Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 23:49
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 16 марта 2012

Коментар по акціях ЕК «Дніпроенерго»

КІНТО
Рекомендация: DNEN, Дніпроенерго, аздержать

З початку 2012 року Дніпроенерго продемонструвала кращу доходність порівняно з іншими енергогенеруючими компаніями, зрісши на 16%, до 713 грн. за акцію. Також акція продовжує перегравати індекс УБ, який за цей час впав практично на 5%. Але позитивна динаміка ціни акцій емітенту не підкріплена обсягами торгів – обсяг торгів на УБ за останні три місяці склав лише 515 тис. грн. За цим показником ліквідності Дніпроенерго прирівнюється до таких компаній, як Західенерго, компаній дистрибуції, що торгуються на ринку заявок Української біржі, – Новомосковського ТЗ та Алчевського КХЗ, тобто всі вони є найменшліквідними серед емітентів ринку заявок УБ.

Згідно з інформацією ЗМІ, компанія DTEK Holdings Ltd перерахувала в державний бюджет кошти за 25% акцій статутного капіталу Дніпроенерго у розмірі 1,1797 млрд. грн. У результаті незалежної оцінки, вартість пакету була збільшена на 0,48% порівняно з ціною, запропонованою ДТЕК на конкурсі з продажу. Що означає вартість однієї акції Дніпроенерго на рівні 791 грн., що на 11% вище сьогоднішньої ринкової ціни. Тож на сьогодні 25% акцій Дніпроенерго належить державі, 72,55% – ДТЕК, а free float складає 2,45%.

У попередньому огляді зазначалось, що за результатами 2011 року Дніпроенерго покращила свої фінансові показники, порівняно з 2010-м, отримавши при цьому в четвертому кварталі великі збитки. Як ми бачимо, це не вплинуло на ціну акцій енергокомпанiї, оскільки в цілому компанія покращила рентабельність виробництва електроенергії у 2011 році порівняно з 2010-м.

За перші два місяці 2012 року Дніпроенерго збільшила обсяги виробництва електроенергії на 9,5%, до 3316 млн. кВт/г. порівняно з аналогічним періодом минулого року. В цей же час Центренерго та Західенерго продемонстрували кращі темпи зростання – 48% та 30%, а в цілому ТЕС НАК «ЕКУ» – 14,7%.

У березні 2012 року прогнозна оптова ринкова ціна на електроенергію на ОРЕ України досягла 670,94 грн. за 1 МВт/г., що на 8,2% більше порівняно з грудневим показником. Отже, слід очікувати, що і тарифи для генеруючих компаній відновлять своє зростання вже весною, порівняно з сезонним зниженням. Так, у січні 2012 р. тариф на електроенергію виробництва Дніпроенерго складав 435 грн. за 1 МВт/г (-8%, січень’12/грудень11).

Ми очікуємо, що в 2012 році компанії галузі, в тому числі і Дніпроенерго, продовжать покращувати рентабельність вироб-ництва електроенергії, що сприятиме позитивному ставленню інвесторів до їх акцій. Та при виборі акцій для інвестування, зокрема і серед генеруючих компаній, слід не забувати про їх ліквідність на фондовому ринку, яка грає на сьогодні велику роль. Тому, на наш погляд, цінні папери Дніпроенерго на річному інтервалі продемонструють доходність на рівні ринкової.


Другие рекомендации по инструменту
17 ноября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий
3 октября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду