Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 08:47
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 16 мая 2012

Коментар по акціях ЕК «Дніпроенерго»

КІНТО
Рекомендация: DNEN, Дніпроенерго, аздержать

Акції ЕК «ДТЕК Дніпроенерго» продовжують демонструвати позитивну доходність, всупереч низхідному тренду індексу Української біржі. За останні три місяці котирування цінних паперів емітенту залишились на рівні 680 грн. за одну акцію, в той час як ринок впав на 25%. При цьому акції інших компаній сектору знижувались, підтримуючи загальноринковий настрій. Але акції Дніпроенерго не відзначаються особливою увагою інвесторів, за останній місяць обсяг торгів акціями DNEN склав лише 23 тис. грн. Не беручи до уваги індексні компанії CEEN і DOEN, навіть акції ZAEN мають вищу ліквідність (300 тис. грн. за останній місяць), аніж емітент, що розглядається.

У 1-му кварталі 2012 року ЕК «Дніпроенерго» виробила 4 633 млн. кВт/г, що практично відповідає рівню виробництва електроенергії компанією за аналогічний період минулого року.

Фінансові результати першого кварталу поточного року були негативними у всіх енергокомпаній, Дніпроенерго не стала виключенням. Це пов’язано не лише з присутнім фактором сезонності у галузі, але й з більшим темпом зростання собівартості порівняно зі зростанням тарифів на електроенергію. Так, паливна складова у собівартості електроенергії зросла з 40,00 коп. За кВт/г у грудні 2011 року до 45,45 у березні 2012 року. В цей же час тарифи на електроенергію (зокрема для Дніпроенерго) залишились в першому кварталі 2012 року на рівні грудня 2011-го року – 47,13  коп. кВт/г. Таким чином, у першому кварталі 2012 року Дніпроенерго отримала чистий збиток у розмірі 356 млн. грн.

При цьому на річних зборах акціонерів емітенту було озвучено фінансовий план енергокомпанiї «ДТЕК Дніпроенерго» на 2012 рік, який передбачає збільшення EBITDA у 2,7 рази, до 2,5 млрд. грн., чистого прибутку – в 4,5 рази, до 1,3 млрд. грн. Це теоретично можливо, зважаючи на прибутковість Дніпроенерго у другому-третьому кварталах минулого року, але на наш погляд ці показники є завищеними.

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України, на Дніпроенерго буде здійснено модернізацію трьох енергоблоків теплоелектростанцій загальною вартістю 2 636 млн. грн. В тому числі будуть реконструйовані: блок №14 Придніпровської ТЕС, блок №3 Запорізької ТЕС і блок №1 Криворізької ТЕС; в результаті чого протягом 18-24 місяців їх встановлена електрична потужність збільшиться відповідно від 285 до 310, від 300 до 310 та від 282 до 315 МВт. Отже, загальна електрична потужність ЕК «Дніпроенерго» збільшиться на 68 МВт.

Зважаючи на існуючу невизначеність і невпевненість більшості гравців фондового ринку щодо подальшого розвитку подій у світовій економіці, в тому числі і у вітчизняній, ми не рекомендуємо вкладати кошти у слаболіквідні акції. Проте, з урахуванням факту наявності нового ефективного власника, Дніпроенерго буде продовжувати модернізувати свої потужності і тим самим збільшуватиме свою вартість. Окрім того, в енергетичній галузі потрохи відбуваються зміни (сподіваємось на краще), тому продавати цінні папери емітента не варто. Тому рекомендація по акціях ЕК «ДТЕК Дніпроенерго» змінено з купувати на тримати.



Другие рекомендации по инструменту
17 ноября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий
3 октября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду