для руху ціни акцій вгору. Навіть навпаки, компанія є малокапіталізованою, а враховуючи нинішню специфіку фондового ринку України, де відсутня значна ліквідність не тільки в компаніях другого-третього ешелону, а й навіть в емітентах індексного кошику (які наторговують за день обсяг в межах 1-5 млн. грн.), обсяги торгів за акціями Новомосковського трубного заводу є низькими. За останні 3 місяці обсяг торгів акціями заводу склав 0,36 млн. грн.; а за рік – 1,8 млн. грн. (без урахування угод РЕПО).

У 2011 р. Новомосковський трубний завод виготовив 217 тис. тонн сталевих труб, що на 19% більше, ніж у 2010 р., таким чином, було виконано виробничий план керівництва заводу, оголошений на річних зборах акціонерів – 210 тис. тонн. Все ж заводу є куди нарощувати обсяги виробництва: в 2007-2008 рр. завод виготовляв близько 300 тис. тонн продукції на рік. Наприкінці 2011 р. компанія пройшла аудит білоруського Держпромнагляду. А тому квоту на поставку труб до Білорусії в обсязі 18 тис. тонн, визначену Митним союзом, буде заповнювати саме цей завод групи «Iнтерпайп». В той же час очікувати більших, ніж цього року, замовлень від Росії не варто. Наразі є інформація, що Інтерпайп не планує збільшувати поставки труб до Росії у 2012 р. За нашими прогнозами рівень виробництва сталевих труб на Новомосковському ТЗ залишиться на рівні 220-230 тис. тонн у 2012 р.

Слід зазначити, що і за такої завантаженості потужностей, яка існує сьогодні, Новомосковський ТЗ мав хороші фінансові результати у попередні роки і саме за рахунок гарних прибутків та припливу ліквідності на фондовий ринок ціни акцій емітенту зростали слідом за ринком. На наш погляд, у зв’язку з борговим навантаженням всієї групи завод і погіршив свої фінансові показники за результатами 2-3 кварталів цього року.

За нашими прогнозними фінансово-виробничими показниками на 2012 р., акції емітенту торгуються з наступними ринковими мультиплікаторами: EV/S = 0,14; EV/EBITDA = 2,0; EV/тонну = $160 за тонну. Ці коефіцієнти є дуже низькими, як порівняно з українськими, так і в порівнянні з російськими компаніями-аналогами.

Єдиним більш позитивним фактором в цілому для групи «Інтерпайп» є реструктуризація кредитного портфелю на суму $887 млн. до 2017 р. В рамках реструктуризації банки надали додаткове фінансування компанії в розмірі $136 млн. на реалізацію інвестиційної програми. А також, перша черга сталеплавильного комплексу «Дніпросталь», потужністю 1,32 млн. тонн стальної заготовки в рік, практично запущена. Тому, з 2012-2013 рр. мала б зростати рентабельність на заводах групи.

Наразі ж, при такій низькій ліквідності акцій Новомосковського ТЗ, ми б не рекомендували їх купувати.

Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду