Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 13:06
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 19 января 2012

Коментар по акціях ВАТ "Райффайзен Банк Аваль"

КІНТО
Рекомендация: BAVL, Райффайзен Банк Аваль, азпокупать

Наприкінці минулого та на початку цього року акції Райффайзен Банку Аваль торгувалися у вузькому діапазоні 0,12-0,14 грн. При цьому, динаміка акцій досить точно повторювала коливання настроїв інвесторів та їх відношення до банківського сектору як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку.

Серед фундаментальних змін, які відбулися протягом останнього часу, слід відмітити значне покращення ситуації з ліквідністю в Україні та суттєве погіршення платіжного балансу та девальваційних очікувань. Так, під впливом пом’якшення політики НБУ, залишки на коррахунках банків відновилися з 5-річних мінімумів до понад 20-25 млрд. грн., а ставки на міжбанку впали до комфортних 3-5% з 20% і більше. Грошова база у грудні зросла до 240 млрд. грн., повністю відновивши втрати вересня-листопада. Однак таке послаблення монетарної політики коштувало НБУ втрати частини резервів. Збільшення гривневої маси стимулювало зростання попиту на валюту, внаслідок чого резерви знизилися до $31,8 млрд. з понад $38 млрд. у серпні.

Деяке відновлення відбулося і у результатах банків. Так, за жовтень-листопад банківська система України спрацювала у плюс, отримавши 800 млн. грн. прибутку, вперше з 2008 року. Це дає змогу прогнозувати, що 2012 рік буде значно кращим з точки зору результатів банків, оскільки основні фактори, які занижували прибутки, включаючи найвагоміший з них – формування резервів, перестануть чинити свій вплив. За нашими оцінками, прибуток банківської системи у 2012 році може скласти 5-6 млрд. грн., а Райффайзен Банку Аваль зокрема – 570 млн. грн. проти фактично нульового результату 2011 року. Уточнити прогнози буде можливо вже у наступному місяці, коли банки почнуть звітувати за 4 кв. 2011 року.

Таким чином, як ми вказували минулого разу, фінансові перспективи Райффайзен Банку Аваль виглядають оптимістично, а акції залишаються дешевими за порівняльними мультиплікаторами. Єдиним вагомим ризиком є поглиблення боргової кризи в Європі та її вплив на макроекономіку України, курс гривні та безпосередньо сам банк через материнську структуру. Однак, ми вважаємо, що ринок переоцінює ризик фінансового колапсу Європи у коротко- та середньостроковій перспективі, недооцінюючи можливості ЄЦБ по впровадженню європейського аналогу QE. Тому ми продовжуємо бачити акції BAVL недооціненими на доволі депресивних рівнях і радимо їх купувати у межах 0,12-0,14 грн. на середньостроковий період зі стоп-лосом у районі 0,10 грн.

Другие рекомендации по инструменту
4 сентября 2020
Федоров Михаил, аналитик ИГ Универ
29 мая 2019
Аналітики ТОВ «Фрідом Фінанс Україна»
8 ноября 2013
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду