Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 03:00
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 4 июля 2012

Коментар по акціях ВАТ «Харцизький трубний завод»

КІНТО
Рекомендация: HRTR, Харцизький трубний завод, аздержать

На сьогодні акції Харцизького трубного заводу торгуються за ціною 0,85 грн. за одну акцію. Вони досить швидко зреагували на закриття реєстру акціонерів, що мають право на отримання дивідендів за результатами 2011 року – ціна акцій емітенту знизилась на 28%. При цьому все ще знаходиться вище ринку по річній доходності: акції заводу за останній рік знизились вдвічі менше, ніж ринок в цілому. І, незважаючи на негативні новини щодо обсягів виробництва за червень-місяць, Харцизький трубний завод учора разом з ринком продемонстрував зростання +7%.

За першу половину 2012-го року Харцизький трубний завод виготовив 271 тис. тонн труб великого діаметру, що на 9% менше порівняно з аналогічним показником минулого року. Основне зменшення обсягів відбулось у другому кварталі: з 69,5 тис. тонн у березні завод поступово погіршував виробничі показники до 41,6; 23,8 та 2,8 тис. тонн у квітні, травні та червні відповідно. А це, зрозуміло, знайде своє відображення у фінансових результатах за другий квартал 2012 року. Та все ж ми очікуємо, що чистий прибуток у другому кварталі буде не менший 100 млн. грн., а коефіцієнт EBITDA на тонну – $100/тонну. Крім того, високі показники першого кварталу (чистий прибуток склав 196 млн. грн., що співпадає з чистим прибутком за перше півріччя 2011 року) допоможуть Харцизькому трубному заводу вийти на хороші показники по півріччю. 

Наразі більшість проектів будівництва нафто- та газопроводів узгоджуються ще на політичному рівні, тому в роботі заводу виникла перерва між контрактами. Враховуючи це, більшість інвесторів поки що не буде звертати увагу на акції заводу, а навіть навпаки можуть почати розпродаж при зниженні ринку. Тому ми змінюємо свою довгострокову рекомендацію по акціях Харцизького трубного заводу з купувати на тримати.




Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду